Rolling... Stoke!

Η Στόουκ αποκτά ευρωπαϊκή στόφα! Με το «Μπριτάνια» να παίζει καθοριστικό ρόλο για ακόμη ένα εντός έδρας ματς και τους ποδοσφαιριστές του Τόνι Πιούλις σε πολύ καλή μέρα, οι «πότερς» επικράτησαν 3-0 της Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και αύξησαν τη διαφορά τους στην κορυφή του 5ου γκρουπ!  



Rolling... Stoke!

Ομάδα που κάνει περήφανους τους οπαδούς της και δείχνει ότι αρχίζει να αποκτά χαρακτήρα και ευρωπαϊκή στόφα γίνεται η Στόουκ. Οι φιναλίστ του περσινού Κυπέλλου Αγγλίας παρέσυραν τη Μακάμπι στο ρυθμό τους, σκόραραν τρεις φορές σε μισή ώρα αγώνα και παρά την αποβολή του Ζερόμ στο φινάλε του πρώτου μέρους, δεν συνάντησαν κανένα πρόβλημα. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς και οι Ισραηλινοί, ελέω αποβολής του Ζιφ στο 55’ για… χτύπημα στον επόπτη με το… «ιπτάμενο» παπούτσι!

Α’ ημίχρονο:

Ο Κένιου Τζόουνς έπειτα από έναν μήνα απουσίας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Στόουκ, επέστρεψε, πήρε φανέλα βασικού και δεν θα μπορούσε να αφήσει τα… δίχτυα παραπονεμένα! Έτσι, μόλις στο 12ο λεπτό με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ!

Ο Ζερόμ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και από σέντρα του Εθέρινγκτον έκανε δύο τα τέρματα των «πότερς» στο 24’, ενώ σειρά πήρε ο Ράιαν Σότον που με εύκολη προβολή προ κενής εστίας έγραψε το τελικό 3-0. Κάπου εκεί αρχίζουν τα ωραία…

Στο 43ο λεπτό, ο Ζερόμ βλέπει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Κάκο και αποβάλλεται για χτύπημα με τον αγκώνα στον Ζιφ. Η τιμωρία από τον Έλληνα διαιτητή θεωρήθηκε υπερβολική, με τους οπαδούς της Στόουκ να τον αποδοκιμάζουν έντονα κατά την είσοδό του στη φυσούνα, στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο:

Ο άνθρωπος που κέρδισε την αποβολή του Ζερόμ και επέτρεψε στην ομάδα του να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα, θα έπεφτε «θύμα» του εκνευρισμού του! Ο Ζιφ, έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα του Σότον, δεν συγκράτησε τα νεύρα του και με την ευκαιρία του παπουτσιού που... αφέθηκε ελεύθερο από το πόδι του, το κλώτσησε, χτύπησε τον επόπτη και η συγγνώμη του συνοδεύτηκε από την κόκκινη κάρτα!

Η Στόουκ δεν έχασε την όρεξή της για ποδόσφαιρο, απείλησε αρκετές φορές την εστία του Χάιμοφ, αλλά για καλή του τύχη, το σκορ δεν «ξέφυγε», με τους παίκτες του Πιούλις κάποια στιγμή να κατεβάζουν ταχύτητα έχοντας εκτελέσει άψογα την αποστολή τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Σόρενσεν, Χουτ (76’ Γουόλτερς), Σόουκρος, Άπσον, Σότον, Γουίλσον (61’ Γουίλκινσον), Ντιαό, Γουάιτχεντ, Εθέρινγκτον (79’ Παλάσιος), Τζόουνς, Τζερόμ

Μακάμπι: Χάιμοφ, Σαμπάν, Ζιφ, Παβίσεβιτς (64’ Βέρεντ), Ισραΐλεβιτς (75’ Μίκα), Χάρις, Γιένι, Ντάχαν, Πάντσες, Ατάρ (41’ Κολαούτι), Κονάτε