Σκανδιναβικός «χειμώνας» (video)

Η νίκη κόντρα στην Ισπανία ανεβάζει την ψυχολογία, δίνει την απαραίτητη ώθηση στα πόδια των παικτών και κάνει τον Φάμπιο Καπέλο να αισιοδοξεί. Ωστόσο, το επόμενο εμπόδιο μόνο …χαμηλό δεν είναι. Η Αγγλία υποδέχεται τη Σουηδία, την Τρίτη, και το england365.gr θυμάται την τελευταία νίκη των «τριών λιονταριών», 43 χρόνια πίσω.



Σκανδιναβικός «χειμώνας» (video)

Σίγουρα, το όνομα της Σουηδίας δεν είναι τόσο «βαρύ» όσο της Ισπανίας, ή ακόμη περισσότερο της Γερμανίας.

Σίγουρα, θα περίμενε κανείς η Αγγλία να έχει στο ενεργητικό της πολύ περισσότερες νίκες από τις 6 που έχει κόντρα στους Σκανδιναβούς.

Σίγουρα ξενίζουν τα παρακάτω αποτελέσματα, στα 21 παιχνίδια που έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες:

 

Διοργάνωση

Νίκες

Ισοπαλίες

Ήττες

Φιλικά

6

3

4

Προκριμ. Π.Κ.

0

2

0

Π.Κ.

0

2

0

Προκριμ. Ε.Π.

0

1

1

Ε.Π.

0

0

1

Διεθνές Τουρνουά

0

1

0

Σύνολο

6

9

6

*Π.Κ=Παγκόσμιο Κύπελλο / Ε.Π=Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Σύμπτωση ή όχι, η τελευταία νίκη των Άγγλων κόντρα στους Σουηδούς πηγαίνει 43 χρόνια πίσω, και πάλι σε φιλικό παιχνίδι. Και πάλι σε βρετανικό έδαφος, και πάλι στο Λονδίνο. Που αλλού; Στο «Γουέμπλεϊ», όπως και ο αγώνας της Τρίτης. Ήταν 22 Μαΐου 1968 και οι 72.500 θεατές είδαν τα «τρία λιοντάρια» να επικρατούν με 3-1 των Σκανδιναβών. Από τότε πέρασαν 12 αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων. Στα περισσότερα (8) οι βαθμοί μοιράστηκαν. Στα υπόλοιπα, οι Σουηδοί κατάφεραν και επικράτησαν των Άγγλων.

Ο Φάμπιο Καπέλο ξέρει ότι τα πράγματα μόνο εύκολα δεν θα είναι την Τρίτη. Ο Ιταλός τεχνικός φρόντισε να ζητήσει από τους παίκτες του συγκέντρωση, τονίζοντας ότι «εάν δεν έρθει η νίκη, το παιχνίδι με την Ισπανία θα είναι σαν ν μην έγινε ποτέ».

 

Δείτε τι είχε γίνει το Μάιο του 1968:

ENGLAND V SWEDEN