Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ

Αυτό που η Νιούκαστλ εκλαμβάνει ως ευκαιρία, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το βλέπει σαν ανάγκη για ξέσπασμα έπειτα από το κακό αποτέλεσμα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο ομάδες κοντράρονται στο «Ολντ Τράφορντ» για τη 13η αγωνιστική της Πρέμιερ, στοχεύοντας αποκλειστικά στη νίκη.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ

Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου επισκέπτεται το Μάντσεστερ για δεύτερη φορά σε διάστημα εφτά ημερών, αφού πριν από ακριβώς μια εβδομάδα, ηττήθηκε με σκορ 2-0 από τη Σίτι στο «Etihad Stadium». Η 13η «στροφή» του πρωταθλήματος θα τη βρει στην απέναντι πλευρά της πόλης, εκεί όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Γιουνάιτεντ, στην έδρα της οποίας πανηγύρισε για τελευταία φορά τη νίκη το 1972! Οι τελευταίες 27 επισκέψεις των «καρακαξών» στο «Θέατρο των Ονείρων» ήταν ανεπιτυχείς και ο Άλαν Πάρντιου γνωρίζει ότι φέτος είναι μια καλή ευκαιρία να μπει τέλος σε αυτό το αρνητικό σερί.

Από τη μεριά τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν εξασφάλισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού η Μπενφίκα έφυγε αήττητη (2-2) από το «Ολντ Τράφορντ» την περασμένη Τρίτη. Η απογοήτευση της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα δώσει στους ποδοσφαιριστές το ερέθισμα για μια άνετη νίκη στο πρωτάθλημα και απέναντι στη Νιούκαστλ, η Γιουνάιτεντ θα προσπαθήσει να επανέλθει στις επιβλητικές εμφανίσεις. Κατά μέσο όρο πετυχαίνει τρία γκολ ανά αγώνα εντός έδρας, όμως στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος, η ομάδα του Μάντσεστερ έχει καταφέρει να πάρει τους τρεις βαθμούς σκοράροντας μονάχα από μια φορά.

Στην προσπάθεια κατάκτησης μιας άνετης νίκης, θα βοηθήσει και ο Γουέιν Ρούνεϊ που επιστρέφει στη γραμμή κρούσης έπειτα από την απουσία του στο παιχνίδι με τους «αετούς» της Λισαβόνας. Πλήγμα με τον Άντερσον που θα μείνει εκτός δράσης μέχρι τον Φεβρουάριο με πρόβλημα στο γόνατο.

Για τη Νιούκαστλ, επιστρέφουν οι Τιοτέ και Μπεστ, ενώ η συμμετοχή του Ομπερτάν κόντρα στην πρώην ομάδα του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

 

Πιθανές συνθέσεις:

Μαν. Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα – Τζόουνς, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά – Φλέτσερ, Κάρικ – Νάνι, Ρούνεϊ, Γιάνγκ – Ερνάντεζ

Νιούκαστλ (4-4-2): Κρολ – Σίμπσον, Σ. Τέιλορ, Κολοτσίνι, Ρ. Τέιλορ – Ομπερτάν, Γκουτρί, Καμπάιγ, Γκουτιέρεζ – Μπεν Αρφά, Μπα