Μπόλτον – Έβερτον

Η Μπόλτον δείχνει σημάδια… μάχης για την αποφυγή του υποβιβασμού στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Η Έβερτον έχει να πανηγυρίσει διαδοχικές νίκες από τον περασμένο Απρίλιο. Οι δυο τους σκοράρουν… με το σταγονόμετρο και συγκρούονται στο «Ρίμποκ» για την 13η αγωνιστική της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.



Μπόλτον – Έβερτον

Τον Σεπτέμβριο του 1997, Μπόλτον και Έβερτον είχαν μείνει στο 0-0 σε ένα παιχνίδι όπου ο αμυντικός των «γουόντερερς», Γκέρι Τάγκαρτ είχε σκοράρει με κεφαλιά, ωστόσο, το γκολ του δεν μέτρησε ποτέ, άσχετα αν η μπάλα είχε περάσει την τελική γραμμή. Στο τέλος εκείνης της αγωνιστικής περιόδου, η Μπόλτον είχε υποβιβαστεί. Εκείνο το παιχνίδι έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη των οπαδών της ομάδας του Όουεν Κόιλ, που ακούνε για τη χρησιμοποίηση κάμερας στις δύο εστίες του γηπέδου από τη νέα σεζόν, στην οποία θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν την ομάδα τους στην Πρέμιερ!

Αυτό που δεν τους βοηθάει στην σοβαρή προσπάθεια να διατηρήσουν την πίστη τους, είναι οι αριθμοί. Κι όταν αυτοί λένε ότι ο σύλλογος μετράει μόλις τρεις νίκες και 14 ήττες από τον περασμένο Απρίλιο, κάτι δεν πάει καλά. Η «πεντάρα» επί της Στόουκ πριν από τρεις εβδομάδες δεν είχε ανάλογη συνέχεια, αφού η Γουέστ Μπρομ βύθισε ξανά στον προβληματισμό τους «γουόντερερς» που πλέον σε κάθε αγωνιστική βρίσκονται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Η νίκη που ζητούσε η Έβερτον κόντρα στη Γουλβς το περασμένο Σάββατο, ήρθε μετά κόπων και βασάνων και επόμενος στόχος των «ζαχαρωτών» είναι το δεύτερο σερί «τρίποντο». Μόνο που αυτό δεν είναι εύκολο ούτε στα λόγια, αλλά ούτε και στην πράξη. Η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ δεν έχει πανηγυρίσει διαδοχικές νίκες τους από τον περασμένο Απρίλιο, ωστόσο, οι οπαδοί της είναι συμβιβασμένοι με το μετριότατο ξεκίνημα που πραγματοποιεί η Έβερτον κάθε χρονιά. Στο 250ο του παιχνίδι με τη φανέλα των «ζαχαρωτών», ο Τιμ Κέιχιλ θέλει να βάλει τέλος στους 11 μήνες αποχής από το σκοράρισμα.

Για τη Μπόλτον, έτοιμος είναι ο Μπογιάτα, σε αντίθεση με τους Ρίλεϊ, Γκάρντνερ και Ενγκόγκ που θα απουσιάσουν. Οι φιλοξενούμενοι θα απολαύσουν τις υπηρεσίες του Τζακ Ρόντουελ που ξεπέρασε το πρόβλημα στα πλευρά, ο Φιλ Νέβιλ θα κάνει αγώνα δρόμου και ο Ντιστέιν ταλαιπωρείται ακόμη από μυϊκό τραυματισμό.

 

Πιθανές συνθέσεις:

Μπόλτον (4-4-2): Γιασκελάινεν – Μπογιάτα, Γουίτερ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον – Ινγκλς, Ρίο Κόκερ, Μουάμπα, Μ. Ντέιβις – Κ. Ντέιβις, Κλάσνιτς

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Χίμπερτ, Χάιτινχα, Γιαγκέλκα, Μπέινς – Κόουλμαν, Φελαϊνί, Ρόντουελ, Όσμαν – Κέιχιλ, Σαχά