Μπλάκμπερν – Σουόνσι

Κάθε παιχνίδι και τελικός. Και αυτό ισχύει τόσο για την ομάδα, όσο και για τον μέλλον του προπονητή στον πάγκο της. Η Μπλάκμπερν υποδέχεται τη Σουόνσι για τη 14η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και ο Στιβ Κιν πλέον πατάει το χορτάρι του γηπέδου με καρδιοχτύπια που ολοένα και δυναμώνουν…



Μπλάκμπερν – Σουόνσι

Τέτοιες μέρες, πριν από έναν χρόνο, ο Σαμ Άλαρνταϊς ετοιμαζόταν να γιορτάσει τη δεύτερη επέτειό του στην τεχνική ηγεσία των «ρόβερς». Λίγο αργότερα απολύθηκε σε μια απόφαση των νέων ιδιοκτητών του συλλόγου που σόκαρε τους πάντες και έκτοτε, ο Στιβ Κιν έχει αναλάβει να καθοδηγήσει το «καράβι». Μόνο που φέτος, έχει βρει μπροστά του μια ατελείωτη… «φουρτούνα». Ο διάδοχος του Άλαρνταϊς μπορεί να θεωρούταν το φαβορί για την πρώτη απόλυση προπονητή ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ τη φετινή σεζόν, όμως τον… πρόλαβε ο Στιβ Μπρους.

Ο αποκλεισμός των «ρόβερς» και από το Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα μετά την ήττα (2-0) από την Κάρντιφ έκανε ακόμη πιο βαρύ το κλίμα για τον Κιν που πλέον σε κάθε παιχνίδι παίζει και το μέλλον του στον πάγκο της ομάδας. Κόντρα στη Σουόνσι, η Μπλάκμπερν θα αναζητήσει τη δεύτερη νίκη στην τρέχουσα περίοδο, με τους «κύκνους» να βρίσκονται σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση.

Χωρίς γκολ στα τελευταία τρία ματς και την χειρότερη επίδοση της Πρέμιερ Λιγκ σε εκτός έδρας αναμετρήσεις, οι νεοφώτιστοι μπορεί να έχουν εφτά βαθμούς περισσότερους από τους αντιπάλους τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μένουν ήρεμοι. Το μοναδικό στο οποίο διαφέρουν κατά πολύ από τη Μπλάκμπερν, είναι πως ο δικός τους προπονητής… έχει τη στήριξη του κόσμου.

Για τους γηπεδούχους, επιστρέφουν οι Σαμπά, Όλσον και Σαλγκάδο που ξεκουράστηκαν στο ματς του Λιγκ Καπ με την Κάρντιφ, ενώ ο Ενζονζί θα εκτίσει τη δεύτερη από τις τρεις αγωνιστικές της τιμωρίας του. Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Ρίτσαρντς θα εκμεταλλευτεί την απουσία του Ρέιντζελ για να πάρει φανέλα βασικού, με τον Ντάνι Γκρέιαμ να συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες συμμετοχής. 

 

Πιθανές συνθέσεις:

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Νταν, Ζιβέ – Φορμίκα, Λόου, Πέντερσεν, Όλσον – Ροκίνα, Γιακούμπου

Σουόνσι (4-3-3): Βορμ – Ρίτσαρντς, Γουίλιαμς, Μονκ, Τέιλορ – Μπράιτον, Γκόουερ, Άλεν, Ντάερ, Γκρέιαμ, Σινκλέρ