Μάντσεστερ Σίτι – Νόριτς

Αφού δεν το κατάφερε την περασμένη εβδομάδα, ελπίζει να το κάνει τώρα! Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Νόριτς στο «Etihad Stadium» με πρωταρχικό στόχο τη διατήρηση του αήττητου σερί κι έπειτα την αύξηση της διαφοράς από τη Γιουνάιτεντ!



Μάντσεστερ Σίτι – Νόριτς

Οι «πολίτες» είναι μόλις η τέταρτη ομάδα που από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ έχει καταφέρει να παραμείνει χωρίς ήττα στα πρώτα 13 ματς ισοφαρίζοντας την επίδοση των Άρσεναλ (δύο φορές), Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πριν από μια εβδομάδα, η Σίτι έδρασε κοντά στην πρώτη ήττα της σεζόν, ωστόσο, ο Τζο Χαρτ κράτησε όρθια την ομάδα του στο «Άνφιλντ», από το οποίο το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Βέβαια, εκφράστηκε δυσαρέσκεια για το γεγονός πως 48 ώρες μετά την επίσκεψη στο Μέρσεϊσαϊντ οι πρωτοπόροι κλήθηκαν να παίξουν και στο «Έμιρεϊτς» κόντρα στην Άρσεναλ για το Λιγκ Καπ.

Ακόμη κι έτσι όμως και με πολλές αλλαγές, η Σίτι πήρε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, περνώντας με νίκη από την έδρα των «κανονιέρηδων».

Η Νόριτς γνωρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά φέτος έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει «ζημιές». Κόντρα στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ κατέστησε σαφή την ικανότητά της να παλεύει σε όλα τα ματς και την προηγούμενη αγωνιστική, η νίκη (2-1) επί της ΚΠΡ τη βοήθησε να βάλει τέλος σε ένα σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς νίκη. Βέβαια, υπάρχει και το ανησυχητικό στοιχείο για τους νεοφώτιστους που δεν είναι άλλο από τη μόλις μια νίκη στις μέχρι στιγμής εξορμήσεις της. Πράγμα, δηλαδή, που κάνει ιδιαίτερα σημαντικό κάθε βαθμό στο «Carrow Road».

Για τη Σίτι, οι Μπαλοτέλι και Μπάρι επιστρέφουν έχοντας εκτίσει την τιμωρία τους στο ματς του Λιγκ Καπ με την Άρσεναλ και ο Κολάροφ θα περάσει από τεστ ετοιμότητας. Τα ευχάριστα νέα για τα «καναρίνια» έρχονται από την κατάσταση των Γουάιτμπρεντ και Αγιάλα που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους. Αμφίβολος ο Ντε Λάετ, εκτός ο Γουόρντ.

 

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι (4-5-1): Χαρτ – Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί – Τζόνσον, Μπάρι, Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Μπαλοτέλι – Αγουέρο

Νόριτς (4-4-2): Ρούντι – Νόουτον, Μπαρνέτ, Ρ. Μάρτιν, Τίρνι – Πίλκινγκτον, Φοξ, Τζόνσον, Χούλαχαν – Μπένετ, Μόρισον