Ο Γιακούμπου αποφασίζει!

Ο Στιβ Κιν μπορεί να είναι ανεπιθύμητος από τους οπαδούς, αλλά όχι από τους παίκτες της Μπλάκμπερν. Και φαίνεται πως αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Γιακούμπου αποφάσισε να παρατείνει την εμπιστοσύνη των διοικούντων στον προπονητή, σκοράροντας τέσσερις φορές για την ευρεία νίκη (4-2) επί της Σουόνσι στο «Ίγουντ Παρκ»!  



Ο Γιακούμπου αποφασίζει!

Α΄ημίχρονο:

Η Σουόνσι αντιλήφθηκε πως το «Ίγουντ Παρκ» δεν είναι από τις… αφιλόξενες έδρες. Ο κόσμος της Μπλάκμπερν δεν άργησε να φωνάξει ξανά υπέρ της απόλυσης του Στιβ Κιν και οι «κύκνοι» προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μουδιασμένο ξεκίνημα των «ρόβερς». Οι τελευταίοι όμως, πανηγύρισαν πρώτοι! Ο Γιακούμπου στο 20ο λεπτό έκανε το 1-0 και αμέσως έτρεξε στον πάγκο για να αφιερώσει το γκολ στον προπονητή του, σε μια κίνηση που δεν άρεσε στην πλειοψηφία των οπαδών της Μπλάκμπερν.

Η Σουόνσι δεν άφησε την αρνητική εξέλιξη να την επηρεάσει, συνέχισε να κυκλοφορεί άνετα τη μπάλα και έφτασε στην ισοφάριση στο 35’! Ο Λιρό Λίτα με κεφαλιά από σέντρα του Γκόουερ έφερε το ματς στα ίσια, όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό αυτό! Οι «ρόβερς», με αποφασιστικότητα που έλειπε από τα προηγούμενα παιχνίδια, έφτασαν στο 2-1 πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45 λεπτών! Και πάλι ο Γιακούμπου ήταν ο σκόρερ, που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από εκτέλεση κόρνερ του Βούκσεβιτς.

Β’ ημίχρονο:

Η Μπλάκμπερν ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Φουριόζα. Ο Γιακούμπου δεν είχε χορτάσει. Και πάνω απ’ όλα, ήθελε να δείξει ότι η δουλειά του Κιν βγαίνει στο γήπεδο. Πέτυχε τρίτο γκολ για την ομάδα του στο 57’ και ολοκλήρωσε και το προσωπικό του χατ – τρικ!

Η Σουόνσι δεν θα παραδινόταν εύκολα και στο 66’, ο Μουρ είδε τη μπάλα να στρώνεται στα πόδια του μέσα στην περιοχή των «ρόβερς» και με δυνατό σουτ μείωσε σε 3-2 για να βάλει ξανά «φωτιά». Οι «κύκνοι» κυνήγησαν με… μανία το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο, το βράδυ θα ήταν ήρεμο για τον Στιβ Κιν. Στο 82ο λεπτό, ο Άλεν παραχώρησε πέναλτι στη Μπλάκμπερν σε μαρκάρισμα στον Γιακούμπου, αποβλήθηκε και ο στράικερ των «ρόδων» έστειλε τη μπάλα για τέταρτη φορά στα δίχτυα για το τελικό 4-2, συμπληρώνοντας το προσωπικό του καρέ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον, Σαμπά, Ζιβέ, Νταν, Νταν (75’ Πέτροβιτς), Φορμίκα, Πέντερσεν, Λόου, Ροκίνα (40’ Βούκσεβιτς), Χόιλετ, Γιακούμπου (87’ Ρόμπερτς)

Σουόνσι: Βορμ, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μονκ, Μπράιτον, Σινκλέρ, Ντάιερ (46’ Ράουτλετζ), Άλεν, Γκόουερ (61’ Μουρ), Ρίτσαρντς, Λίτα