Ξεμούδιασμα ενόψει Μπάγερν (video)

Τα «μαχαίρια» ακονίστηκαν και η Μάντσεστερ Σίτι κάνει χώρο στο …τραπέζι της για το επόμενο θύμα της. Οι «πολίτες» επικράτησαν με 5-1 της Νόριτς και στρέφουν το μυαλό τους στον αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου, που θα κρίνει την παρουσία τους στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.



Ξεμούδιασμα ενόψει Μπάγερν (video)

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι θέλησε να καθαρίσει από νωρίς τον αγώνα, ώστε οι παίκτες του να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει του παιχνιδιού με τη γερμανική ομάδα.

Αν και η Νόριτς αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, οι «πολίτες» πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν περίπου 70 λεπτά για να «κλειδωθεί» η νίκη.

Αγκουέρο, Νασρί, Τουρέ, Μπαλοτέλι και Τζόνσον τα γκολ για τη Σίτι, ο Μόρισον το τέρμα της τιμής για τα «καναρίνια», τα οποία κατέρρευσαν μετά το 70’ και μοιραία έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των παικτών του Μαντσίνι.

Α’ Ημίχρονο

Μπορεί η Σίτι να ήθελε να καθαρίσει από νωρίς την αναμέτρηση, ωστόσο η Νόριτς είχε άλλα σχέδια. Ο Πολ Λάμπερτ κατέβασε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με τέτοιο τρόπο ώστε οι «πολίτες» να μην καταφέρνουν να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Ρούντι. Ο Τζέκο ήταν αυτός που έκανε το πρώτο αξιόλογο σουτ, μόλις στο 2’, ενώ ο Μόρισον στο 4’ και στο 10’ έχασε την ευκαιρία να παγώσει το «Ίτιχαντ». Ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, ο επιθετικός της Νόριτς βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Χαρτ, αφού διήνυσε μόνος του το μισό γήπεδο, αλλά την τελευταία στιγμή άνοιξε περισσότερο την μπάλα και έχασε τον έλεγχό της.

Η συνέχεια δεν επιφύλασσε κάτι το συγκλονιστικό, με τα «καναρίνια» να κλείνουν καλά τους διαδρόμους και τη Σίτι να προσπαθεί με ατομικές προσπάθειες των Αγκουέρο και Τζέκο να ανοίξει το σκορ. Σε μια από αυτές, ο Αργεντινός επιθετικός κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όταν στο 32’ χόρεψε την αντίπαλη άμυνα, ελευθερώθηκε από τους αμυντικούς και έκανε το 1-0. 

Β’ Ημίχρονο

Η Σίτι θέλησε να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι και το κατάφερε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Σαμίρ Νασρί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 52’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ κανένας ποδοσφαιριστής δεν ακούμπησε την μπάλα και ο Ρούντι δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να την σταματήσει. Οι «πολίτες» θέλησαν να πετύχουν ακόμη ένα γκολ πριν κατεβάσουν ταχύτητα και αυτό έγινε στο 68’ με ωραία πλασέ του Γιάγια Τουρέ.

Και μπορεί η Σίτι να κράτησε δυνάμεις, ωστόσο κάπου εκεί ήρθε η αγωνιστική κατάρρευση της Νόριτς. Αφού ο Μόρισον μείωσε σε 3-1 στο 80’, ο Μάριο Μπαλοτέλι και ο Άνταμ Τζόνσον διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, λίγα λεπτά πριν ακουστεί το σφύριγμα της λήξης. 

 

Συνθέσεις ομάδων

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Τουρέ Κ, Κομπανί, Κλισί, Τουρέ Γ, Μπάρι, Νασρί (Τζόνσον 68΄), Σίλβα, Αγκουέρο (Μπαλοτέλι 71), Τζέκο (Ντε Γιονγκ 81΄)

Νόριτς: Ρούντι, Μάρτιν, Τζόνσον (Φοξ 77΄), Μόρισον, Κροφτς, Σούρμαν, Πίλκινγκτον (Χούλαχαν 59΄), Μπένετ (Χολτ 59΄), Μπαρνέτ, Τίρνεϊ, Νότον