Άρσεναλ από τα παλιά!

Από την κόλαση της αμφισβήτησης στον παράδεισο της αποθέωσης. Ο Αρσέν Βενγκέρ είδε την Άρσεναλ του να περνά με 4-0 από την έδρα της Γουίγκαν, γνώρισε την αποθέωση από τους φίλους των «κανονιέρηδων» και καμαρώνει την ομάδα του, η οποία θυμίζει τον παλιό καλό της εαυτό.  



Άρσεναλ από τα παλιά!

Το σύνθημα «One Arsene Wenger» δονούσε την ατμόσφαιρα στο «DW», μετά την επίτευξη του τρίτου γκολ των Λονδρέζων, το οποίο έδωσε το σύνθημα στους οπαδούς τους να ξεσπάσουν σε πανηγυρισμούς.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγέρ  πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Γουίγκαν και θύμισε τον παλιό καλό της εαυτό. Στην καλύτερη θέση από όλους, ο Αλσατός τεχνικός, ο οποίος από την κόλαση της επικίνδυνης ζώνης βλέπει τους παίκτες του στην πρώτη εξάδα.

Α’ Ημίχρονο

Μπορεί να μπήκε νωθρά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Άρσεναλ ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Με όπλο της τις πολλές πάσες (317) και την επιτυχία σε αυτές (86%) η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πήρε την κατοχή της μπάλας (66%) και κατάφερε να βάλει τα θεμέλια για το «τρίποντο». Αντίθετα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν από την αρχή και θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ, αν το σουτ του Γιόρντι Γκόμες δεν είχε κοντράρει στον Αντρέ Σάντος.

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ, μετά από εκπληκτικό σουτ του Μίκελ Αρτέτα. Ο Ισπανός άσος βρήκε ελεύθερο χώρο από τον άξονα, προχώρησε από το κέντρο προς τη μεγάλη περιοχή και με ένα δεξί κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αλ Χαμπσί. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Γουίγκαν, ήρθε ο Τόμας Βερμάλεν να κάνει δύο τα τέρματα για τους «κανονιέρηδες», με κεφαλιά στο επόμενο λεπτό (29’). Ο Βέλγος αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά, μετά από κόρνερ, βάζοντας έτσι τέλος σε ένα σερί της Άρσεναλ που την ήθελε να έχει αφήσει ανεκμετάλλευτα 179 κόρνερ. 

Β’ Ημίχρονο

Η Άρσεναλ δεν είχε καμία διάθεση να μπει σε περιπέτειες και με το γκολ του Ζερβίνο «κλείδωσε» τη νίκη. Ο Ιβοριανός επιθετικός έπαιξε το ένα-δύο με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, ο Ολλανδός «έκοψε» προς τα μέσα και ο Αλ Χαμπσί απέκρουσε. Στην επαναφορά, όμως, ο Ζερβίνιο δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 61’, βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα σε μια προσπάθεια των παικτών του Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι αντάλλαξαν 33 πάσες.

Και επειδή ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός …πάρτι, ο Ολλανδός άσος πήρε το όπλο του και πυροβόλησε στο 79’. Ο Θίο Γουόλκοτ έκανε όλη τη …χαμαλοδουλειά, πάσαρε την τελευταία στιγμή στο συμπαίκτη του και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το τελικό 4-0, φτάνοντας έτσι τα 40 γκολ συνολικά μέσα στο 2011 (32 για το πρωτάθλημα). 

 

Συνθέσεις ομάδων

Γουίγκαν: Αλ Χαμπσί, Γκοχούρι, Κάλντγουελ, Φιγκερόα, Σταμ, ΜακΚάρθι, Γκόμες (Κρούσατ 59΄), Ντιαμέ (ΜακΆρθουρ 89΄), Τζόουνς, Μόσες, Σάμον (Ντι Σάντο 59΄)

Άρσεναλ: Στσέζνι, Κοσιελνί, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος, Σονγκ (Αρσάβιν 80΄), Αρτέτα, Ράμσεϊ, Ζερβίνιο (Μπεναγιούν 80΄), Γουόλκοτ (Κοκελίν 80΄), Φαν Πέρσι