Λίβερπουλ – ΚΠΡ

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και… η κακή του μέρα. Αυτή την κακή μέρα θέλει να εκμεταλλευτεί η Λίβερπουλ κόντρα στην ΚΠΡ για την 15η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ώστε να καταφέρει να πάρει για πρώτη φορά φέτος το «τρίποντο» κόντρα σε νεοφώτιστη ομάδα, έχοντας… μάθει από το πάθημά της!



Λίβερπουλ – ΚΠΡ

Οι «κόκκινοι» του Κένι Νταλγκλίς είδαν φέτος τις Νόριτς και Σουόνσι να φεύγουν από το «Άνφιλντ» με τον βαθμό της ισοπαλίας, πολύ απλά γιατί εμφάνισε ενδείξεις υποτίμησης του αντιπάλου. Η μια νίκη στις τελευταίες εφτά αναμετρήσεις με νεοφώτιστες ομάδες στην Πρέμιερ Λιγκ, δείχνει την αδυναμία του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ να διαχειριστεί τα παιχνίδια με σε υποδεέστερους  - θεωρητικά πάντα – αντιπάλους!

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός πως την περσινή σεζόν η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να κερδίσει τις Μπλάκπουλ, Γουλβς και Γουίγκαν στο «Άνφιλντ», πράγμα που έγινε και την περίοδο 2008-2009 με τις Στόουκ, Φούλαμ και Γουέστ Χαμ!

Η ΚΠΡ είναι η ομάδα των εκπλήξεων. Μέτρησε δέκα γκολ στις ήττες από τη Μπόλτον (4-0) και τη Φούλαμ (6-0), αλλά κατάφερε να νικήσει την Τσέλσι και να παλέψει στα ίσια κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, άσχετα από το τελικό αρνητικό αποτέλεσμα. Ρόλο πρωταγωνιστή στο σκοράρισμα φέτος δεν έχει ο Αντέλ Τααράμπτ, αλλά ο Χέινταρ Χέλγκιουσον που έχει βρει το δρόμο για τα δίχτυα έξι φορές στα τελευταία ματς των Ρέιντζερς! Ο Νιλ Γουόρνοκ ετοιμάζεται για την επίσκεψη στο «Άνφιλντ» χωρίς τους Πάντι Κένι και Μπράιαν Μέρφι, με τον τρίτο τερματοφύλακα, Ράντεκ Τσέρνι να ξεκινάει και πάλι κάτω από τα δοκάρια. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Τααράμπτ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κένι Νταλγκλίς δεν μπορεί να υπολογίζει τον Σπίρινγκ για τα επόμενα τρία ματς μετά την αποβολή του στο ματς με τη Φούλαμ, ο Στίβεν Τζέραρντ παραμένει εκτός και έτσι, ο Χέντερσον συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στη μεσαία γραμμή. Χάνει τη σεζόν ο Λούκας μετά τον τραυματισμό στο γόνατο.

 

Πιθανές συνθέσεις:

Λίβερπουλ (4-4-2): Ρέινα – Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Χοσέ Ενρίκε – Κάουτ, Χέντερσον, Άνταμ, Μπέλαμι – Κάρολ, Σουάρες

ΚΠΡ (4-4-2): Τσέρνι – Γιάνγκ, Γκάμπιντον, Φέρντιναντ, Τραορέ – Ράιτ Φίλιπς, Μακί, Μπάρτον, Φαουρλίν – Μπόθροϊντ, Χέλγκιουσον