Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς

Ώρα για ξέσπασμα ή για συνέχεια της κατηφόρας; Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό – καταστροφή από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχεται τη Γουλβς και το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την εμφάνιση, ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς

Αν ήταν μια οποιαδήποτε ομάδα, θα ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να τη «χτυπήσει» ο αντίπαλος. Είναι, όμως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και γνωρίζει πολύ καλά από δυσκολίες. Το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα συνεχίσει τη φετινή ευρωπαϊκή του περιπέτεια στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού δεν κατάφερε να προκριθεί στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και ζητείται αναπτέρωση ηθικού.

Η πρώτη εντός έδρας ήττα από τη Γουλβς έπειτα από 31 ολόκληρα χρόνια δεν θα είναι λύση. Αυτό που χρειάζεται η Γιουνάιτεντ είναι το βροντερό «παρών» των ποδοσφαιριστών με εμπειρία και επίγνωση της κατάστασης. Έξι χρόνια νωρίτερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» αποκλείστηκαν ξανά σε πρώιμο στάδιο από το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως κατέκτησαν το Λιγκ Καπ στην Αγγλία και σήκωσαν για τρεις σερί χρονιές την κούπα του πρωταθλήματος. Ο Μικ ΜακΚάρθι ξέρει και φοβάται το πιθανό ξέσπασμα του συλλόγου του Μάντσεστερ που αν θέλει να μειώσει τη διαφορά από την πρωτοπόρο Σίτι και να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου, θα πρέπει να μη χάσει βαθμούς στα επόμενα πέντε ματς που θα κοντραριστεί με ομάδες του δεύτερου μισού της βαθμολογίας.

Σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση των μετόπισθεν μετά και τον τραυματισμό του Νεμάνια Βίντιτς που θα τον κρατήσει εκτός δράσης μέχρι το φινάλε της περιόδου, στη Γουλβς γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ασκήσουν πίεση και να μην αφήσουν λεπτό τη Γιουνάιτεντ να αναθαρρήσει. Ο Στίβεν Φλέτσερ μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, ωστόσο, μετά και τις πέντε σερί ήττες, οι «λύκοι» μπορούν να ελπίζουν μονάχα αν οι «κόκκινοι διάβολοι» εμφανιστούν καταρρακωμένοι από την ευρωπαϊκή αποτυχία.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα έχει και πάλι τον Μάικλ Κάρικ στη διάθεσή του, με τον ποδοσφαιριστή να επιστρέφει από τιμωρία, ενώ εκτός θα μείνει ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που δεν έχει αναρρώσει από το πρόβλημα στον αστράγαλο. Από μεριάς φιλοξενούμενων, ο Καρλ Χένρι θα βρεθεί και πάλι στη μεσαία γραμμή έχοντας εκτίσει την ποινή για τη συμπλήρωση του ορίου καρτών, ο Κράντοκ είναι αμφίβολος και ο Ρότζερ Τζόνσον αναμένει στο… ακουστικό του για επιστροφή στις υπηρεσίες της ομάδας.

 

Πιθανές συνθέσεις:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-1-1): Ντε Χέα – Τζόουνς, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά – Νάνι, Φλέτσερ, Κάρικ, Παρκ – Ρούνεϊ – Γουέλμπεκ

Γουλβς (4-4-2): Χένεσι – Στίρμαν, Κράντοκ, Μπέρα, Γουόρντ – Έντουαρντς, Χένρι, Ο’Χάρα, Τζάρβις – Ντόιλ, Φλέτσερ