There is only one David Beckham...

Το 2002 ο Ντούσερ προσπάθησε να τον αφήσει εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν τα κατάφερε. Οκτώ χρόνια μετά, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ βιώνει έναν χειρότερο τραυματισμό, ο οποίος τελικά νικά και τον αφήνει εκτός Μουντιάλ.



There is only one David Beckham...

Είναι ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, έχοντας σκοράρει το 1998, το 2002 και το 2006 με το εθνόσημο στο στήθος. Στόχος του ήταν να ταξιδέψει σε ένα ακόμα και να κλείσει την καριέρα του, έχοντας στα πόδια του μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση. Για το λόγο αυτό, τα τελευταία δυο χρόνια πήρε την απόφαση κάθε Δεκέμβριο να επιστρέφει στην Ευρώπη και να αγωνίζεται στη Μίλαν προκειμένου να πείσει τον Φάμπιο Καπέλο ότι αξίζει να βρίσκεται στην αποστολή για τη Νότιο Αφρική. Το MLS μπορεί να έχει δις δολάρια όμως δεν τον διατηρούσε σε κατάλληλο αγωνιστικό επίπεδο. Από το βράδυ της Κυριακής όμως, ο Μπέκαμ γνωρίζει ότι οι θυσίες δεν φέρνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μόνος του αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Σίρο» νιώθοντας ότι έχει υποστεί ζημιά στον αχίλλειο τένοντα. Η πρώτη γνωμάτευση είναι καταδικαστική για τα όνειρά του μέσα στο 2010. Το ταξίδι αστραπή της Βικτόρια Μπέκαμ δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας αφού η σύζυγός του βρίσκεται ήδη μαζί του στη Φινλανδία για την επέμβαση. Η είδηση ότι χάνει το Μουντιάλ δεν καταρρακώνει μόνο τον ίδιο αλλά αποτελεί και ένα σημαντικό χτύπημα στην ψυχολογία των Άγγλων φιλάθλων με τους οποίους η σχέση του «Μπεκς» ήταν πάντα ιδιόρρυθμη. Ίσως εκτελέσει πάλι φάουλ το 2011 αλλά αυτό δεν είναι το σημαντικό για τον ίδιο. Τα τελευταία δυο χρόνια κυνηγούσε ένα και μόνο στόχο. Την 4η παρουσία του σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτή δεν θα έρθει ποτέ όπως λογικά το ίδιο θα συμβεί και με την 116η συμμετοχή του με την Εθνική Αγγλίας. Για τα «λιοντάρια», από το 1998 μέχρι χθες ήταν πάντα «παρών». Ο μόλις δεύτερος σοβαρός τραυματισμός στην καριέρα του, ήρθε τη χειρότερη χρονική στιγμή για τον ίδιο αλλά και για την Εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Ο Ντέιβιντ των Μουντιάλ

Πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 στην ήττα της Αγγλίας 2-1 από τη Ρουμανία και σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής με την Κολομβία. Τον σημάδεψε μέχρι το 2001, η αποβολή του στο ματς με την Αργεντινή και η χειρονομία του προς τους Άγγλους οπαδούς, οι οποίοι έβριζαν εν χορό το παιδί του.

Αγγλία-Κολομβία 2-0

 

 

Αργεντινή-Αγγλία 2-1

Αγγλία-Ελλάδα 2-2

Στις 6 Οκτωβρίου του 2001, οι σχέσεις του με όλους τους Άγγλους μεταφέρονται από την κοιλάδα του μίσους, στη θέα της λατρείας. Η Ελλάδα του Ότο Ρεχάγκελ προηγείται 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και αφήνει τους Άγγλους στη δεύτερη θέση, πίσω από τους Γερμανούς στον προκριματικό όμιλο. Κερδισμένο φάουλ στο 90’ , ο Μπέκαμ στήνει την μπάλα και τη στέλνει στο «Γ». Ο πανηγυρισμός του με τα δυο χέρια ανοιχτά μπροστά στην Stetforf End κάνει το γύρο του κόσμου.

Αργεντινή-Αγγλία 0-1

Κι όμως ο παίκτης που έστειλε την Αγγλία στο Μουντιάλ, κινδύνεψε να μην ταξιδέψει σε αυτό. Τον Απρίλιο του 2002, η Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε τη Ντεπορτίβο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Αργεντινός μέσος της ισπανικής ομάδας Αλντο Ντούσερ με ένα δολοφονικό τάκλιν προσπαθεί να σπάσει το πόδι του Μπέκαμ. Ο Άγγλος σούπερ σταρ αναρρώνει σε χρόνο ρεκόρ, ταξιδεύει στα γήπεδα της Άπω Ανατολής, σκοράρει στο ματς με την Αργεντινή και δίνει τη δική του απάντηση στον Ντούσερ και την παρέα του…

Αγγλία-Ισημερινός 1-0

Η Αγγλία έχει περάσει στους «16» και στον δρόμο της βρίσκεται τον  Ισημερινό. Ο Μπέκαμ αναλαμβάνει δράση και στο 60΄με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, σκοράρει χαρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά. Τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, πεσμένος στα γόνατα λίγο έξω από τον αγωνιστικό χώρο δείχνει να βρίσκεται στα όρια της αντοχής του. Στον προημιτελικό πάντως κόντρα στους Πορτογάλους ξεκίνησε βασικός.