Το προφίλ της Νάπολι

Ο.. εφιάλτης για τις αγγλικές ομάδες επιστρέφει, απλά αυτή τη φορά όχι στο Μάντσεστερ αλλά στο Λονδίνο. Η Νάπολι, που άφησε εκτός συνέχεια στη φάση των ομίλων τη Σίτι θα είναι ο αντίπαλος της Τσέλσι στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!



Το προφίλ της Νάπολι

Οι «παρτενοπέι» πέρασαν ως δεύτεροι από το πρώτο γκρουπ, τερματίζοντας έναν βαθμό μπροστά από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι και δύο πίσω από τη Μπάγερν Μονάχου. Το συγκρότημα του Βάλτερ Ματζάρι πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στην πρεμιέρα απέναντι στους «πολίτες», ενώ επικράτησε με 2-1 στο «Σαν Πάολο» στο μεταξύ τους ματς της 5ης αγωνιστικής.

Στο Καμπιονάτο, με το πέρας 14 αγωνιστικών η Νάπολι βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα και το -9 από τις πρωτοπόρους Γιουνέντους και Ουντινέζε.

Μεγάλο της αστέρι ο Ουρουγουανός επιθετικός, Έντισον Καβάνι που μετρά 11 γκολ σε 20 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις φέτος, ενώ πέτυχε και τα τρία γκολ στις δύο αναμετρήσεις με τη Σίτι στη φάση των ομίλων. Αυτός, μαζί με τους Χάμσικ και Λαβέτσι απαρτίζουν μια τριάδα… φωτιά στη γραμμή κρούσης!