Το προφίλ της Μίλαν

Τη χειρότερη ίσως δυνατή κλήρωση είχε η Άρσεναλ στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! Αν και πρώτη στον όμιλο και στους ισχυρούς της κληρωτίδας διασταυρώθηκε με τη Μίλαν, που τερμάτισε δεύτερη επειδή απλά στον όμιλο είχε την Μπαρτσελόνα. Σε καλή κατάσταση οι «ροσονέρι» και φέτος.



Το προφίλ της Μίλαν

Η Μίλαν έρχεται ως πρωταθλήτρια Ιταλίας καθαρίζοντας εύκολα πέρυσι το Καμπιονάτο. Φέτος τα πράγματα έχουν γίνει πιο δύσκολα στην Ιταλία, αλλά οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παραμένουν κοντά στην κορυφή, δύο μόλις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Γιουβέντους. Μεγάλο της όπλο η επίθεση. Έχει με διαφορά την καλύτερη επίθεση στη Σέριε Α, αλλά η άμυνα προβληματίζει έντονα, αφού δέχεται άνω του 1 γκολ Μ.Ο. ανά ματς.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ πέρασε ως δεύτερη από τον 8ο Όμιλο με 9 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα αφήνοντας εκτός Βικτόρια Πλζεν και Μπάτε Μπορίσοφ. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα είχε ισοπαλία εκτός και νίκη εντός (2-2, 3-2). Κόντρα στην τρίτη Πλζεν είχε νίκη εντός και ισοπαλία εκτός (2-0, 2-2). Κόντρα στην ουραγό Μπάτε είχε νίκη εντός και ισοπαλία εκτός (2-0, 2-2).

Το ατού της

Πέρα από τον «πολύ» Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, η γενικότερη επιθετική της λειτουργία. Ρομπίνιο, Πάτο, Μπόατενγκ, Νοτσερίνο σκοράρουν σε κάθε ευκαιρία. Πρώτος σκόρερ πάντως ο Ζλάταν και πάλι με 13 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Τα δυο προβλήματα

Δύο αναπάντεχα προβλήματα είχε να αντιμετωπίσει ο Αλέγκρι που δεν υπολόγιζε στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Κασάνο χάνει όλο το υπόλοιπο της σεζόν με τον Μπερλουσκόνι να κάνει ότι μπορεί για να φέρει στην ομάδα τον Τέβες. Ο Αργεντινός όμως και να έρθει δεν θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Εκτός έχει μείνει και ο Γκατούζο φέτος για καιρό με πρόβλημα στο μάτι. Τώρα επανήλθε αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα μπορεί να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς.