Το προφίλ του Άγιαξ

Το να διασταυρώνεσαι με ομάδα που έχει έρθει και αυτή από το Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα σε ισοβαθμία με το δεύτερο, σίγουρα δεν είναι καλή κλήρωση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Άγιαξ μπορεί να μην είναι στην περσινή καλή του κατάσταση, αλλά παραμένει πάντα υπολογίσιμος αντίπαλος.



Το προφίλ του Άγιαξ

Την περασμένη χρονιά ο «Αίαντας» αναδείχτηκε πρωταθλητής Ολλανδίας. Οι δύο μεγάλοι του αστέρες όμως δεν βρίσκονται πλέον στο ρόστερ του. Ο Λουίς Σουάρες παραδίδει μαθήματα πλέον στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Λίβερπουλ, ενώ ο πορτιέρο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ καλύπτει την εστία της Ρόμα.

Χωρίς τον Στεκέλενμπουργκ ο Άγιαξ μπορεί πλέον να είναι πιο ευάλωτος στα μετόπισθεν με την άμυνα να είναι η αχίλλειος πτέρνα του σε Ολλανδία και Ευρώπη, αλλά μπροστά δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα να σκοράρει κατά βούληση.  Δεν είναι καθόλου άσχημα τα 42 γκολ που έχει πετύχει στην Ερεντιβίζιε σε 16 αναμετρήσεις!

Τα ατού

Το μεγάλο του αστέρι φέτος είναι ο επιθετικός του Μιραλεμ Σουλεϊμάνι με 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα μάτια πάντως της Πρέμιερ Λιγκ θα είναι στραμμένα σε τρεις παίκτες και για μεταγραφικούς λόγους. Οι Φαν ντερ Βιλ και Βερτόνχεν στην άμυνα και ο Έρικσεν στο κέντρο έχουν πάρει τις καλύτερες κριτικές.

Ο αποκλεισμός-σοκ

Φέτος στο πρωτάθλημα δεν είναι και στα καλύτερα. Δεν είναι πάντως και οριακά εκτός τίτλου ακόμη. Βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άλκμααρ αλλά πλέον χωρίς συνεχείς ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ευελπιστεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε μεγάλος ντόρος για τον αποκλεισμό του, αφού ουσιαστικά αποκλείστηκε την τελευταία αγωνιστική μετά την εντός έδρας ήττα του από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0 και την εκτός έδρας νίκη της Λιόν μέσα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με σκορ 1-7 καλύπτοντας τη διαφορά που ήθελε!