Το προφίλ της Πόρτο

Με… «δράκους» ξεκινάει η προσπάθεια της Μάντσεστερ Σίτι στο Europa League. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι –στάθηκε άτυχη- και θα τεθεί αντιμέτωπη με τον κάτοχο του θεσμού στη φάση των «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.



Το προφίλ της Πόρτο

Η… γκαντεμιά της κληρωτίδας για τις αγγλικές ομάδες «χτύπησε» και τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ, καθώς δεδομένα υπήρχαν πολύ πιο εύκολοι (τουλάχιστον στα χαρτιά) υποψήφιοι αντίπαλοι!

«Θύμα» της εκπληκτικής πορείας του ΑΠΟΕΛ η Πόρτο, τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου της στο Champions League, πίσω από τους Κύπριους και τη Ζενίτ. Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα υποδέχθηκε την τελευταία αγωνιστική τους Ρώσους ψάχνοντας μόνο τη νίκη για να δώσει συνέχεια στην πορεία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα τον «υποβιβασμό» στο Europa League.

Πέρυσι η Πόρτο, με τον Αντρέ Βίλας Μπόας στην άκρη του πάγκου, «σάρωσε» τα πάντα στο… διάβα της κατακτώντας τόσο το Europa League, όσο και το νταμπλ εντός των συνόρων.

Νούμερο ένα κίνδυνος ο Βραζιλιάνος επιθετικός Χουλκ που μετρά ήδη 11 γκολ σε 18 εμφανίσεις και έχει προσελκύσει άλλωστε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων εντός και εκτός Πρέμιερ!