Το προφίλ της Βαλένθια

Η Στόουκ μπορεί να ήταν στους ανίσχυρους της κλήρωσης, αλλά υπήρχαν και στους ισχυρούς σαφώς πιο εύκολοι αντίπαλοι από τη Βαλένθια που ήρθε ως τρίτη από όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ίδιο μάλιστα όμιλο με την Τσέλσι.



Το προφίλ της Βαλένθια

Η Βαλένθια τερμάτισε πέρυσι τρίτη στο πρωτάθλημα, ενώ τρίτη είναι και φέτος. Οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχουν ξεφύγει πλέον σε επίπεδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά οι «νυχτερίδες» είναι σταθερά πλέον πρωταθλητές στη μάχη με τους υπόλοιπους. Ακόμη και φέτος έχει καταφέρει να παραμείνει σε λογική απόσταση εφτά βαθμών από την κορυφή και αν εξαιρεθεί η έκπληξη Λεβάντε, έχει δημιουργήσει και απόσταση έξι βαθμών από τους υπόλοιπους διεκδικητές της τρίτης θέσης στο βαθμολογικό πίνακα.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ προσπάθησε να διακριθεί και έδωσε μάχη για την πρόκριση, μέχρι την τελευταία αγωνιστική όταν και αποκλείστηκε με την ήττα στην έδρα της Τσέλσι. Έχει πάντως να επιδείξει και την εντυπωσιακή νίκη με σκορ 7-0 επί της Γκενκ. Συνολικά με την Τσέλσι είχε μία ισοπαλία εντός και μία ήττα εκτός (1-1,3-0). Με τη Λεβερκούζεν είχε νίκη εντός και ήττα εκτός (3-1, 2-1). Με τη Γκενκ είχε ισοπαλία εκτός και νίκη εντός (0-0,7-0)

Ο αστέρας της ομάδας δεν είναι άλλος από τον Σολντάδο που οδηγεί την κούρσα των σκόρερ με 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πολλά από τα φλας συγκεντρώνουν πάνω τους και οι Αλμπέλδα και Άλμπα.