O πιτσιρικάς έχει θράσος...

Το πρόσωπο των ημερών στην Αγγλία δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Γουίλφριντ Ζαχά. Ο επιθετικός της Κρίσταλ Πάλας, ο οποίος, κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ομάδα της Αγγλίας από τον Ρόι Χότζον, έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη στην Guardian, παρουσιάζοντας το…ποδοσφαιρικό του θράσος.



O πιτσιρικάς έχει θράσος...

Μετράει ήδη πάνω από 100 συμμετοχές με την Πάλας, με την οποία ονειρεύεται να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, δεν τον ενδιαφέρει για την ώρα η μεταγραφή σε άλλο σύλλογο αλλά το ιδανικό, το οποίο θα ήταν να βοηθήσει το σύλλογό του να πάρει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. «Μιλάω σχεδόν καθημερινά με τον Χέντερσον και τον Στέρλινγκ και μου λένε το ίδιο πράγμα. Η Πρέμιερ Λιγκ είναι μια διαφορετική ζωή. Εκεί θέλω να αγωνιστώ και πλέον έχω αρκετά παιχνίδια στα πόδια μου για να καταφέρω να σταθώ» σημείωσε ο 20χρονος άσος.

Ο Ζαχά δεν θα μπορούσε φυσικά να μην αναφερθεί στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ με τη Γιουνάιτεντ πέρυσι. «Σίγουρα είχα άγχος αλλά όταν πάτησα το πόδι μου στον αγωνιστικό χώρο, κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ότι και στα υπόλοιπα ματς. Τελικά μου βγήκε σε καλό αυτή η ψυχολογία» και συμπλήρωσε «Ποτέ δεν κοιτάω ποιον αντίπαλο έχω μπροστά μου. Εκτός αν μιλάμε για τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Λίο Μέσι, δεν θεωρώ κανέναν καλύτερο από μένα. Αυτό με βοηθά πολύ σε ένα παιχνίδι. Για παράδειγμα όταν αντιμετωπίζω πλέον παίκτες που έχουν εμπειρία από Πρέμιερ Λιγκ, γνωρίζω ποια είναι τα προτερήματά μου. Όπως έγινε με τον Ντάνι Μέρφι της Μπλάκμπερν, πριν λίγες ημέρες. Είμαι δέκα φορές πιο γρήγορος και αυτό εκμεταλλεύτηκα».

Ο νεαρός επιθετικός, μίλησε και για την περίοδο όπου δεν μπορούσε να καθιερωθεί στην πρώτη ομάδα της Κρίσταλ Πάλας και αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. «Ήταν πριν 3 χρόνια όταν σε ένα παιχνίδι είχα καλέσει όλη μου την οικογένεια στο γήπεδο γιατί πίστευα ότι θα ξεκινούσα βασικός. Είχα πάει εξαιρετικά στις προπονήσεις όλη την εβδομάδα και ήμουν σίγουρος. Τελικά, έμεινα στον πάγκο και ένιωσα τη μεγαλύτερη απογοήτευση μέχρι σήμερα στη ζωή μου, κυρίως για την οικογένειά μου».

Όσο για το πώς έμαθε τα μυστικά της μπάλας «Η μητέρα μου λέει ότι πριν καταφέρω να σταθώ όρθιος κλωτσούσα ότι έβρισκα. Από τότε όπως λέει, ήξερε ότι θα γίνω ποδοσφαιριστής. Με βοήθησε πολύ βέβαια και ο μεγάλος μου αδερφός, ο οποίος έχει περάσει και αυτός από τις ακαδημίες της Κρίσταλ Πάλας. Έπαιζε στα αριστερά ως πλάγιος μεσοεπιθετικός και έμαθα πολλά κόλπα από αυτόν. Τα περισσότερα πάντως τα έμαθα μόνος μου, παίζοντας από μικρός μέσα στο σπίτι με ένα μπαλάκι του τένις».