Μην μπλέκετε μαζί του (pics +videos)

Η Σαουθάμπτον έσπασε για ακόμη μία φορά τον… κουμπαρά της και ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Πάμπλο Ντανιέλ Οσβάλντο από τη Ρόμα, έναντι 18 εκ. ευρώ (συν 2 εκ. μπόνους συμμετοχών). Το england365.gr σας παρουσιάζει το νέο… ωραίο τρελό της Πρέμιερ Λιγκ.



Μην μπλέκετε μαζί του (pics +videos)

Η Πρέμιερ Λιγκ βρήκε τον ροκ σταρ της, όπως τον αποκαλούν τα ιταλικά Μέσα, λόγω του πολύ ιδιόμορφου χαρακτήρα του.

Η Σαουθάμπτον συμφώνησε με τη Ρόμα έναντι 18 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Ιταλού, γεννημένου στην Αργεντινή, επιθετικού και όλοι περιμένουν να δούνε αν δίπλα στον Μαουρίσιο Ποκετίνο θα βάλει μυαλό ή θα συνεχίσει τον… χαβά του.

Χαρισματικός αλλά προβληματικός ως χαρακτήρας, ο Οσβάλντο καλείται να αποτελέσει το «κανόνι» των «αγίων» και να αποδείξει για ακόμη μία φορά πως εκτός από… ωραίος τρελός, είναι και φοβερός παίκτης.

Τι εννοούμε «ωραίος τρελός»; Διαβάστε… ενδεικτικά.

Τελικός του Κόπα Ιτάλια. Η μισητή αντίπαλος, Λάτσιο, έχει επικρατήσει με σκορ 1-0 της Ρόμα και κατακτάει με δόξα και τιμή το τρόπαιο. Οι παίκτες του Αουρέλιο Αντρεατσόλι είναι περίλυποι, αλλά όχι και ο Οσβάλντο. Αυτός είναι εκνευρισμένος, τόσο που βρίζει δημοσίως τον προπονητή του χτυπώντας ό,τι βρίσκει μπροστά του. «Δεν είναι κάτι καινούργιο για εκείνον να κάνει σκηνή μπροστά στις κάμερες. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό του. Εκπροσωπεί την εθνική και θα έπρεπε να έχει καλύτερη συμπεριφορά» είχε αναφέρει ο Αντρεατσόλι.

Η απάντηση; Συστημένη: «Θα έκανες πολύ καλό αν παραδεχόσουν ότι είσαι ανίκανος. Πήγαινε πανηγύρισε με τη Λάτσιο» έγραψε μέσω Twitter.

Η σχέση του με τους οπαδούς είναι ακόμη χειρότερη από αυτήν με τον προπονητή του. Δεν λένε τυχαία ότι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που μισείται και από τους λατσιάλι και από τους ρομανίστι. Σε παιχνίδι των δύο ομάδων, σκοράρει το πρώτο τέρμα του συλλόγου του, σηκώνει τη μπλούζα του και δείχνει ένα μήνυμα που έβριζε τους οπαδούς των «μπιανκοτσελέστι». Το παιχνίδι όμως ήρθε… τούμπα με αποτέλεσμα οι μεν να τον κοροϊδεύουν επιτακτικά και τους… δικούς του να του τα «χώνουν» αδιακόπως.

Είναι ενδεικτικό πως οπαδοί της Ρόμα του έγραψαν ένα υβριστικό σύνθημα έξω από το σπίτι του πριν από λίγες ημέρες, με εκείνον να ποστάρει τη φωτογραφία στο Twitter βάζοντας λεζάντα: «Τι λυπηρό…»

Αλλά και στα αποδυτήρια, φρόνιμο δεν τον λες. «Είμαι μεγαλύτερος από εσένα. Όταν σου μιλάω θα απαντάς. Δεν είμαστε στη Ρίβερ» είχε πει στον Ερίκ Λαμέλα αφού πρώτα τον χαστούκισε, με το… θύμα να του απαντάει: «Σκάσε. Δεν είσαι ο Μαραντόνα». Και όλα αυτά για μία πάσα!

Ο Ιταλός είναι άλογο ατίθασο, και δεν είναι παράξενο πως το αγαπημένο του τραγούδι είναι το… Wild horses των Rolling Stones. «Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Αφήνω τους στίχους να με συνεπάρουν. Η ευτυχία είναι πάντα κάπου αλλού» είχε σχολιάσει ο ίδιος.

Δεν υπολογίζει ούτε τον καπιτάνο της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι, αφού του παίρνει με το έτσι θέλω τη μπάλα μέσα από τα χέρια, εκτελεί το πέναλτι και αστοχεί.

Δέκα γεγονότα-σταθμοί στην καριέρα του:

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στα 9 του χρόνια, στις ακαδημίες της Λάνους, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια, ενώ πέρασε και από τη Μπάνφιλντ για έναν χρόνο.

Στα 14 του, το 2000, άλλαξε και πάλι ομάδα και πήγε στην Ατλέτικο Χουρακάν, κάνοντας το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα στα 19 του έτη.

Την πρώτη του χρονιά σκόραρε 11 φορές σε 33 αγώνες στη δεύτερη κατηγορία.

Ήρθε στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2006 για λογαριασμό της Αταλάντα, σκοράροντας ένα τέρμα σε τρεις συμμετοχές στη Σέριε β και την επόμενη χρονιά αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στη Λέτσε, με συνιδιοκτησία. Σκοράροντας οκτώ φορές σε 33 αγώνες και έχοντας εξαιρετική εμφάνιση στην πλειοψηφία των εμφανίσεών του, κάνοντας την Αταλάντα να τον πάρει πίσω και να τον «μοσχοπουλήσει» στη Φιορεντίνα.

Στο ντεμπούτο του με τους «βιόλα» κόντρα στη Λιβόρνο, βρήκε στόχο δις (έξι τέρματα σε όλη τη σεζόν), ενώ έκανε 25 συμμετοχές, εκ των οποίων οι οκτώ ήταν στο Γιουρόπα Λιγκ (τότε Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Με τον παππού του να έχει γεννηθεί στην Ιταλία, πήρε την υπηκοότητα και αγωνίστηκε στην Κ21 της χώρας υπό τις οδηγίες του Πιερλουίτζι Καζιράγκι, κάνοντας ντεμπούτο στις 16 Νοεμβρίου του 2007.

Αν και εντυπωσίαζε με τις μικρές εθνικές (Κ21, Κ23), το 2008 συνέχισε στη Μπολόνια ως δανεικός στις 20 Ιανουαρίου 2009, με την κανονική μεταγραφή του να έχει… κανονιστεί για το καλοκαίρι. Αν και ξεκίνησε τη χρονιά του σκοράροντας εναντίον της Φιορεντίνα, σχεδόν 365 ημέρες μετά (11 έφυγε από την Ιταλία για την Εσπανιόλ, όπου προπονητής του ήταν ο νυν τεχνικός της Σαουθάμπτον, Μαουρίσιο Ποκετίνο. Με τη φανέλα της νέας του ομάδας σημείωσε συνολικά 23 γκολ σε 46 παιχνίδια.

Στις 25 Αυγούστου η Ρόμα ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του έναντι 17.5 εκ. ευρώ, με τον Ιταλό –πλέον- να παίρνει το νούμερο 9. Κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις κέρδισε την κλήση του στην εθνική Ιταλίας, με την οποία ντεμπούταρε στις 5 Οκτωβρίου 2011.

Τα πρώτα τέρματά του με το εθνόσημο ήρθαν σε φιλικό κόντρα στη Βουλγαρία στη Σόφια, όταν σκόραρε δις (2-2).

Την περασμένη Παρασκευή, έπαιξε στο φιλικό της «σκουάντρα ατζούρα» κόντρα στην εθνική της χώρας του, Αργεντινής.