Αυτό, λέγεται ντέρμπι!(video)

Σε ένα φανταστικό παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ» για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 1-0 της Λίβερπουλ, πέρασε στην επόμενη φάση και ξεπέρασε την «τεσσάρα» από τη Σίτι! Πολλές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, εξαιρετικός ρυθμός και… επιστροφή του Σουάρες! 



Αυτό, λέγεται ντέρμπι!(video)

Τέλεια ατμόσφαιρα.

Δύο ομάδες που κυνήγησαν παθιασμένα τη νίκη – πρόκριση.

Δύο δοκάρια, από ένα εκατέρωθεν.

Δύο εξαιρετικοί τερματοφύλακες.

Αρκετές ευκαιρίες, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Ταχύτατος ρυθμός.

Όλα αυτά, συνέθεσαν το σκηνικό στο καταπληκτικό ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Λίβερπουλ για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» χάρη σε γκολ του «Τσιτσαρίτο» στο 46ο λεπτό, πήραν το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, με τους «κόκκινους» να το παλεύουν όσο μπορούν, να κοντράρουν στα ίσια την ομάδα του Μόγιες και να αποχαιρετούν τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Το Λιγκ Καπ ήταν ένας ρεαλιστικός στόχος για τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, ωστόσο, ίσως ο αποκλεισμός να βοηθήσει την ομάδα στις υπόλοιπες διοργανώσεις, λόγω του μικρού ρόστερ που έχει στη διάθεσή του ο Μπρένταν Ρότζερς.

Επέστρεψε στη δράση ο Λουίς Σουάρες, παίζοντας σε επίσημο ματς για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει τη Λίβερπουλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μονάχα τους Ντε Χέα, Ρούνεϊ και Σμόλινγκ στην 11άδα της, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στη Σίτι, ενώ η Λίβερπουλ παρέταξε την καλύτερη δυνατή σύνθεση που θα μπορούσε…

Το ματς:

Το πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο και παρά τον καλό ρυθμό που έδωσαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, δεν υπήρξε πολύ καλή φάση μπροστά από κάποια από τις δύο εστίες! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που ξεκίνησε δυναμικά, με το πρώτο δεκάλεπτο να της ανήκει. Και πάλι, όμως, ο Μινιολέ ήταν ήρεμος… Η μετακίνησης του Βίκτορ Μόουζες λίγο πιο πλάγια και ο χώρος που πήρε ο Ενρίκε – που έπαιζε στην πτέρυγα – βοήθησε τη Λίβερπουλ να κυκλοφορήσει καλύτερα τη μπάλα και να ανεβάσει τα ποσοστά κατοχής της μπάλας. Τόσο, που λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, έφτασε και στο 68%!

Ο Λουίς Σουάρες, στην επιστροφή του στη γραμμή κρούσης των «κόκκινων», είχε όρεξη, αλλά δεν του έβγαιναν οι φάσεις και έδειξε πως έχει χάσει την καλή επικοινωνία με τον Ντάνιελ Στάριτζ, όπως την είχε στα ματς του περσινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες ήλεγξε ξανά την κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, αλλά χωρίς αντίκρισμα… Αυτό, ήρθε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το οποίο ήταν… σχεδόν καταιγιστικό! Από εκτέλεση κόρνερ του Ρούνεϊ, ο Ερνάντεζ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Ενρίκε και με προβολή με το δεξί έκανε το 1-0 στο 46ο λεπτό!

Αυτό το γκολ, έκανε τη Λίβερπουλ να πάρει πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να αυξήσει την πίεσή της στα αντίπαλα καρέ. Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν ξανά καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου μέρους, απείλησε στο 55’ με ένα συρτό δεξί σουτ του Χέντερσον που πέρασε δίπλα από την εστία του Ντε Χέα, αλλά δεν είχε την απάντηση στο γκολ του «Τσιτσαρίτο». Ο πολύ καλός, Σίντζι Καγκάβα έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ στο 64’, για να τον «αντιγράψει» ο Σουάρες στο 72’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ είχε προηγηθεί φανταστική επέμβαση του Ντε Χέα σε κεφαλιά «ψαράκι» του Μόουζες! Όσο ο Σουάρες… ξέμενε από δυνάμεις στο τελευταίο 15λεπτο και Ρότζερς δεν είχε λύσεις στον πάγκο, ο Γουέιν Ρούνεϊ έψαχνε τρόπο να σιγουρέψει τη νίκη για τη Γιουνάιτεντ, που τελικά πήρε την πρόκριση σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.


chi από sr54r

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Ράφαελ, Έβανς, Σμόλινγκ, Μπίτνερ, Νάνι (90’ Γουέλμπεκ), Τζόουνς, Γκιγκς, Καγκάβα (73’ Γιανουζάι), Ρούνεί, Ερνάντες (74’ Κάρικ)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τουρέ, Σακό, Σκρτελ, Ενρίκε, Χέντερσον, Λούκας (67’ Κέλι), Τζέραρντ, Μόουζες (82’ Στέρλινγκ), Σουάρες, Στάριτζ