Ένα ντέρμπι… μαγεία! (video)

Κάτι τέτοια παιχνίδια είναι που κάνουν την Πρέμιερ Λιγκ το κορυφαίο πρωτάθλημα. Μπορεί το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ ανάμεσα στην Έβερτον και τη Λίβερπουλ στο «Γκούντισον Παρκ» για τη 12η αγωνιστική να μην είχε νικητή με το τελικό 3-3, όμως νικητές ήταν όλοι όσοι παρακολούθησαν αυτή τη... μαγική αναμέτρηση!



Ένα ντέρμπι… μαγεία! (video)

Κάπως έτσι πρέπει να είναι τα ντέρμπι!

Με γκολ, πάθος, σκληρά μαρκαρίσματα, μεγάλους πρωταγωνιστές στον αγωνιστικό χώρο και ρυθμό που… κόβει την ανάσα του κάθε οπαδού αλλά και του ουδέτερου θεατή!

Έβερτον και Λίβερπουλ, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να αποδείξουν ότι το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως και πήραν από έναν βαθμό χάρη στο τελικό 3-3.

Εκπληκτικός ο Σιμόν Μινιολέ για τους «κόκκινους» που έπιανε… ό,τι και όσα μπορούσε, δύο γκολ από τον Ρομέλου Λουκάκου που πήγε να βάλει τη σφραγίδα του στο ματς, ενώ ήρωας έγινε ο Ντάνιελ Στάριτζ που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης με γκολ στο 89’, έχοντας μπει σαν αλλαγή, όταν ο Ρότζερς αποφάσισε να ρισκάρει.

Σαν δυο καλοί φίλοι τα είπαν οι δύο προπονητές πριν την έναρξη, αλλά και με τη λήξη του ντέρμπι, δείχνοντας πως η… έχθρα κρατάει κάτι περισσότερο από ενενήντα λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις. 

Δείτε εδω πως κύλησε το ντέρμπι λεπτό προς λεπτό, μέσα από το live του england365.gr.

Το ματς:

Κλειστές και προσεκτικές άμυνες υπήρχαν όπως σε κάθε ντέρμπι, αλλά μέχρι το πρώτο εικοσάλεπτο, είχαν σημειωθεί τρία γκολ! Το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ είχε συναρπαστική έναρξη, με τη Λίβερπουλ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με το πρώτο κόρνερ που κέρδισε και τον Κουτίνιο να πλασάρει από το δεύτερο δοκάρι τον Χάουαρντ, γράφοντας το 1-0. Οι «κόκκινοι», χάρηκαν το γκολ τους για τρία λεπτά, αφού στο 8’, από εκτέλεση φάουλ του Μπέινς και κεφαλιά του Μπάρκλεϊ, ο Μιραλάς με προβολή από κοντά ισοφάρισε! Το παιχνίδι περιορίστηκε πολύ στο χώρο του κέντρου, με τους Λουκάκου και Σουάρεζ να είναι «μπλοκαρισμένοι».

Ο Ουρουγουανός φορ της Λίβερπουλ, ωστόσο, όταν βρήκε την ευκαιρία δεν την σπατάλησε. Στο 19ο λεπτό, με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τους Πίεναρ και Μπάρι και κατέληξε στα δίχτυα του Χάουαρντ για το 2-1! Η απάντηση των «ζαχαρωτών» σε αυτό το γκολ ήταν ένα καλό, δεξί σουτ του Μπάρκλεϊ που απομάκρυνε με υπερένταση ο Μινιολέ. Κλασσικές ευκαιρίες μπορεί να μη σημειώθηκαν, αλλά τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα είχαν – όπως σε κάθε ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ – την τιμητική τους.

Η Έβερτον μπήκε με επιθετική διάθεση στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο και παρά το γεγονός πως ο Λέιτον Μπέινς αντικαταστάθηκε αναγκαστικά από τον Ντεουλοφέου, τα «ζαχαρωτά» έγιναν πιο επικίνδυνα. Μάλιστα, ο Ισπανός άσος έχασε είχε μεγάλη ευκαιρία στο 54’ να ισοφαρίσει, αλλά στο τετ-α-τετ με τον Μινιολέ έκανε κακό σουτ και ο πορτιέρο των «κόκκινων» έδιωξε με τα πόδια. Αυτή η φάση αφύπνισε τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς, με τον Κουτίνιο να ανεβάζει την απόδοσή του και να προσπαθεί να βοηθήσει τον Σουάρεζ στην επίθεση. Ο Ουρουγουανός, περίμενε την ασίστ από τον Άλεν σε ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 60ο λεπτό, αλλά ο Ουαλός, ενώ μπορούσε να σκοράρει με… χίλιους τρόπους απέναντι από τον Χάουαρντ, πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια!

Το ντέρμπι εξελίχθηκε σε μια προσωπική μάχη του Λουκάκου με τον Μινιολέ! Ο Βέλγος επιθετικός της Έβερτον, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να του λέει και πάλι όχι στο 64’ σε σουτ από πλάγια θέση, ενώ, παρά το γεγονός πως αρχικά… κακό για τον διεθνή φορ των «ζαχαρωτών», πέτυχε το στόχο του. Στο 72’, ο Μινιολέ απέκρουσε την εκτέλεση φάουλ του Λουκάκου που κόντραρε και άλλαξε πορεία, αλλά στη συνέχεια της φάσης, ο υψηλόσωμος επιθετικός από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 2-2, πανηγυρίζοντας έξαλλα! Στο 82’, με δυνατή κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή, γράφοντας το 3-2, αλλά τελικά δεν ήταν η… δική του σφραγίδα αυτή που θα έμπαινε στο ντέρμπι. Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90’, με ωραία γυριστή κεφαλιά, ο Στάριτζ έγραψε το τελικό 3-3.


All Goals Everton 3-3 Liverpool (23-11-2013... από Sport-Today-2014

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Έβερτον: Χάουαρντ, Κόλεμαν, Μπέινς (50’ Ντεουλοφέου), Μπάρι, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μιραλάς (88’ Όσμαν), ΜακΚάρθι, Λουκάκου, Μπάρκλεϊ, Πίεναρ (83’ Στόουνς)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Φλάναγκαν, Λούκας (79’ Στάριτζ), Σκρτελ, Άγκερ, Τζέραρντ, Άλεν (68’ Μόουζες), Σουάρεζ, Χέντερσον, Κουτίνιο