«Κόκκινο» πάρτι!

Ντέρμπι, τελικά, δεν ήταν ποτέ! Η Λίβερπουλ, φρόντισε να δείξει ποιος είναι το αφεντικό του Μέρσεϊσαϊντ και πιάνοντας την Έβερτον απ’ τον λαιμό, τη διέλυσε με σκορ 4-0 στο «Άνφιλντ», στη σπουδαιότερη αναμέτρηση της 23ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.  



«Κόκκινο» πάρτι!

Οι «κόκκινοι» του Μπρένταν Ρότζερς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Στάριτζ που πέτυχε δύο γκολ κι έχασε ένα πέναλτι, δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία στην κατάκτηση των τριών βαθμών, αφού τα «ζαχαρωτά», είχαν πολλά αμυντικά προβλήματα.

Σουάρεζ και Τζέραρντ πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ της Λίβερπουλ, που με την ισοπαλία (2-2) της Άρσεναλ με τη Σαουθάμπτον, μείωσε στους έξι τους βαθμούς της διαφοράς από την κορυφή και περιμένει το αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Σίτι, το βράδυ της Τετάρτης.

Στην 6η θέση και τους 42 βαθμούς παρέμεινε η Έβερτον, η οποία ανησυχεί και για την κατάσταση του Ρομέλου Λουκάκου που αποχώρησε τραυματίας στο 24ο λεπτό.

Το ματς:

Σε ένα τέτοιο ντέρμπι και κόντρα σε τέτοιους ποδοσφαιριστές όπως αυτοί της Λίβερπουλ, δεν επιτρέπεται η αντίπαλη άμυνα να είναι… απούσα. Γι’ αυτό και η Έβερτον το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 3-0! Η «τριπλέτα» Σουάρεζ, Στάριτζ και Στέρλινγκ, ήταν ασταμάτητη, με τον τελευταίο να χάνει τεράστια ευκαιρία αρχικά στο 18ο λεπτό, από καταπληκτική πάσα του Στάριτζ που τον έβγαλε ολομόναχο απέναντι από τον Χάουαρντ.

Το πρώτο γκολ για τη Λίβερπουλ ήρθε από στημένη φάση. Με τον Τζέραρντ να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα και να κινείται προς το πρώτο δοκάρι, πήρε την κεφαλιά στο 21ο λεπτό για το 1-0! Η απάντηση από πλευράς «ζαχαρωτών» που είχαν χάσει με τραυματισμό και τον Ρομέλου Λουκάκου, ήρθε δέκα λεπτά αργότερα από ωραία σουτ του Γιαγκέλκα που απομάκρυνε ο Μινιολέ. Μια καταπληκτική πάσα του Κουτίνιο στο 33’ και μια «γιόμα» του Σισοκό που φαινόταν ακίνδυνη αλλά ήταν… φαρμακερή στο 35’, ο Ντάνιελ Στάριτζ πέτυχε δύο γκολ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 του ημιχρόνου!

Η Έβερτον φάνηκε να προσπαθεί τουλάχιστον να μειώσει μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Κέβιν Μιραλάς το πήρε πάνω του, όμως όλη η προσπάθεια ήταν μάταιη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η Λίβερπουλ έφτασε και σε τέταρτο γκολ πολύ γρήγορα στην επανάληψη! Στο 50ο λεπτό, ο Λουίς Σουάρεζ ξέφυγε από την άμυνα των «ζαχαρωτών» και πλάσαρε τον Χάουαρντ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου. Στο 54’, μάλιστα, ο Στάριτζ έχασε πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ!

Οι φιλοξενούμενοι, προσπάθησαν να κάνουν… ό,τι μπορούσαν με το βαρύ σκορ που είχαν στην πλάτη τους. Ο Κέβιν Μιραλάς συνέχισε να ξεχωρίζει από τους ποδοσφαιριστές του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ωστόσο, δεν είχαν ορθολογικό τρόπο να προκαλέσουν ανησυχία στον Σιμόν Μινιολέ, στην εστία της Λίβερπουλ. Στο 70ο λεπτό ο Βέλγος πορτιέρο είπε «όχι» σε σουτ του ΜακΚάρθι, που στο 77’ έκανε καλό γύρισμα στην περιοχή, αλλά ο Νέισμιθ δεν πρόλαβε να πλασάρει σε κενή εστία. Ενώ το ματς «έσβηνε» και έφτανε προς το τέλος του, η Λίβερπουλ είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ σε ξαφνικά… ξεπετάγματα στην επίθεση, αλλά το 4-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν (73’ Κέλι), Σισοκό, Τζέραρντ, Σκρτελ, Κόλο Τουρέ, Κουτίνιο (79’ Λουίς Αλμπέρτο), Χέντερσον, Σουάρεζ, Στέρλινγκ, Στάριτζ (72’ Μόουζες)

Έβερτον: Χάουαρντ, Στόουνς, Μπέινς, Μπάρι, Γιαγκέλκα, Αλκαράζ, Μιραλάς, ΜακΚάρθι, Λουκάκου (25’ Νέισμιθ), Μπάρκλεϊ (76’ ΜακΓκίντι), Πίεναρ (45’ Όσμαν)