Απόδειξη ανωτερότητας! (video)

Σε έναν τελικό όλα μπορούν να συμβούν… μέχρι η καλύτερη ομάδα να δείξει την αξία της! Αυτό έκανε η Μάντσεστερ Σίτι που αν και βρέθηκε πίσω από την Σάντερλαντ, πέτυχε δύο εκπληκτικά γκολ σε δύο λεπτά και τελικά κατέκτησε (3-1) το 3ο Λιγκ Καπ στην ιστορία της, στο «Γουέμπλεϊ».



Απόδειξη ανωτερότητας! (video)

Ο Φάμπιο Μπορίνι στο 10΄έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Πογιέτ και έκανε δύσκολη την ζωή του φαβορί!

Όλα αυτά μέχρι το 55΄ που ο Τουρέ με ένα απίστευτο γκολ έξω από την περιοχή έκανε το 1-1. Ένα λεπτό αργότερα ο Νασρί με ένα ακόμα υπέροχο τέρμα, έκανε το 2-1, έβαλε τέλος στην… τελετή και χάρισε στην ομάδα του τον πρώτο τίτλο της σεζόν, διώχνοντας τις κακές μνήμες από τον περυσινό χαμένο τελικό κόντρα στην Γουίγκαν. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 89΄ο Νάβας.

Σπουδαία εμφάνιση από την Σάντερλαντ που το πάλεψε και έπαιξε με πάθος αλλά… έπεσε πάνω σε ένα δίλεπτο «μαγείας» από τα «αστέρια» της Σίτι που απέδειξαν σε δύο φάσεις την ανωτερότητα της ομάδας τους.

Το ματς:

Αν και η Σίτι ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, η Σάντερλαντ κατάφερε μόλις στο 10ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Φερναντίνιο έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή της ομάδας του, ο Μπορίνι «νίκησε» Κομπανί και Ντεμικέλις και πλάσαρε υπέροχα για το 1-0! Το γκολ αυτό ανέβασε κατακόρυφα την ψυχολογία των παικτών του Πογιέτ που έπαιζαν με τρομερό πάθος σε κάθε φάση. Οι παίκτες του Πελεγκρίνι πήραν την κατοχή της μπάλας, μετέφεραν το σκηνικό μπροστά από τον Μανόνε με τον Τουρέ να προσπαθεί να κάνει παιχνίδι αλλά οι Μπάρνστλεϊ, Μπράουν ήταν εξαιρετικοί και σταματούσαν τις όποιες προσπάθειες. Από την άλλη, η Σάντερλαντ περίμενε τις αντεπιθέσεις και στο 40΄ο Μπορίνι έγινε επικίνδυνος αλλά αυτή την φορά τον πρόλαβε ο Κομπανί. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Το σκηνικό έμεινε ίδιο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με την Σίτι να πιέζει και την Σάντερλαντ να παίζει στην κόντρα. Ένα καλό σουτ του Σίλβα κι ένα του Κι, ήταν τα πρώτα… δείγματα γραφής των δύο. Στο δίλεπτο 54΄-56΄όμως άλλαξαν όλα… Αρχικά ο Γιάγια Τουρέ ισοφάρισε με έναν καταπληκτικό μακρινό πλασέ για το 1-1 και με την σέντρα ουσιαστικά, η Σίτι πήρε ξανά την μπάλα με τον Κολάροφ να κάνει κούρσα και να την γυρίζει έξω στην περιοχή… Εκεί ο Νασρί που ερχόταν έκανε το σουτ με εξωτερικό φάλτσο και σκόραρε γράφοντας το 2-1 στο 56΄. Δύο απίστευτα γκολ σε ένα λεπτό και 45 δευτερόλεπτα για τους «πολίτες» που όπως ήταν λογικό πλέον έπαιζαν με άλλη ψυχολογία και κυριαρχούσαν απόλυτα. Οι παίκτες του Πογιέτ συνέχισαν να παλεύουν αν και πλέον είχαν απέναντί τους μια… άλλη ομάδα σε σχέση με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου. Το τελικό 3-1 έκανε ο Νάβας στο 89΄, σφραγίζοντας την νίκη της Σίτι.

Συνθέσεις:

Σάντερλαντ: Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Αλόνσο, Ο΄Σέι, Μπράουν, Κάτερμολ (77΄Τζιακερίνι), Κόλμπακ, Κι, Τζόνσον (60’ Γκάρντνερ), Μπορίνι, Λάρσον (60΄Φλέτσερ)

Μάντσεστερ Σίτι: Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κολάροφ, Νασρί, Τουρέ, Φερναντίνιο, Σίλβα (77’ Γκαρσία), Αγουέρο (58΄Νάβας), Τζέκο