Πάει για τους «16» η Λέστερ!
Η τύχη έκλεισε το μάτι στην Λέστερ του Κλάουντιο Ρανιέρι, αφού η κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν άκρως ευνοϊκή! Για την ακρίβεια, οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν πιο βατό όμιλο, καθώς με αντιπάλους τις Πόρτο, Κλαμπ Μπριζ, Κοπεγχάγη, και λίγη... σοβαρότητα μπορεί στην πρώτη τους χρονιά στην διοργάνωση να πάρουν την πρόκριση στην φάση «16»! Δείτε το προφίλ των αντιπάλων των«αλεπούδων».
Η Λέστερ μπήκε από το πρώτο γκρουπ στον 7ο όμιλο και στην συνέχεια ακολούθησαν οι «δράκοι» από την Πορτογαλία, με τους Βέλγους και τους Δανούς να μπαίνουν στον 7ο όμιλο από το τρίτο και τέταρτο γκρουπ αντιστοίχως.
Πόρτο:
Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα στο Γιουρόπα Λιγκ, η κάτοχος του τροπαίου την σεζόν 2003-04 επέστρεψε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση την περασμένη αγωνιστική περίοδο, συναντώντας όπως και φέτος μία βρετανική ομάδα, την Τσέλσι. Η πορεία της σταμάτησε εκεί, αφού με 10 βαθμούς έναντι 13 και 11της Ντιναμό Κιέβου αρκέστηκε στην 3η θέση και την συνέχεια στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην τροπαιοθήκη της εκτός από την κούπα που κατέκτησε με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι έχει και ακόμη ένα Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ Κύπελλο Πρωταθλητριών) την σεζόν 1986-87. Στο πρωτάθλημα πέρυσι τερμάτισε τρίτη πίσω από την πρωταθλήτρια Μπενφίκα και την δεύτερη Σπόρτινγκ και στους ομίλους βρέθηκε αφήνοντας έξω την Ρόμα στα πλέι οφ με το εντός 1-1 και το εμφατικό 3-0 στην «αιώνια πόλη», το οποίο στέρησε στον Φραντσέσκο Τότι την συμμετοχή στους ομίλους της διοργάνωσης, κατά την τελευταία σεζόν της καριέρας του.
Κλαμπ Μπριζ:
Η Μπριζ τελείωσε το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν στο Βέλγιο με τέσσερις βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση και εξασφάλισε το τρόπαιο στα πλέι οφ με επτά, αφήνοντας πίσω της την Άντερλεχτ και εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την απευθείας παρουσία της. Τα τελευταία χρόνια η καλύτερή της ευρωπαϊκή παρουσία ήρθε το 2014-15 όταν και έφτασε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά σε γενικές γραμμές δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει εκτός συνόρων. Ιστορικά, το ζενίθ της είναι η δεύτερη θέση στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1977-78 όταν και ηττήθηκε στο «Γουέμπλεϊ» από την Λίβερπουλ με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Κένι Νταλγκλίς. Δύο σεζόν πριν είχε βρει και πάλι τους «κόκκινους» σε τελικό, του Κυπέλλου UEFA, που είχαν φτάσει και πάλι στο τρόπαιο με συνολικό σκορ 4-3 (3-2 στην Αγγλία, 1-1 στο Βέλγιο).
Κοπεγχάγη:
Last αλλά και... least η ομάδα της Δανίας, που ξεκίνησε την παρουσία της στα ευρωπαϊκά κύπελλα από την σεζόν 1983-84 και έως σήμερα έχει να υπερηφανεύεται για την φάση των «16» το 2010-11, παίρνοντας την πρόκριση μαζί με την Μπαρτσελόνα, σε έναν όμιλο που συμμετείχε και ο Παναθηναϊκός (τερμάτισε 4ος κάτω και από την Ρουμπίν). Εν συνεχεία είχε μείνει εκτός από την Τσέλσι με μία «λευκή» ισοπαλία στο Λονδίνο, αλλά το καταδικαστικό 2-0 του πρώτου ματς. Την περασμένη σεζόν δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους μένοντας εκτός στα πλέι οφ από την Μπάγερ Λεβερκούζεν.