Σήκωσε το λάβαρο μίας μικρής επανάστασης!
Είναι κρίμα που οι όποιες αναφορές στον Γκρέιαμ Τέιλορ θα περιοριστούν στο διάστημα που ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας αναλαμβάνοντας την πιο δύσκολη αποστολή μετά το 1966! Να διαδεχτεί τον Μπόμπι Ρόμπσον έπειτα από την καλύτερη εμφάνιση των «λιονταριών» σε ένα Μουντιάλ μετά την κατάκτηση του τροπαίου στην έδρα τους. Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για έναν κύριο με όλη τη σημασία της λέξης που έφυγε από τη ζωή και ποτέ δεν μπόρεσε να βγάλει από πάνω του τη ρετσινιά του αποκλεισμού από το Μουντιάλ του 1994!
Τον Γκρέιαμ Τέιλορ τον γνώρισα στις διάφορες αποστολές για το Τσάμπιονς Λιγκ και συχνά πυκνά κάναμε κάποιες κουβέντες... Πάντα κουβαλούσε μέσα του μία δικαιολογημένη πίκρα, ότι δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να δείξει τη δουλειά του σε μια εποχή που στο Μουντιάλ πήγαιναν πραγματικά οι καλύτεροι! Η Αγγλία επί των ημερών του γνώρισε μία ντροπιαστική ήττα από τη Νορβηγία που ουσιαστικά του στοίχισε και τη δουλειά όμως όλη η παρουσία των «λιονταριών» κρίθηκε από την ήττα στο ματς με την Ολλανδία!
Ο σημερινός τεχνικός της Έβερτον, Ρονάλντ Κούμαν είχε κάνει ένα επαγγελματικό φάουλ στον Πλατ αλλά δεν αποβλήθηκε και λίγα λεπτά αργότερα σκόραρε κιόλας με εκτέλεση φάουλ! Αν υπάρχει μία κλασσική περίπτωση αλλοίωσης αποτελέσματος ήταν αυτή αλλά ο Τέιλορ το υπέμεινε στωικά!
Πάντως δεν έκανε όνομα ως τεχνικός της εθνικής ομάδας αλλά αναλαμβάνοντας τη Γουότφορντ στην τέταρτη κατηγορία φτάνοντας τη στη δεύτερη θέση του πίσω από την πανίσχυρη Λίβερπουλ το 1983! Με τα χρήματα και με το κύρος του Έλτον Τζον, ως ιδιοκτήτη της ομάδας, την πήγε και σε έναν τελικό του FA Cup το 1984 όπου ηττήθηκε από την Έβερτον αλλά και μόνο που μετέτρεψε μία άγνωστη ομάδα από ένα σωματείο της τέταρτης κατηγορίας σε σύλλογο που έβγαινε στην Ευρώπη ήταν συγκλονιστικό!
Μετά ανέλαβε την Άστον Βίλα που μόλις είχε επιστρέψει μετά την περιπέτεια της μια χρονιά στη δεύτερη κατηγορία (σημερινή Τσάμπιονσιπ) και την έφερε μία ανάσα από το να γίνει πρωταθλήτρια! Τερμάτισε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Λίβερπουλ και πάλι αλλά αυτό ήταν το διαβατήριο του για την ανάληψη της εθνικής ομάδας!
Κάποια στιγμή γύρισε και πάλι στην Γουότφορντ και την ανέβασε ξανά, αυτή τη φορά στην Premier League, πάλι με τον Έλτον Τζον στη θέση του προέδρου! Δεν έκρυψε ποτέ πως η χημεία μεταξύ τους, ήταν αυτή που έκανε τα πάντα να λειτουργούν αβίαστα! Στα χέρια του εκτοξεύτηκαν άσημοι ποδοσφαιριστές με κύρια περίπτωση αυτή του Τζον Μπαρνς!
Για όποιον τον είχε γνωρίσει από κοντά, τα νέα για το θάνατο του ήρθαν ως μαχαιριά! Και επαναλαμβάνω, μπορεί οι περισσότεροι να τον συνδέουν με μία κακή περίοδο της εθνικής Αγγλίας, ωστόσο βοήθησε επί των ημερών του να βελτιωθεί η εικόνα των μικρών αγγλικών ομάδων που σήκωσαν εκείνη την εποχή το λάβαρο μιας μικρής επανάστασης!