Άνσον: «Να αλλάξει η διαδικασία»

Στη διαδικασία ψηφοφορίας έριξε την ευθύνη της αποτυχίας ο επικεφαλής της αγγλικής επιτροπής, Άντι Άνσον. «Δεν έχουμε τύχη ούτε στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πιστεύει ότι τα ΜΜΕ δεν έπαιξαν κανένα ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.



Άνσον: «Να αλλάξει η διαδικασία»

«Μιλήσαμε σε κάποια σημαντικά στελέχη της FIFAκαι μας είπαν ότι τα mediaτης χώρας μας, μας σκότωσαν. Εγώ δεν το πιστεύω. Δεν το πίστεψα αυτό ούτε για ένα λεπτό, όμως έτσι μας είπαν. Ακόμη βρίσκω δύσκολο να συνειδητοποιήσω και να κατανοήσω αυτό που συνέβη. Ήμασταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι θα περνούσαμε την πρώτη φάση, όμως πήραμε μόλις δύο ψήφους. Ήταν δύσκολο να το χωνέψουμε», τόνισε αρχικά ο Άνσον ενώ στη συνέχεια ήταν πιο εκδηλωτικός.

Κατηγόρησε ανοιχτά το σύστημα ψηφοφορίας που δεν αφήνει τις πραγματικά καλύτερες προτάσεις να αναδειχτούνε. Πιστεύει ότι με το τρέχον σύστημα η αγγλική υποψηφιότητα δεν θα έχει ποτέ τύχη και συμβουλεύει τη FIFA να προχωρήσει σε αλλαγές:

«Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να ξανασχοληθεί κανείς μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα και να δοθεί η ευκαιρία σε προτάσεις όπως η δική μας να ψηφιστούνε. Όταν έχεις την καλύτερη πρόταση, από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις το θέμα, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι δεν μετράει και πολύ εν τέλει. Όταν υπάρχουν μόνο 22 άτομα που ψηφίζουν, τότε νιώθουν ότι έχουν εξουσία. Όταν 22 άτομα διαθέτουν τη δύναμη να αναθέσουν το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, τότε τους δίνεται μεγάλη εξουσία και η κάθε ψήφος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η FIFAπρέπει να επανεξετάσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας, γιατί όπως είναι σήμερα τα πράγματα είναι πολύ εύκολο για χώρες όπως το Κατάρ και η Ρωσία να ευνοηθούν».

TAGS: