Premier League: 16η αγωνιστική (preview)

Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλέον να… σέρνει το χορό στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η σημερινή της «μάχη» με τη Μπλάκπουλ να πέφτει «θύμα» της κακοκαιρίας, ανοίγει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ξεχωρίζει το παιχνίδι της Τσέλσι με την Έβερτον, δύσκολη εξόρμηση της Τότεναμ στο «Σεντ Άντριους».



Premier League: 16η αγωνιστική (preview)

Πιο αναλυτικά:

Άρσεναλ – Φούλαμ

Ο Αρσέν Βενγκέρ μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα, συνέστησε τους ποδοσφαιριστές του να μην επικεντρωθούν μόνο σε αυτή τη διοργάνωση, αλλά να συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η Άρσεναλ επιθυμεί να επιστρέψει στις εντός έδρας νίκες στην Πρέμιερ Λιγκ, στο παιχνίδι κόντρα στη Φούλαμ, αφού στο «Έμιρεϊτς» τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αλσατός τεχνικός θα έχει και πάλι τους Νασρί και Σκιλασί στη διάθεσή του, αφού οι δύο παίκτες ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που του ταλαιπωρούσαν. Νέο πρόβλημα στον ώμο αποκόμισε ο Μανουέλ Αλμούνια έμεινε εκτός αποστολής. Απών και ο Φάμπρεγας.

Με την παράδοση να λέει πως στα τελευταία 25 εκτός έδρας παιχνίδια η Φούλαμ δεν έχει πανηγυρίσει ούτε μια φορά τη νίκη (!) ταξιδεύει στο «Έμιρεϊτς» η ομάδα του Μαρκ Χιούζ. Με τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες στα προηγούμενα πέντε ματς, οι «coattagers» κάθε άλλο παρά ήσυχοι είναι, αφού γνωρίζουν πως πλέον οι βαθμοί θα είναι λυτρωτικοί. Με τον Άντριου Τζόνσον στην αποστολή, αλλά όχι τους Ντεμπελέ και Ζαμόρα θα παρουσιαστεί η Φούλαμ, ενώ και ο Κάρλος Σαλσίδο είναι εξαιρετικά αμφίβολος με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι – Σανιά, Σκιλασί, Κοσιελνί, Κλισί – Σονγκ, Γουίλσιρ – Γουόλκοτ, Νασρί, Αρσάβιν – Σαμάκ

Φούλαμ (4-4-2): Σβάρτσερ – Μπερντ, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Σαλσίδο – Ντέιβις, Μέρφι, Ετούχου, Γκέρα – Ντέμπσεϊ, Τζόνσον

Γουίγκαν – Στόουκ

Η άμεση αναρρίχηση στον βαθμολογικό πίνακα είναι ο στόχος της Γουίγκαν που θέλει να «ξεκολλήσει» πλέον από την επικίνδυνη ζώνη. Μόνο εύκολο όμως δεν είναι κάτι τέτοιο, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό των τελευταίων έξι αγώνων, όπου δεν έχει καταφέρει να πάρει το «τρίποντο». Με πικρία, αλλά όχι απαραίτητα απογοήτευση για τον αποκλεισμό από το Λιγκ Καπ (2-0 ήττα από την Άρσενα), θα υποδεχτεί τη Στόουκ. Για την επιθετική του γραμμή «πονοκεφαλιάζει» ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, αφού μετά τον Μόσες που εξάρθρωσε μεσοβδόμαδα τον ώμο του, ο Ρονταλέγκα δεν μπορεί να αγωνιστεί λόγω τιμωρίας. Μοιρασμένες οι πιθανότητες συμμετοχής και του Ντι Σάντο, αλλά ετοιμοπόλεμος αναμένεται να είναι ο Μάουρο Μποσέλι.

Σε σωστή τροχιά πορεύονται οι «πότερς» με τον Τόνι Πιούλις στον πάγκο. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, κατάφερε να «κλέψει» και τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις σερί νίκες. Τα δύο τελευταία χρόνια στο «DW Stadium» έχει φύγει με βαθμό και αυτός θα είναι ο μίνιμουμ στόχος των παικτών της Στόουκ και στο σημερινό παιχνίδι. Τις υπηρεσίες του Μαρκ Γουίλσον θα στερηθεί ο Πιούλις, αφού ο παίκτης θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των Πέναντ και Γουίλκινσον που ταλαιπωρούνται από μυϊκό τραυματισμό και ενοχλήσεις στο γόνατο αντίστοιχα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουίγκαν (4-5-1): Αλ Χαμπσί – Σταμ, Γκόχουρι, Αλκαράζ, Φιγκερόα – Ν’ Ζόγκμπια, Τόμας, Κλέβερλι, Ντιαμέ, Γκόμεζ – Μποσέλι

Στόουκ (4-4-2): Μπέγκοβιτς – Γουίλκινσον, Χουτ, Σόουκρος, Κόλινς – Πέναντ, Ντέλαπ, Γουάιτχεντ, Εθέρινγκτον – Φούλερ, Τζόουνς

Μάντσεστερ Σίτι – Μπόλτον

Η απροσδόκητη ισοπαλία πριν από μια εβδομάδα στην έδρα της Στόουκ, αφού δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις, μετετράπη σε μεστή και αποφασιστική εμφάνιση της Σίτι κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, αφού η νίκη (3-0) την οδήγησε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αρνητικό στατιστικό αυτό που θέλει τους «πολίτες» στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια (Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Μπέρμιγχαμ), δεν έχουν καταφέρει να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι με χαρά θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τον Γιάγια Τουρέ στη μεσαία γραμμή, έπειτα από τις ημικρανίες που ταλαιπωρούσαν τον Ιβοριανό. Πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να πάρει φανέλα βασικού και ο Μάριο Μπαλοτέλι, έπειτα από τα 2 γκολ που πέτυχε μεσοβδόμαδα στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Δεν διατρέχει κίνδυνο η συμμετοχή του Ιταλού, έπειτα από το επεισόδιο με τον Τζερόμ Μπόατενγκ στην προπόνηση της Παρασκευής.

Σερί πέντε αήττητων αγώνων διανύει η Μπόλτον, η οποία, αν και ήταν αρκετά κακή στο παιχνίδι με τη Μπλάκπουλ, κατάφερε στο τελευταίο τέταρτο να επανέλθει από το εις βάρος της 2-0 και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα του Όουεν Κόιλ εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα, αφού έχει υποστεί την ήττα μόνο από τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο Στιούαρτ Χόλντεν πριν τη σέντρα στο «City of Manchester», ενώ στη βασική 11αδα αναμένεται να βρεθεί ο Μαρκ Ντέιβις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ – Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Κομπανί, Κολάροφ – Ντε Γιόνγκ, Μπάρι – Σίλβα, Γιάγια Τουρέ, Μίλνερ – Τέβες

Μπόλτον (4-1-3-2): Γιασκελάινεν – Ρίκετς, Κέιχιλ, Νάιτ, Ρόμπινσον – Μουάμπα – Μ.Ντέιβις, Πετρόφ – Ελμάντερ, Κ.Ντέιβις

Μπέρμιγχαμ – Τότεναμ

Με το ηθικό στα ύψη λόγω της νίκης επί της «μισητής» της αντιπάλου, Άστον Βίλα και την πρόκριση στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, μεσοβδόμαδα, θα παρουσιαστεί η Μπέρμιγχαμ. Η αποστολή όμως που καλείται να φέρει εις πέρας στη 16η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ μόνο εύκολη δεν θεωρείται, αφού απέναντί της βρίσκει την ευρωπαία Τότεναμ. Παρόλα αυτά, οι «μπλε» έχουν μείνει αήττητοι σε τέσσερα σερί ματς και στις τρεις πιο πρόσφατες «στροφές» του πρωταθλήματος έχουν πάρει πέντε βαθμούς. Κανονικά αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Κρεγκ Γκάρντνερ ο Κόιλ, αφού ο παίκτης επέστρεψε στη δράση μεσοβδόμαδα, έπειτα από τραυματισμό. Νοκ – άουτ έχει τεθεί ο Αλεξάντερ Χλεμπ για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, με πρόβλημα στη γάμπα.

Τύχη, ικανότητα και πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τις φετινές εμφανίσεις της Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» έχουν ανατρέψει το σκορ σε πέντε από τα εφτά παιχνίδια που βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, το κατάφεραν κόντρα στη Λίβερπουλ, «κλέβοντας» τη νίκη στις καθυστερήσεις, με γκολ του Λένον. Πλήγμα η απουσία του Φαν ντερ Φάαρτ για τον επόμενο μήνα, ενώ φαίνεται πως ήρθε η μεγάλη στιγμή της επιστροφής για τον Μάικλ Ντόουσον, που απουσιάζει από τις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη! Εκτός μάχης τέθηκε ο Καμπούλ, αμφίβολοι οι Τζίνας και Μπέντλεϊ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρμιγχαμ (4-5-1): Φόστερ – Καρ, Νταν, Τζόνσον, Ρίτζουελ – Λάρσον, Γκάρντνερ, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Φαχί – Τζερόμ

Τότεναμ (4-4-2): Γκόμες – Χάτον, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Άσου Εκοτό – Λένον, Παλάσιος, Μόντριτς, Μπέιλ – Ντεφό, Κράουτς

Μπλάκμπερν – Γουλβς

Αν και εντός έδρας οι «ρόβερς» δείχνουν αρκετά ανταγωνιστικοί, η βαριά ήττα (7-1) από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το περασμένο Σάββατο, πέρα από ντροπή, σκόρπισε και προβληματισμό στην ομάδα του Σαμ Άλαρνταϊς, που είδε τις πολλές αδυναμίες των παικτών του. Παρηγοριά προσφέρει το γεγονός πως στο «Ίγουντ Παρκ», η Μπλάκμπερν έχει ηττηθεί μόνο από τις Τσέλσι και Άρσεναλ. Με τον Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν που είχε απουσιάσει από την «εφτάρα» θα υποδεχτεί τη Γουλβς, ενώ και ο Μαμ Μπιράμ Ντιούφ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, αφού δεν είχε αγωνιστεί κόντρα στη Γιουνάιτεντ, λόγω του ειδικού όρου στο συμβόλαιο δανεισμού.

Ξέσπασμα πραγματοποιήσει απέναντι στη Σάντερλαντ την προηγούμενη αγωνιστική η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι, αφού πανηγύρισε σπουδαία νίκη, η οποία μάλιστα ήρθε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και με ανατροπή στο σκορ. Το «Μολινό» παραληρούσε, ωστόσο αν οι «λύκοι» θέλουν να συνεχίσουν με θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τα αμυντικά τους καθήκοντα, αφού εκεί παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες αδυναμίες. Απόδειξη αυτού, είναι πως σε κανένα φετινό παιχνίδι, η Γουλβς δεν έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Απουσία θα δηλωθεί δίπλα στο όνομα του Ντέιβιντ Τζόουνς που είναι τραυματίας, ενώ αμφίβολοι είναι οι Φλέτσερ και Μουγιόκολο, με ίωση και ενοχλήσεις στη μέση αντίστοιχα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκμπερν (4-2-3-1): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Νίλσεν, Ζιβέ – Τζόουνς, Πέντερσεν – Ελ Χατζί Ντιούφ, Νταν, Χόιλετ – Ρόμπερτς

Γουλβς (4-4-2): Χένεσι – Φόλεϊ, Ζουμπάρ, Στίρμαν, Ελοκόμπι – Τζάρβις, Μανσιέν, Μιλίχιας, Γουόρντ – Χαντ, Ντόιλ

Τσέλσι – Έβερτον

Το κίνητρο που έχουν πλέον οι παίκτες της Τσέλσι για να επανέλθουν στην κορυφή της βαθμολογίας θέλει να δει ο Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός των Πρωταθλητών Αγγλίας, τόνισε πως το… «κυνήγι» της πρωτιάς έχει… άλλη γλύκα και κόντρα στην Έβερτον, οι «μπλε» θα κάνουν το πρώτο βήμα. Οι Λονδρέζοι έχουν μείνει μακριά από τη νίκη για τρεις σερί αγωνιστικές, κάτι που είχε να συμβεί για 38 μήνες! Χωρίς τον Λάμπαρντ που θα απουσιάσει για ακόμη μια φορά, αλλά με τον Τζον Τέρι στο αρχικό σχήμα, στην επιστροφή του από το πρόβλημα με το νεύρο του ποδιού, θα παραταχθεί η Τσέλσι. Επιστρέφει και ο Μίκαελ Εσιέν, έχοντας εκτίσει την τιμωρία των τριών αγωνιστικών.

Πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη έχει μείνει η Έβερτον, η οποία πριν από μια εβδομάδα γνώρισε βαριά ήττα από τη Γουέστ Μπρομ με σκορ 4-1, σε μια μέρα που όλα είχαν πάει στραβά. Τα «ζαχαρωτά» παραμένουν στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και… κοντεύει να φτάσει το αρνητικό σερί των έξι αγώνων χωρίς νίκη, με το οποίο ξεκίνησε στο φετινό πρωτάθλημα και όπως φαίνεται, της έχει κοστίσει πιθανότατα μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετοι δρόμοι για Αρτέτα και Φελαϊνί, αφού ο πρώτος θα απουσιάσει έπειτα από την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, ενώ ο δεύτερος επιστρέφει, έχοντας εκτίσει ποινή τριών παιχνιδιών. Επιστρέφει και ο Νέβιλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Τσέλσι (4-1-2-3): Τσεχ – Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ – Μίκελ – Εσιέν, Μαλουντά – Ανελκά, Ντρογκμπά, Καλού

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ – Νέβιλ, Τζιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς – Κόλεμαν, Ρόντουελ, Φελαϊνί, Πίεναρ – Κέιχιλ, Γιακούμπου