Βήμα πρόκρισης στη Ρωσία η Γιουνάιτεντ

Σημαντικό προβάδισμα στην προσπάθεια της για πρόκριση στο μακρινό Ροστόφ, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει απόψε (9/3, 20.00, COSMOTE Sports3) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πρώτο σκέλος των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.



Βήμα πρόκρισης στη Ρωσία η Γιουνάιτεντ

Αυτό που ήθελε να αποφύγει ο Ζοσέ Μουρίνιο, το παιχνίδι δηλαδή ύστερα από μακρινό ευρωπαϊκό ταξίδι, εν μέσω του «φορτωμένου» προγράμματος της Γιουνάιτεντ, θα το… γευτεί εν τέλει σήμερα, στο μακρινό Ροστόφ, ψάχνοντας παράλληλα το προβάδισμα που θα τη φέρει σε θέση οδηγού για την πρόκριση στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρά τις ενστάσεις της αγγλικής ομάδας αλλά και του Πορτογάλου τεχνικού για τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Ροστόφ και για αναβολή της αναμέτρησης, η UEFA δεν της έκανε το χατήρι και έτσι το σημερινό παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά, στην προκαθορισμένη ώρα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν να βγάλουν αντίδραση, μετά και από το 1-1 του περασμένου Σαββάτου με την Μπόρνμουθ, ενώ δεν φαίνεται να υποτιμούν την δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, από τη στιγμή που εκείνη δίνει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου, σε ενδεχόμενη κατάκτηση της. Κάτι παρόμοιο ισχύει βέβαια και για την Ροστόφ, η οποία έχει εμφανιστεί πολύ σοβαρή στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια φέτος (ήρθε ως 3η από όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ στο Γιουρόπα Λιγκ, ξεπερνώντας την Σπάρτα Πράγας στους «32»).

Η ομάδα του Ιβάν Ντάνιλιαντς έρχεται με φόρα από το 6-0 επί της Τομ Τομσκ στο ρωσικό πρωτάθλημα (που ξεκίνησε εκ νέου στις 3/3, μετά την χειμερινή διακοπη) και η σημερινή θα είναι η πρώτη της συνάντηση γενικότερα με σύλλογο απ’ την Αγγλία. Αντιθέτως, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ζορίζεται» ενίοτε με ρωσικές ομάδες, με την τελευταία της εμπειρία από Ρωσία να χρονολογείται πέρυσι, όταν και αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1, 1-0) στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Aγωνιστικά νέα:

Ροστόφ: Μοναδική απουσία για τους Ρώσους ο βασικός γκολκίπερ Σοσλάν Τζανάεφ λόγω μακροχρόνιου τραυματισμού.

Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Χωρίς τους Γουέιν Ρούνεϊ, Λουκ Σο και Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ θα παραταχθεί στο «Olimp-2» η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο. Σκέψεις του Πορτογάλου να προφυλάξει τον Χενρίκ Μχιταριάν, εξαιτίας του κακού αγωνιστικού χώρου.

 

Πιθανές εντεκάδες:

Ροστόφ: Μεντβέντεφ, Καλάτσεφ, Μεβλία, Σέζαρ Νάβας, Γκράνατ, Κουντριάσοφ, Ερόκιν, Γκάτσκαν, Νομπόα, Μπουχάροφ, Αζμούν

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ρομέρο, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Μπαϊγί, Mπλιντ, Ερέρα Πογκμπά, Μάτα, Λίνγκαρντ, Μαρσιάλ, Ιμπραίμοβιτς