«Ντέρμπι» προσώπων

Η μάχη του Μάντσεστερ πλησιάζει. Σίτι και Γιουνάιτεντ θα λύσουν τις διαφορές τους και μαζί τους δύο ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό τον αγγλικό Τύπο. Κάρλος Τέβες και Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα είναι αντίπαλοι, αλλά έχουν ένα κοινό σημείο. Σε κανέναν δεν πήγαινε η φανέλα των «κόκκινων διαβόλων».



«Ντέρμπι» προσώπων

Όταν το περασμένο καλοκαίρι οι διοικούντες τη Γιουνάιτεντ δεν δέχτηκαν να πληρώσουν τη ρήτρα των 25εκατ. λιρών για να κρατήσουν στο ρόστερ τον Κάρλος Τέβες, πίστεψαν ότι έκαναν τη σωστή κίνηση. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ επωμίστηκε το «βάρος» της επιθετικής γραμμής της ομάδας του Σερ Άλεξ, χωρίς όμως να αποδώσει τα αναμενόμενα. Η φετινή απόδοση του «ινδιάνου» και τα 21 γκολ με τη φανέλα των «πολιτών», σε σχέση με τη φτωχή συγκομιδή του Βούλγαρου επιθετικού των «μπέμπηδων» (12 γκολ) που δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αποδεικνύουν περίτρανα την λανθασμένη κίνηση της Γιουνάιτεντ.

Ο Κάρλος Τέβες οδηγεί εκ του ασφαλούς την Μάντσεστερ Σίτι στην κατάληψη της 4η θέσης της Πρέμιερ Λιγκ, με τον μεγάλο στόχο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου να είναι πιο εφικτός από ποτέ. Αυτή η εξέλιξη, απέφερε…άφεση αμαρτιών στον Αργεντινό, για τις όσες κατηγορίες επέρριψε στον Ρομπέρτο Μαντσίνι για τις προπονητικές του μεθόδους. Την ίδια ώρα, ο φερόμενος ως αντικαταστάτης του στην Γιουνάιτεντ, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, διανύει απογοητευτική σεζόν στο «Όλντ Τράφορντ» και ο Φέργκιουσον ανυπομονεί να γυρίσει υγιής ο Γούειν Ρούνει για να φέρει την «ξαστεριά». Ο 29χρονος φορ των 30εκατ. λιρών βρίσκεται ένα βήμα πριν την πόρτα της εξόδου και το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους «κόκκινους διαβόλους».

Στο επερχόμενο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου ανάμεσα στις δύο ομάδες για την 35η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Κάρλος Τέβες θα βρίσκεται στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Μαντσίνι, σε αντίθεση με τον Μπερμπάτοφ που θα παρακολουθήσει άλλο ένα παιχνίδι από τον πάγκο. Όπως αποδεικνύουν και οι αριθμοί, το γεγονός είναι απολύτως λογικό.

Συμμετοχές: Τέβες 30 – Μπερμπάτοφ 29

Γκολ: Τέβες 21 – Μπερμπάτοφ 12

Λεπτά ανά γκολ: Τέβες 119 – Μπερμπάτοφ 155