Πάει για… καρέ ευρωπαϊκών τίτλων η Γιουνάιτεντ

Σε ένα «κλειστό» κλαμπ ομάδων από την Ευρώπη θα επιχειρήσει να μπει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, διεκδικώντας πλέον στις 24/5 το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο που λείπει από το παλμαρέ της!



Πάει για… καρέ ευρωπαϊκών τίτλων η Γιουνάιτεντ

Το εισιτήριο της για τον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στην Στοκχόλμη, «κλείδωσε» με το χθεσινό 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίνοντας πλέον «ραντεβού» με τον Άγιαξ, στις 24 Μαίου, με φόντο το τρόπαιο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Και μπορεί οι «κόκκινοι διάβολοι» να είναι… καλομαθημένοι στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο το Γιουρόπα Λιγκ φέτος ουδόλως τους αφήνει αδιάφορους, αφού εκτός από το εισιτήριο που θα τους δώσει στα «αστέρια» της επόμενης περιόδου, θα ολοκληρώσει και το «παζλ» τους σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς τους τίτλους (χωρίς να προσμετράται το Κύπελλο Εκθέσεων, το οποίο δεν αναγνωρίζεται επίσημως από την UEFA).

Η ομάδα του Μάντσεστερ δεν έχει καταφέρει ποτέ να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ, τόσο με την τωρινή του μορφή, από το 2009 και μετά, όσο και στην προηγούμενη του «έκδοση», ως Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Σε περίπτωση πάντως που τα καταφέρει σε δώδεκα μέρες από τώρα, θα έχει προσθέσει στη συλλογή της ένα ακόμα τρόπαιο, μετά τα τρία Τσάμπιονς Λιγκ/Κύπελλα Πρωταθλητριών (1968, 1999, 2008), το Κύπελλο Κυπελλούχων του 1991, καθώς και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ της ίδιας χρονιάς.

Moναδικός αγγλικός σύλλογος που έχει «σηκώσει» όλα τα ευρωπαϊκά Κύπελλα αποτελεί – από το 2013 και μετά – η Τσέλσι. Πριν την τότε κατάκτηση του ίδιου τροπαίου, του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Μπενφίκα, οι «μπλε» είχαν φτάσει στην κορυφή του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 2011/12, αλλά και σε δυο Κύπελλα Κυπελλούχων το 1971 και το 1998 (όταν και κατέκτησε αργότερα και το Σούπερ Καπ Ευρώπης).

Οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν καταφέρει κάτι παρόμοιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι οι Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ και Γιουβέντους, και σίγουρα το κίνητρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρεθεί στην άτυπη αυτή ελίτ, μόνο αμελητέο δεν μπορεί να είναι...