Δύσκολη δοκιμασία για τον Κλοπ η Γουέστ Χαμ

Το εγκώμιο της προσεχούς αντιπάλου της Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ, εν αναμονή του Κυριακάτικου μεταξύ τους αγώνα (14/5, 16.15), έπλεξε ο Γιούργκεν Κλοπ, που τόνισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του αλλά και ο ίδιος μπορεί να ανταπεξέλθει με την πίεση που υπάρχει, έστω και αν η θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος δεν έχει ακόμα «κλειδώσει»…



Δύσκολη δοκιμασία για τον Κλοπ η Γουέστ Χαμ

«Πρέπει να μάθεις στη ζωή πως η πίεση έρχεται με το τέλος της σεζόν. Αν δεν έχεις πίεση, δεν πηγαίνεις μάλλον για τίποτα. Είμαστε δυνατοί, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, που είναι και πολύ σημαντικό. Εστιάζουμε μόνο στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Έχω θετική σκέψη.

Δεν θεωρώ πως θα είμαστε αγχωμένοι. Είναι πιο εύκολο να κάθεσαι εδώ και να μιλάς γι’ αυτό παρά να το αγωνίζεσαι στο γήπεδο. Αν θέλουμε μόνο ένα μεγάλο αποτέλεσμα; Μάλλον όχι μόνο ένα, θα δούμε», σχολίασε αρχικά ο Γιούργκεν Κλοπ, για να τονίσει στη συνέχεια πως ο στόχος της κατάληψης μιας θέσης για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχει σημαντική επίδραση και στο μεταγραφικό σκέλος της ομάδας του:

«Οι παίκτες με τους οποίους μιλάμε, γνωρίζω πως έχουν προσφορές και από άλλους συλλόγους. Είναι σημαντικό για τον σύλλογο να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν πολλά χρήματα στη διοργάνωση και ως ποδοσφαιρική ομάδα χρειάζεται να είμαστε εκεί».

Bλέποντας τη Γουέστ Χαμ να νικάει την Τότεναμ την προηγούμενη αγωνιστική, δήλωσε: «Πιστεύω πως ήταν η καλύτερη της εμφάνιση εδώ και καιρό. Έδειξαν το τι είναι ικανοί να πετύχουν. Τα Μέσα έλεγαν πως ο Μπίλιτς είναι υπό πίεση και η ομάδα έδειξε πως θέλει να δουλέψει μαζί του»

Παρότι οι Ρομπέρτο Φιρμίνο και Λούκας Λέιβα κρίνονται αμφίβολοι ενόψει της αναμέτρησης της Κυριακής, τα νέα για τους Άνταμ Λαλάνα-Ντάνιελ Στάριτζ φαίνεται πως είναι θετικά: «Δείχνει έτοιμος (ο Στάριτζ). Ο Ντάνιελ και ο Άνταμ (Λαλάνα) είχαν θετική επίδραση στο παιχνίδι μας ερχόμενοι από τον πάγκο (με τη Σαουθάμπτον). Όταν μπήκε ως αλλαγή (αντί του Κουτίνιο) κόντρα στη Γουότφορντ ένιωσε την ένταση. Αποτέλεσε μια επιλογή αλλά όχι για βασικός. Τώρα έχουμε δυο ακόμα παίκτες ως υποψήφιες επιλογές».