Όχι φιλικό... Φιλικάρα! (Video/Photos)

Σχεδόν τα πάντα είχε το φιλικό προς τιμήν του Μάικλ Κάρικ στο “Ολντ Τράφορντ” με παλιές δόξες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του διεθνούς ποδοσφαίρου να τιμούν τον Άγγλο ποδοσφαιριστή σε πολύ ωραίο κλίμα. Αποθεώθηκε το τιμώμενο πρόσωπο (σ.σ σκόραρε για το τελικό 2-2), το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Θερμή υποδοχή και στον “εχθρό”, Τζέιμι Κάραγκερ, που “κλάδεψε” τον... αδερφό του, Γκάρι Νέβιλ.



 Όχι φιλικό... Φιλικάρα! (Video/Photos)

Ο κόσμος των “κόκκινων διαβόλων” είχε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναπολήσει, ακόμη και να νοσταλγήσει, την εποχή που έπαιζαν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές μαζί. Μετά την βράβευση, λοιπόν, του Κάρικ για την προσφορά του στον σύλλογο, έγινε και η σέντρα, που βρήκε παλιές δόξες να κλωτσάνε και πάλι την μπάλα.

 

 

Η ομάδα του Κάρικ ξεκίνησε πολύ καλύτερα στο ματς, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Γκαΐθκα Μεντιέτα να ολοκληρώνει μια πολύ ωραία ανάπτυξη των “φιλοξενούμενων” και από κοντινή απόσταση να ανοίγει τον χορό. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ‘08 συνέχισε να πιέζει για να βρει και αυτή το πρώτο της γκολ, το οποίο ήρθε από το κεφάλι του Νεμάνια Βίντιτς.

 

 

Ο Σέρβος αμυντικός ογκόλιθος έκανε πολλούς φαν της ομάδας να τον συγκρίνουν με τα υπάρχοντα ονόματα στην θέση του στόπερ -τόσο με το γκολ όσο και γενικά με την παρουσία του- λέγοντας πως ακόμη και τώρα θα μπορούσε να παίξει καλύτερα από ορισμένους, όταν νίκησε άπαντες στον αέρα για να πιστώσει την ασίστ στον Ράιαν Γκιγκς που εκτέλεσε το κόρνερ.

 

 

Το 2-1 έγινε μετά την ανάπαυλα, με τον Ρόμπι Κιν να “κρεμάει” τον Έντβιν φαν ντερ Σάαρ στο 64’, για να ακολουθήσει το τέρμα του Κάρικ στο 82’ (που διαμόρφωσε το τελικό 2-2) με πολύ ωραίο τελείωμα. Ο τελευταίος αντικαταστάθηκε στιγμές αργότερα για να καταχειροκροτηθεί. Στο μεσοδιάστημα το φιλικό είχε αρκετές ωραίες στιγμές στο αγωνιστικό του κομμάτι, με αρκετές φάσεις να “κρύβουν” μεγάλη δόση ποδοσφαιρικής ποιότητας, και άλλες να προκαλούν αρκετό γέλιο. Πιο χαρακτηριστική απ’ όλες αυτή του Κάραγκερ και του Νέβιλ, με τον πρώτο να “κλαδεύει” σκόπιμα τον πρώην μπακ της Γιουνάιτεντ.

Αποδοκιμάστηκε από συγκεκριμένη μερίδα στο γήπεδο και πολύ περισσότερο στα social media ο Γουέιν Ρούνεϊ, που ενώ ο Κάρικ έβγαινε αλλαγή εκείνος ζητούσε πέναλτι που δεν δόθηκε από τον διαιτητή. Πάνω από 65.000 οι θεατές, στο "Micheal Carrick's Foundation" τα έσοδα.

 

 

Βίντεο με full highlights από το ματς:

Συγκεντρωτικά τα γκολ της αναμέτρησης:

 

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ‘08 (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν ντερ Σάαρ, Μπράουν (60’ Γκ. Κάρικ – 74’ Ρούνεϊ, ξανά μπήκε), Βίντιτς (46’ Σιλβέστρ), Ρ. Φέρντιναντ (46’ Γκ. Νέβιλ), Εβρά, Παρκ, Κάρικ (84’ Σκόουλς, ξανά μπήκε), Σκόουλς (46’ Μπερμπάτοφ), Φλέτσερ, Γκιγκς, Ρούνεϊ (46’ Σαχά)

Αλλαγές: Χάργκριβς

All Stars (Χάρι Ρέντναπ): Γκίβεν, Κάραγκερ, Τέρι, Αμπιντάλ (35’ Φ. Νέβιλ), Μεντιέτα (46’ Γκαρσία), Σαλγκάδο (46’ Μπροτυς), Ζέεντορφ (63’ Νταφ -ξανά μπήκε-), Σένα (74’ Σινκλέρ), Νταφ (35’ Γκιουντγιόνσεν), Όουεν (35’ Καπντεβίλα), Κιν

 

 

Εκτός αγώνα έμειναν εξαιτίας προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι Στίβεν Τζέραρντ – Φρανκ Λάμπαρντ, αλλά και ο πρώην της Γιουνάιτεντ, Άντερσον.