Μίλησε ο «Τσικαρίτο»

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ με 2-1. Ο Χαβιέ Ερνάντες ήταν ο ήρωας του αγώνα, πετυχαίνοντας το γκολ της νίκης στο 75’. Ο Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ στο 3’ με τον Μόρισον να ισοφαρίζει στο 14’ και τον Οντεμβίγκι να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι στο 63’.



Μίλησε ο  «Τσικαρίτο»

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ παραμένει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που θα περιμένει τον αγώνα της Μάντσεστερ Σίτι για να δει αν θα έχει συγκάτοικο. Το αήττητο σερί των «κόκκινων διαβόλων» συνεχίστηκε για 19ο αγώνα φέτος με την εκτός έδρας συγκομιδή να είναι δύο νίκες και εφτά ισοπαλίες.

Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο να καθαρίσουν επιτέλους εύκολα έναν εκτός έδρας αγώνα και ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Γουέιν Ρούνεϊ στο 3ο λεπτό με κεφαλιά στη γωνία του Κάρσον άνοιξε το σκορ. Ο Ομπερτάν ήταν αυτός που ξεκίνησε την όμορφη προσπάθεια με ντρίμπλες από αριστερά και πάσα στον Εβρά ο οποίος επιχείρησε τη γλυκιά σέντρα με τη μία, με στόχο το κεφάλι του Άγγλου φορ που στόχευσε ιδανικά.

Στο 14΄ όμως η Γουέστ Μπρόμ έκανε τους φιλοξενούμενους να καταλάβουν ότι δεν θα έχουν ένα εύκολο βράδυ. Στο 14ο λεπτό ο Βίντιτς κέρδισε στον αέρα τον Οντεμβίγκι με την μπάλα να απομακρύνεται εκτός μεγάλης περιοχής. Εκεί όμως ήταν ο Μόρισον που με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του εμβρόντητου Κιούστσακ.

Στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ ανέβασε ρυθμό. Είχε την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας όμως οι γηπεδούχοι έβγαιναν ταχύτητα στην αντεπίθεση και απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Κιούστσακ. Μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου τίποτα δεν άλλαξε με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έχει τον φόβο μίας ακόμη εκτός έδρας ισοπαλίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειχναν και πάλι ιδιαίτερα απειλητικοί ανεβάζοντας πολύ και την κατοχής τους με τους «κόκκινους διαβόλους» να δημιουργούν μεν επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά να μην έχουν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Στο 62’ εκτυλίχθηκε μία φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Τόμας ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Φέρντιναντ με τον διαιτητή να δίνει το πέναλτι. Όμως ο Οντεμβίγκι έστειλε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα, πετώντας στα σκουπίδια μία μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 75΄μίλησε ένας παίκτης που στην αρχή της σεζόν είχε ξελασπώσει ουκ ολίγες φορές την ομάδα του. Ο «Τσικαρίτο» που είχε αντικαταστήσει στο 60΄τον Ντίμιταρ Μπερμάτοφ, πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Ρούνεϊ και έκανε το 2-1 που παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πάντως δεν αποχώρησε πλήρως ανακουφισμένος από το γήπεδο, αφού είδε τον Ρούνεϊ να τραυματίζεται στο 89 μετά από τάκλιν που δέχτηκε από πίσω και να αντιμετωπίζει εμφανώς πρόβλημα, τελειώνοντας τον αγώνα με έντονους πόνους. Η κατάστασή του θα εκτιμηθεί ακριβέστερα μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

Συνθέσεις Ομάδων:

Γουέστ Μπρομ: Κάρσον, Τσεχ, Πάμπλο, Μόρισον, Μπραντ, Ρέιντ, Τόμας, Ντοράνς, Μουλούμπου, Σάρνερ, Οντεμβίγκι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κιούστσακ, Νέβιλ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Άντερσον, Κάρικ, Φλέτσερ, Ομπερτάν, Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ