Πρέμιερ Λιγκ: 21η Αγωνιστική (Preview)

Αποκλειστικά τη νίκη έχει στόχο η Τσέλσι που υποδέχεται την Άστον Βίλα, αν θέλει να κρατήσει επαφή με την κορυφή, μιας και όλοι οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου έφυγαν νικητές. Μάχη για να ξεφύγουν κι άλλο από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού δίνουν Γουίγκαν και Νιούκαστλ στο «DW».



Πρέμιερ Λιγκ: 21η Αγωνιστική (Preview)

ΤΣΕΛΣΙ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

ΤΣΕΛΣΙ: Μετά από έξι συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα η Τσέλσι επέστρεψε στις επιτυχίες την περασμένη αγωνιστική επικρατώντας της Μπόλτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με σκορ 1-0. Οι «μπλε» παρά το ντεφορμάρισμά τους έχουν καταφέρει να διατηρήσουν ακόμη την καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως στην επίθεση αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ενδεικτικό είναι ότι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους δεν έχουν καταφέρει καμία φορά να σκοράρουν πάνω από ένα γκολ. Θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας θα πάρει ο αμυντικός Τζέφρεϊ Μπρούμα, στο ντεμπούτο του στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 3 εβδομάδες θα μείνει ο αμυντικός μέσος Τζον Όμπι Μίκελ, ενώ σίγουρα εκτός αποστολής παραμένει ο αμυντικός Αλεξ (11/1) και οι μέσοι Ζιρκόφ (9 συμ.), Μπεναγιούν (3/1).

Πιθανή 11αδα (4-3-3): Τσεχ – Μποσίνγκουα, Μπρούμα, Τέρι, Κόουλ – Ραμίρεζ, Εσιέν, Λαμπαρντ – Ανελκά, Μαλουντά, Ντρογκμπά

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μόλις δύο βαθμούς πάνω από την τελευταία θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Άστον Βίλα με τον Ζεράρ Ουγιέ να παραδέχεται πως πλέον η ομάδα δίνει μάχη για τη σωτηρία της. Η ήττα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι με κατεβασμένα τα χέρια και σκορ 4-0 έριξε ακόμη περισσότερο την αυτοπεποίθηση των «χωριατών», που ειδικά εκτός έδρας εμφανίζονται αναιμικοί. Δύο σημαντικές επιστροφές έχει η ομάδα της Αστον Βίλα καθώς ο εξτρέμ Ασλεϊ Γιανγκ (16/2) και ο στράικερ Εμίλ Χέσκεϊ ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα βρίσκονται και πάλι στα πλάνα του Ζεράρ Ουγιέ. Εκτός αποστολής ωστόσο θα μείνει ο μπακ Λουκ Γιανγκ (14/1).

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Φρίντελ – Λιτσαϊ, Κουεγιάρ, Κόλινς, Γουόρνοκ – Ρίο Κόκερ, Πετρόφ – Αλμπράιτον, Ντάουνινγκ, Ασλεϊ Γιανγκ – Χέσκεϊ

ΓΟΥΙΓΚΑΝ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

ΓΟΥΙΓΚΑΝ: Αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών τρέχει η Γουίγκαν όμως πρέπει να το συνεχίσει αν θέλει να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Απέχει μόλις δύο βαθμούς από την ουραγό Γουλβς και ο εντός έδρας αγώνας με τη Νιούκαστλ φαντάζει ως ευκαιρία για τρεις πολύτιμους βαθμούς. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Άρσεναλ κατάφερε να πάρει μία σημαντική ισοπαλία με το αυτογκόλ του Σκιλασί (2-2), παρόλο που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά. Δεν υπολογίζεται σε αυτό το παιχνίδι λόγω τιμωρίας ο Τσάρλς Ενζόγκμπια και η απουσία του είναι σημαντική. Ο κεντρικός αμυντικός Αντολιν Αλκαράζ είναι εξαιρετικά αμφίβολος λόγω τραυματισμού, ωστόσο στην αποστολή θα βρεθεί το νέο απόκτημα της ομάδας, Αντριάν Λόπεζ.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Αλ Χαμπσί – Σταμ, Κάλντγουελ, Αλκαράζ, Γκοχουρί – Ντιαμέ, Τόμας – Κλέβερλι, Γουότσον, Ρονταλέγκα - Μποσέγι

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Από δύο συνεχόμενες ήττες προέρχεται η Νιούκαστλ. Μπορεί ως ένα βαθμό να δικαιολογείται αφού είχε να αντιμετωπίσει τις Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, αλλά στον τελευταίο αγώνα της κόντρα στα «σπιρούνια» αγωνιζόταν επί μισή ώρα με παίκτη παραπάνω. Δεν κατάφερε όμως να σκοράρει στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-0 και τώρα απέχει μόλις δύο βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα προέκυψε για την ομάδα της Νιούκαστλ, καθώς ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Αντριου Κάρολ ταλαιπωρείται από τραυματισμό και η συμμετοχή του στην 11αδα είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Επιστρέφει από τιμωρία ο αρχηγός της ομάδας και Νόλαν (15/8). Εκτός παραμένει ο πορτιέρο Χάρπερ και ο εξτρέμ Μπεν Αρφά.

Πιθανή 11αδα (4-2-3-1): Κρουλ – Σίμπσον, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Ενρίκε – Μπάρτον, Τιοτέ – Ράουθλετζ, Νόλαν, Γκουτιέρεζ – Αμεόμπι