Έχει τον τρόπο η Γιουνάιτεντ

Καλησπέρα στο England365.gr και στην Ελλάδα. Είμαι κάτοικος του Μάντσεστερ εδώ και λίγα χρόνια για σπουδές και φανατικός φίλος της Γιουνάιτεντ. Σύντομα θα είμαστε και πάλι μόνοι μας στην κορυφή. Πόσο σύντομα; Μόλις ξεκινήσει η Ευρώπη.



Έχει τον τρόπο η Γιουνάιτεντ

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχει δημιουργήσει μία ομάδα με ορισμένους κανόνες. Για άλλους συλλόγους μπορεί να μοιάζει αδιανόητο, όμως στους «κόκκινους διαβόλους» είναι απλά αξίωμα. Όσο κυλάει η σεζόν τόσο ανεβάζει την απόδοσή της η ομάδα. Δεν είναι πρόβλεψη. Στατιστικά είναι που συμβαίνουν συνέχεια.

Επίσης, οι παίκτες έχουν κατανοήσει απολύτως ότι Τσάμπιονς Λιγκ και Πρέμιερ Λιγκ είναι δύο εντελώς διαφορετικές διοργανώσεις. Αλλάζουν το τσιπάκι τους και κάθε αγωνιστική τα «ρομποτάκια» του Σκωτσέζου είναι έτοιμα για δράση. Μία δράση στην οποία οι άλλοι λογικά θα υποκύψουν. Λογικά γιατί:

Η Σίτι δεν ξέρει από διπλές διοργανώσεις και ειδικά τόσο υψηλού επιπέδου. Ας ξαναρχίσει το Τσάμπιονς Λιγκ να την δούμε τότε.

Η Άρσεναλ μια χαρά τα πάει και μπάλα ωραία παίζει και τρεξίματα καλά έχει, αλλά πάντα δεν τα έχει αυτά μέχρι την Άνοιξη; Όταν όμως η μπάλα αρχίσει να καίει, ο ηγέτης λείπει και δεν βλέπω να υπάρχει ούτε φέτος.

Η Τσέλσι έχει πρόβλημα σε όλες τις γραμμές. Λογικά κάποια στιγμή θα ξαναβρεί τον εαυτό της αλλά μέχρι τότε θα είμαστε πολύ μακριά.

Η Τότεναμ πολύ καλά και μπράβο στον Χάρι Ρέντναπ. Αν συνεχίσει έτσι και δεν χάσει παίκτες σε λίγα χρόνια θα μπορεί να διεκδικήσει τίτλο. Αλλά σίγουρα όχι ακόμη. Ευρώπη, Αγγλία και απειρία μαζί θα λυγίσουν τα «σπιρούνια».

Νικόλας Αρμύρης