Καλά κάνει και φοβάται τα πέναλτι ο Σάουθγκεϊτ... (vids)

Ποιος να του πει ότι έχει άδικο; Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδειξε την ανησυχία του για την κατάρα που κυνηγάει την Αγγλία στα πέναλτι και το england365.gr θυμίζει τις στιγμές που φανερώνουν την ανάγκη να δουλέψουν τα «τρία λιοντάρια» στα χτυπήματα από την άσπρη βούλα, ενόψει Μουντιάλ 2018.  



Καλά κάνει και φοβάται τα πέναλτι ο Σάουθγκεϊτ... (vids)

Ο ομοσπονδιακός κόουτς τόνισε πως είτε στις προπονήσεις, είτε σε κάποιο από τα προσεχή φιλικά παιχνίδια μέχρι και το ταξίδι στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, οι Άγγλοι θα δουλέψουν πολύ στη διαδικασία των πέναλτι.

Μάλιστα, ένα από τα καλύτερα σενάρια φαντάζει αυτό της πραγματοποίησης της διαδικασίας σε παιχνίδι του «Γουέμπλεϊ», ώστε να υπάρχει και η πίεση από τον κόσμο και δη το κοινό της ομάδας που θα περιμένει το θετικό αποτέλεσμα...

Η φοβία του Σάουθγκεϊτ έχει... πολλούς λόγους και αυτοί, είναι οι 6 αποκλεισμοί της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στα μεγάλα τουρνουά από το 1990 κι έπειτα...

Μουντιάλ 1990: Ο Στιούαρτ Πιρς ήταν εκείνος που αστόχησε από την άσπρη βούλα και η Αγγλία έμεινε εκτός στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη τότε στην Ιταλία. Ο νυν βοηθός του Ντέιβιντ Μόγιες στη Γουέστ Χαμ, είχε δει τον Μπόντο Ίλγκνερ ν' αποκρούει την εκτέλεσή του, ενώ και ο Κρις Γουόντλ είχε σουτάρει ψηλά...

Euro 1996: Μια κερδισμένη «παρτίδα» πέναλτι και μια χαμένη... Οι Άγγλοι, απέναντι στην Ισπανία κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στους «4» χάρη σε άστοχες εκτελέσεις των Ιέρο και Άνχελ Ναδάλ, όμως, ένα βήμα πριν από τον μεγάλο τελικό, οι Γερμανοί προκάλεσαν ξανά πόνο στα «τρία λιοντάρια». Τότε, μοιραίος ήταν ο νυν ομοσπονδιακός προπονητής, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, του οποίου το πέναλτι απέκρουσε ο Αντρέας Κέπκε.

Μουντιάλ 1998: Στα γήπεδα της Γαλλίας, η εθνική ομάδα της Αγγλίας σταμάτησε στη φάση των «16», όταν απέναντι στους Αργεντινούς, ο Ντέιβιντ Μπάτι δεν κατάφερε να νικήσει τον Κάρλος Ρόα...

Euro 2004: Ο Ρικάρντο που υπερασπίστηκε την εστία της Πορτογαλίας στα προημιτελικά με τους Άγγλους, έπιασε το πέναλτι του Ντάριους Βασέλ και μάλιστα με... γυμνά χέρια, ενώ στη συνέχεια ήταν εκείνος που νίκησε τον Ντέιβιντ Τζέιμς για να στείλει στην επόμενη φάση τους Ίβηρες και τα «τρία λιοντάρια» πίσω στο Νησί.

Μουντιάλ 2006: Η κατάρα συνεχίστηκε στα προημιτελικά του τουρνουά που διεξήχθη στη Γερμανία, με τους Τζέραρντ, Λάμπαρντ και Κάραγκερ να αποτυγχάνουν από την άσπρη βούλα και τους Πορτογάλους, δύο χρόνια μετά την προηγούμενη επιτυχία τους εις βάρος της Αγγλίας, να κάνουν το... 2x2.

Euro 2012: Πάλι στη φάση των «8», ο Άσλεϊ Γιάνγκ δεν σκοράρει στο τρίτο πέναλτι της διαδικασίας για την Αγγλία, ο Άσλεϊ Κόουλ βλέπει τον Μπουφόν να του αρνείται το γκολ και ο Αλεσάντρο Ντιαμάντι οδηγεί τη «σκουάντρα ατζούρα» στα ημιτελικά, προτού έρθει η βαριά ήττα από την τρομερή Ισπανία της εποχής με το 4-0 στον μεγάλο τελικό του Κιέβου.