Liverpool – Everton (preview)

Ο Κένι Νταλγκλίς επιστρέφει στο «Ανφιλντ» 20 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τη Λίβερπουλ και το 215ο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ αποκτά μεγαλύτερη σημασία για τους «κόκκινους». Χωρίς τον Τιμ Κέιχιλ θα παραταχθεί η Εβερτον.



Liverpool – Everton (preview)

Στο Μερσεϊσάιντ διεξάγεται το ένα από τα τέσσερα σημερινά ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής. Για πολλούς το πιο σημαντικό στο νησί, και σίγουρα για όλους ένα ξεχωριστό ντέρμπι, το οποίο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αίγλη από την επιστροφή του Κένι Νταλγκλίς στο «Άνφιλντ».

Ο «βασιλιάς» Κένι δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά της επιτυχίας στα πρώτα δύο παιχνίδια του στον πάγκο της Λίβερπουλ. Πρώτα η ήττα από τη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» στο παιχνίδι Κυπέλλου και στη συνέχεια η ήττα από την Μπλάκπουλ στο «Μπλούμφιλντ», αποτελέσματα τα οποία θα ξεχαστούν άμεσα, αν έρθει σήμερα η νίκη κόντρα στην συμπολίτισσα Εβερτον.

Η Λίβερπουλ θέλει να αξιοποιήσει την έδρα της (πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια) και έχει την παράδοση με το μέρος της, αφού στα 18 εντός έδρας παιχνίδια από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ με την Εβερτον έχει υποστεί μόλις δύο ήττες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι εκτός αποστολής θα μείνει ο αρχηγός της ομάδας Στίβεν Τζέραρντ, λόγω της τιμωρίας του από την αποβολή στο παιχνίδι του Κυπέλλου με την Γιουνάιτεντ, αλλά και ο κεντρικός αμυντικός Τζέιμι Κάραγκερ λόγω τραυματισμού. Αλλαγές πάντως θα έχει το αρχικό σχήμα, αφού Πόουλσεν και Γιοβάνοβιτς που αγωνίστηκαν στο «Μπλούμφιλντ» πολύ δύσκολα θα κρατήσουν τις θέσεις τους στο αρχικό σχήμα.

Χωρίς Κέιχιλ η Εβερτον
Η Εβερτον σε αντίθεση με την Λίβερπουλ θα συνεχίσει την πορεία της στο Κύπελλο Αγγλίας, αφού ξεπέρασε χωρίς προβλήματα το εμπόδιο της Σκάνθορπ στο «Γκλάντφορντ Παρκ» με 5-1. Είχε προηγηθεί και η νίκη επί της Τότεναμ με 2-1 που δίνει ακόμα καλύτερη ψυχολογία στην άμυνα του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο κεντρικός αμυντικός Φιλ Τζαγιέλκα που έχασε και το παιχνίδι με την Σκάνθορπ, ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι πολύ πιθανό να τον δούμε σήμερα στην βασική 11αδα.
Υπάρχουν και προβλήματα πάντως, με σημαντικότερο την απουσία του Τιμ Κέιχιλ. Ο Αυστραλός έχει σκοράρει 5 φορές σε 11 ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του φέτος με εννέα γκολ, αλλά απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων με την Αυστραλία στο Κύπελλο Ασίας.
 
Πιθανές 11αδες
Λίβερπουλ (4-2-3-1): Ρέινα – Τζόνσον, Αγκερ, Σκρτελ, Αουρέλιο – Λούκας, Μεϊρέλες – Κάουτ, Ροντρίγκεζ, Μπάμπελ - Τόρες

Εβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ – Νέβιλ, Ντιστέν, Τζαγιέλκα, Μπέινς – Φελαϊνί, Κόλεμαν, Ρόντγουελ, Αρτέτα, Πίεναρ – Σαχά