Μοιρασιά στο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ

Ισόπαλες 1-1 ήρθαν Μπέρμιγχαμ και Άστον Βίλα στο «Σεντ Άντριους» για την 23η αγωνιστική της Πρέμιερσιπ. Τζόνσον και Κόλινς πέτυχαν τα γκολ των δύο ομάδων, στιγμές… Σούπερ Λίγκας στο γήπεδο με καπνογόνα να πέφτουν στον αγωνιστικό χώρο από τους οπαδούς.



Μοιρασιά στο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ

Οι γηπεδούχοι έμειναν για όγδοο σερί ντέρμπι πρωταθλήματος μακριά από τη νίκη, ενώ η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ συνεχίζει να… θυμάται μόνο τα «τρίποντα» με Μπλάκπουλ και Γουέστ Μπρομ, στα τελευταία 16 ματς.

Το παιχνίδι:

«Φουριόζα» ξεκίνησε στο ματς η Άστον Βίλα, καθώς απείλησε την εστία του Φόστερ με τη συμπλήρωση 30 δευτερολέπτων! Ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ των «μπλε», αλλά η προσπάθειά του δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Κάριου τροφοδότησε τον Ντάουνινγκ και το σουτ του τελευταίου έφυγε άουτ, για να καταστήσει κυρίαρχους, τουλάχιστον των πρώτων λεπτών του αγώνα, τους «χωριάτες». Το «clasico» των Μίντλαντς δεν θα μπορούσε να μην έχει ποδοσφαιρική… γοητεία, την οποία φρόντισε να ενισχύσει και η Μπέρμιγχαμ μετά το δεκάλεπτο, όταν ισορρόπησε το παιχνίδι και πλησίασε τα καρέ της Βίλα. Ο εκπληκτικός συνδυασμός των Χλεμπ και Φαχί στο 15ο λεπτό, δεν κατέληξε στα δίχτυα από τα πόδια του τελευταίου και στο «Σεντ Άντριους», όλοι απορούσαν γιατί δεν είχε ανοίξει ακόμη το σκορ… Γκολ πάντως, θα έβλεπαν στο δεύτερο μέρος.

Η μια ευκαιρία χανόταν μετά την άλλη, με τον Κάριου να μοιάζει ανίκητος στον αέρα μέσα στην περιοχή των «μπλε» και τον Ντάρμπισαϊρ να φτάνει κοντά μια ανάσα από το γκολ, έπειτα από σέντρα του Κλαρκ στο 23ο λεπτό. Με το πρώτο ημίχρονο να φτάνει στο τέλος του, οι καλές ευκαιρίες άρχισαν να ελαττώνονται, αλλά η πρωτοβουλία των κινήσεων που απέκτησε η Μπέρμιγχαμ, απέδωσε καρπούς λίγα λεπτά μετά την πρώτη σέντρα στο β' μέρος . Ο Ρότζερ Τζόνσον στο 49κατάφερε με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή του Φρίντελ να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του γκολκίπερ των «χωριατών» και να ανοίξει το σκορ, 1-0! Το γκολ βοήθησε τους γηπεδούχους στην περαιτέρω ενίσχυση της ψυχολογίας, που της απέδωσε το ρόλο πρωταγωνιστή εντός αγωνιστικού χώρου. Μόνο που στο 73ο λεπτό, ο Κόλινς, έπειτα από σέντρα του Αλμπράιτον και προσπάθεια του Αγκμπονλαχόρ να ακουμπήσει τη μπάλα, τη βρίσκει με το δεξί πόδι και τη στέλνει στα δίχτυα του Φόστερ για το 1-1. Η Μπέρμιγχαμ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο φινάλε με κεφαλιά του Ζίγκιτς που δεν κατάφερε να νικήσει τον Φρίντελ, ο οποίος έκανε άστοχη έξοδο και προς ανακούφιση των οπαδών των φιλοξενούμενων, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1.

Συνθέσεις:

Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Μέρφι, Τζόνσον, Ρίτζγουελ, Γκάρντνερ, Μπέντλεϊ, Φέργκιουσον, Φαχέι, Χλεμπ(76 Ζίγκιτς), Ντάρμπισιρ (84 Μπόιερ).
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->

Άστον Βίλα: Φρίντελ, Νταν, Κλαρκ, Κολινς, Γουόκερ, Ντάουνινγκ, Ολμπράιτον, Πετρόφ, Ριο-Κόκερ (71 Μπάναν), Κάριου (71 Ντελφουνέσο), Αγκμπονλαχόρ
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->