Ξεκίνησαν έρευνα για την επίθεση στο λεωφορείo της Σίτι η UEFA και η Αστυνομία

Έρευνα για την επίθεση που έγινε στο λεωφορείο της Μάντσεστερ Σίτι πριν τον αγώνα του «Άνφιλντ» απέναντι στην Λίβερπουλ για τους «8» του Champions League ξεκίνησαν η UEFA και η Αστυνομία.



Ξεκίνησαν έρευνα για την επίθεση στο λεωφορείo της Σίτι η UEFA και η Αστυνομία

Πριν από το ματς των δύο αγγλικών ομάδων για την πρόκριση στα ημιτελικά, οπαδοί της Λίβερπουλ πέταξαν μπουκάλια, τενεκεδένια κουτάκια και φωτοβολίδες στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή των φιλοξενούμενων, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός συντελεστών των «πολιτών» αλλά δύο αστυνομικών που χτύπησαν ελαφρά.

Το θέμα είχε απασχολήσει από πριν μιας και οι οπαδοί των «κόκκινων» καλούσαν τους υπόλοιπους να κάνουν... κολαστήριο την διαδρομή προς το «Άνφιλντ», με τον σύλλογο και την UEFA να έχουν ζητήσει να μην υπάρξουν επεισόδια και την Αστυνομία να απειλεί ακόμη και με συλλήψεις. Τελικά τα ευτράπελα δεν αποφεύχθηκαν και τώρα οι Αρχές ζητούν βίντεο από τον κόσμο για να ταυτοποιηθούν όσοι υπερέβησαν τα όρια για να υπάρξει η τιμωρία τους.

Φυσικά στην αναμονή βρίσκεται και ο σύλλογος, στον οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα επιβληθούν κυρώσεις με κάποιο πρόστιμο να μοιάζει αρκετά πιθανό. Η απόφαση για την τιμωρία θα ληφθεί την τελευταία ημέρα του Μαΐου (31η) και οι κατηγορίες αφορούν: α) χρήση βεγγαλικών, β) ρίψη αντικειμένων, γ) πρόκληση φθοράς, δ) ένταση από τον κόσμο.