Σπουδαίες νίκες για Γιουνάιτεντ και Βίλα

Επική ανατροπή για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Μπλάκπουλ. Μέχρι το 70’ οι «κόκκινοι» διάβολοι ήταν πίσω στο σκορ με 2-0, όμως μέσα σε 15 λεπτά κατάφεραν να φτάσουν στο 3-2 με δύο γκολ του Μπερμπάτοφ και ένα του Ερνάντες. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρα η Άστον Βίλα επικράτησε στην έδρα της Γουίγκαν με σκορ 2-1.



Σπουδαίες νίκες για Γιουνάιτεντ και Βίλα


Μπλάκπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ

 Α’ Ημίχρονο

 

Χωρίς μεγάλες φάσεις ξεκίνησε ο αγώνας με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μάχες στο χώρο του κέντρου.

 

Τα πνεύματα όμως οξύνθηκαν γρήγορα όταν ο Τσάρλι Άνταμ ανακόπτει επικίνδυνα τον Εβρά στο 13΄με τον Γάλλο αμυντικό να γεμίζει αίματα στο πρόσωπο και να αναγκάζεταιna  αλλάξει φανέλα η οποία δεν είχε νούμερο πίσω!

 

Όσο έλειπε όμως ο Εβρά η Μπλάκπουλ από εκτέλεση κόρνερ του Άνταμ είδε τον Κάθκαρτ να πετάγεται στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά να ανοίγει το σκορ (1-0) στο 14’ πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα.

 

Η Γιουνάιτεντ δεν μπόρεσε όμως στη συνέχεια να αντιδράσει αφού εκτός από κατοχή μπάλας που είχε, δεν φαινόταν σε καλή μέρα. Έμοιαζε να έχει ασύνδετες τις γραμμές της και να μην μπορεί να προκαλέσει τριγμούς στην αντίπαλη άμυνα.

 

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειχναν πιο επικίνδυνοι βγαίνοντας ταχύτατα στις αντεπιθέσεις, μία από τις οποίες απέφερε άλλο ένα κόρνερ. Ο Τσάρλι Άνταμ ανέλαβε ξανά την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Κάμπελ αυτή τη φορά και από εκεί στα δίχτυα του Φαν ντερ Σαρ για το 2-0 στο 43’.

 

Β΄ Ημίχρονο

 

Η αλλαγή του Γκιγκς με τον Γκίμπσον στο ημίχρονο ανέβασε κάπως το ρυθμό της Γιουνάιτεντ που πάλι πάντως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Η δεύτερη αλλαγή όμως του Φέργκιουσον που αντικατέστησε τον Ρούνεϊ με τον Ερνάντες άλλαξε τις ισορροπίες στο ματς.

 

Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμοιαζαν πλέον ιδιαίτερα επικίνδυνοι και η Βίλα άρχισε να οπισθοχωρεί συνεχώς. Κράτησε ανέπαφη της εστία της με νύχια και με δόντια για 70 λεπτά, αλλά στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σαν πρωτοπόροι της Πρέμιερ Λιγκ.

 

Ο Μπερμπάτοφ στο 72΄ μείωσε αρχικά σε 2-1 μετά από πάσα του Φλέτσερ που τον έβγαλε μόνο του πάνω στη μικρή περιοχή του Κίνγκσον. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Ερνάντες στόπαρε έξοχα στην πλάτη της άμυνας τη βαθιά μπαλιά του Γκιγκς και πλάσαρε ψύχραιμα για να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 75’.

 

Στο 77’ όμως διαδραματίστηκε ένα ατυχές περιστατικό όταν Ράφαελ και Χέιργουντ συγκρούστηκαν με το κεφάλι στο αέρα και ο νεαρός άσος της Μάντσεστερ έπεσε στο έδαφος και έμοιαζε να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Δέχτηκε τις φροντίδες των γιατρών επί πέντε λεπτά εντός γηπέδου και μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου με τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ να δείχνουν ανήσυχοι.

 

Ο αγώνας πάντως συνεχίστηκε κανονικά με τον διαιτητή να δείχνει 10 λεπτά καθυστερήσεις και τον Μπερμπάτοφ να πυροβολεί για δεύτερη προσωπική φορά και να διαμορφώνει το 3-2 στο 87΄όταν ο Σκόουλς τον τροφοδότησε ωραία. Ο Βούλγαρος στόπαρε όμορφα, ντρίπλαρε εντός περιοχής και σούταρε δυνατά για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του οδηγώντας τη σε μία μεγάλη ανατροπή.

 


Συνθέσεις Ομάδων

Μπλάκπουλ (4-2-3-1): Κίνγκσον – Έρντλι, Κάθκαρτ, Έβατ, Μπαπτίστ – Άνταμ, Βον – Τέιλορ Φλέτσερ, Γκραντίν, Βάρνι – Κάμπελ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-4-2): Φαν ντερ Σάαρ – Ράφαελ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά – Νάνι, Φλέτσερ, Σκόουλς, Γκίμπσον  – Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ

 



Γουίγκαν – Άστον Βίλα

Η Γουίγκαν ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά. Όμορφη ενέργεια από τον Ενζόγκμπια μόλις στο 5’ με την μπάλα να καταλήγει στον ΝτιΣάντο που την έστειλε με κεφαλιά λίγο άουτ.

Ο Ρονταλέγκα στο 8' και στο 14' είδε τις προσπάθειες του να έχουν την ίδια τύχη και οι γηπεδούχοι κρατούσαν για τα καλά τα ηνία στην αναμέτρηση.

Η Βίλα κατάφερε να ανέβει στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και να σφίξει την άμυνά της. Κράτησε έτσι την Γουίγκαν μακριά από την εστία της και πήγε στην ανάπαυλα με το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως τα πράγματα άλλαξαν και σε αυτό έπαιξε ρόλο το γρήγορο γκολ των φιλοξενούμεων. Ο Αγκμπονλαχόρ με το πρώτο του γκολ φέτος στο πρωτάθλημα έβαλε τους «χωριάτες» μπροστά στο σκορ  στο 49’όταν πήρε την κεφαλιά πάνω στη γραμμή.

Οι γηπεδούχοι αιφνιδιάστηκαν και στο 60’ βρέθηκαν πίσω με δύο γκολ διαφορά όταν ο Γιανγκ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος διαμόρφωσε το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε η Γουίγκαν ήταν να μειώσει σε 2-1 με τον ΜακΚάρθι στο 80’ όταν το σουτ του κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Φρίντελ.


Συνθέσεις Ομάδων:

Γουίγκαν: Αλ Χαμπσί, Μπόις, Γκόχουρι, Κάλντουελ, Φιγκερόα, ΜακΆρθουρ, ΜακΚάρθι, Τόμας, Ντι Σάντο, Ρονταλέγκα

Άστον Βίλα: Φρίντελ, Κουεγιάρ, Κόλινς, Νταν, Μπέικερ, Άσλεϊ Γιανγκ, Ντάουνινγκ, Μακούν, Ρίο-Κόκερ, Αγκμπονλαχόρ , Μπεντ