Κόβει τα 'κασκόλ' η ΦΙΦΑ

Τέλος στη μόδα των «σνουντς» (κασκόλ που συνηθίζουν να φορούν πολλοί ποδοσφαιριστές όπως ο Τζεμπούρ στην Ελλάδα ) ενδέχεται να βάλει η ΦΙΦΑ στην περίπτωση που το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αποφασίσει πως αυτά είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.



Κόβει τα 'κασκόλ' η ΦΙΦΑ

Τα «σνούντς» έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στο αγγλικό πρωτάθλημα από τους Κάρλος Τέβεζ και Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, οι οποίοι ξεκίνησαν να τα φορούν την περσινή σεζόν ενώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν ήδη απαγορευτεί από τον προπονητή της ομάδας Άλεξ Φέργκιουσον και όπως αναφέρει ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων» Ρίο Φέρντιναντ στο λογαριασμό του στο Twitter «δε θα δείτε ποτέ ένα παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να φοράει ‘σνουντς’».

Τα συγκεκριμένα κασκόλ θεωρούνται επικίνδυνα από πολλούς. Εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ δήλωσε σχετικά « Θέλουμε να υπάρξει διάλογος για τα ‘σνουντς’ και για το πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι. Μπορεί να τίθεται θέμα ασφάλειας σε περίπτωση, για παράδειγμα, που ένας παίκτης τρέχει για να σκοράρει και ο αμυντικός τον αρπάξει από το κασκόλ, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο»

Στη συνεδρίαση που θα γίνει στις 5 Μαρτίου θα συζητηθεί όχι μόνο η απαγόρευση των συγκεκριμένων κασκόλ, αλλά και η υποχρέωση των ποδοσφαιριστών που επιλέγουν να φορούν κολάν μέσα από τα σορτς, το κολάν να έχει ίδιο χρώμα με αυτό της ομάδας.

Παράλληλα, η ΦΙΦΑ ζητά από το Συμβούλιο να ξεκαθαρίσει κάτω από ποιες συνθήκες ένας διαιτητής θα σταματά το παιχνίδι όταν στον αγωνιστικό χώρο βρίσκεται αντικείμενο  (όπως μπάλα) ή εισέρχεται κάποιο ζώο. Αφορμή υπήρξε το γκολ που πέτυχε ο Ντάρεν Μπεντ με την Σάντερλαντ εναντίον της Λίβερπουλ, όπου η μπάλα άλλαξε πορεία όταν βρήκε πάνω σε μία φουσκωτή μπάλα θαλάσσης.

Ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν, θα είναι και η χρήση ειδικού σπρέι με το οποίο οι διαιτητές θα υποδεικνύουν που πρέπει να στήνεται το τείχος των αμυντικών. Τα ίχνη του σπρέι εξατμίζονται λίγα λεπτά αργότερα ενώ η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται ήδη σε κάποιες χώρες της Νοτίου Αμερικής.


TAGS: