Premier League: 27η αγωνιστική

Μια πόλη. Ενενήντα λεπτά αμετανόητου μίσους και έχθρας. Το Μάντσεστερ χωρίζεται σε δύο «στρατόπεδα». Γιουνάιτεντ και Σίτι κοντράρονται στο «Ολντ Τράφορντ» στο πρώτο ντέρμπι κορυφής των τελευταίων 40 ετών. Όλα τα άλλα παιχνίδια που διεξάγονται σήμερα… ας περιμένουν στην ουρά.



Premier League: 27η αγωνιστική

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, κατέκτησε το τελευταίο της πρωτάθλημα, πριν από 43 ολόκληρα χρόνια. Φέτος, με την ενίσχυση του ρόστερ, τις… βαθιές τσέπες και τον Σεΐχη Μανσούρ να βάζει… πλατές, επισκέπτεται την έδρα της μισητής της αντιπάλου για να της κάνει τη ζημιά. Οι «πολίτες» στο πρώτο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ στο «City of Manchester» κατάφεραν και κράτησαν τους παίκτες του Φέργκιουσον μακριά από το γκολ, έστω κι αν είχαν βάλει… το πούλμαν της ομάδας μπροστά από την εστία. Μόνο που σήμερα, ο Μαντσίνι δεν θα έχει σίγουρα τον Μάριο Μπαλοτέλι στη διάθεσή του, λόγω του τραυματισμού που τον έχει αφήσει εκτός δράσης στο μεγαλύτερο μέρος τη σεζόν, ενώ ο Νάιτζελ Ντε Γιόνγκ, συγκεντρώνει μοιρασμένες πιθανότητες συμμετοχής.

Οι γηπεδούχοι, ηττήθηκαν για πρώτη φορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο, έπειτα από 25 «στροφές»! Η 26η, ήταν περισσότερο… απότομη από όσο την είχαν υπολογίσει οι «κόκκινοι διάβολοι» και το «Μολινό» αποδείχθηκε αφιλόξενο για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση νίκης στο ντέρμπι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανοίγει τη διαφορά της από τη Σίτι στους 8 βαθμούς και βάζει «stop» στα όνειρα των «πολιτών» για επάνοδο στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά, έπειτα από το 1968! Για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, οι Ρίο Φέρντιναντ και Τζόνι Έβανς θα είναι οι μεγάλοι απόντες από το μεγάλο ντέρμπι, με τους Κρις Σμόλινγκ και Νεμάνια Βίντιντς να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Εκτός μάχης τέθηκε ο Χαβιέ Ερνάντεζ, λόγω του υπερατλαντικού ταξιδιού που έκανε με την εθνική ομάδα του Μεξικού, στο πλαίσιο των διεθνών φιλικών αναμετρήσεων που έλαβαν χώρα μεσοβδόμαδα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-3-3): Φαν ντερ Σάρ – Ράφαελ, Σμόλινγκ, Βίντιτς, Εβρά – Φλέτσερ, Σκόουλς, Γκιγκς – Νάνι, Μπερμπάτοφ, Ρούνεϊ

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-1-3): Χαρτ – Μπόατενγκ, Κόλο Τουρέ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα – Μίλνερ, Μπάρι – Γιάγια Τουρέ – Σίλβα, Τέβεζ, Κολάροφ

Τα υπόλοιπα παιχνίδια:

Άρσεναλ – Γουλβς

Ιδιαίτερη ήταν και για τις δυο ομάδες η προηγούμενη αγωνιστική. Τα συναισθήματα όμως, εντελώς διαφορετικά. Η Άρσεναλ, επισκέφτηκε το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» για να αντιμετωπίσει τη Νιούκαστλ και με το υπέρ της 4-0 στο ημίχρονο, όλα φάνταζαν ονειρικά. Μόνο που η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο, ή καλύτερα, τον διαιτητή. Με δύο αυστηρότατα πέναλτι και μια αποβολή του Αμπού Ντιαμπί, σε φάση στην οποία έπρεπε να έχει αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και ο Μπάρτον, οι «καρακάξες» έφεραν το ματς στα ίσια (4-4)! Οι «κανονιέρηδες» δεν έχουν περιθώριο για απώλειες, όπως έχει άλλωστε επισημάνει και ο Αρσέν Βενγκέρ και για τον λόγο αυτό, απέναντι στη Γουλβς, θα μετρήσει η αποφασιστικότητα από το πρώτο λεπτό. Ο Ντιαμπί δεν θα πρέπει να υπολογίζεται για το σημερινό αλλά και τα επόμενα δύο παιχνίδια, λόγω της αποβολής του στο ματς με τη Νιούκαστλ, ενώ οι Σονγκ και Τζουρού αναμένεται να δώσουν κανονικά το «παρών». Εκτός μάχης ο Τόμας Ροσίτσκι με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Στο «στρατόπεδο» της Γουλβς, το περασμένο Σάββατο θα μείνει αξέχαστο, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι» έπεσαν στα… δόντια των «λύκων»! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ και η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι πήρε μια πρώτη βαθμολογική ανάσα, τουλάχιστον για να μη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο τεχνικός της Γουλβς δεν αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας, σε σχέση με αυτό που παρουσίασε κόντρα στη Γιουνάιτεντ, με μοναδικό αμφίβολο μέχρι την τελευταία στιγμή, τον Τζέιμι Ο’Χάρα, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στη γάμπα.

Πιθανές ενδεκάδες:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέζνι – Σανιά, Τζουρού, Κοσιελνί, Κλισί – Σονγκ, Γουίλσιρ – Γουόλκοτ, Φάμπρεγας, Αρσάβιν – Φαν Πέρσι

Γουλβς (4-5-1): Χένεσι – Ζουμπάρ, Στίρμαν, Μπέρα, Ελοκόμπι – Τζάρβις, Μιλίχιας, Χένρι, Ο’Χάρα, Χαμίλ – Ντόιλ

Γουέστ Μπρομ – Γουέστ Χαμ

Η μάχη των δύο εκ των τριών «W» που παλεύουν για τη σωτηρία και την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Αρνητικά αποτελέσματα και για τους μεν, αλλά και για τους δε στην τελευταία αγωνιστική, ωστόσο, τα νέα των προηγούμενων ημερών, φαίνεται πως φέρνουν άλλον αέρα στους δύο συλλόγους. Οι γηπεδούχοι, μετά την ήττα (3-0) από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενημερώθηκαν για την απόφαση της διοίκησης να απολύσει τον Ρομπέρτο Ντι Ματέο και την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ο Ρόι Χότζον! Το γεγονός, θέλουν να αποτελέσει τονωτική «ένεση», ωστόσο όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Για τη νεοφώτιστη ομάδα, ο Γκρέιαμ Ντόρανς επιστρέφει στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή του έπειτα από απουσία τριών εβδομάδων, ενώ και ο Μάρεκ Τσεχ θα είναι έτοιμος, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό στους προσαγωγούς.

Η Γουέστ Χαμ πανηγυρίζει για τη νίκη στη διεκδίκηση της διαχείρισης του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να πανηγυρίζει για τη βαθμολογική της θέση. Βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με τη Γουλβς, υστερώντας όμως στο γκολ. Οι δύσκολες μέρες για τον Άβραμ Γκραντ έχουν επιστρέψει και στο «Άπτον Παρκ» τα πράγματα δεν είναι τόσο ήρεμα μετά την ήττα από τη Μπέρμιγχαμ. Τα αγωνιστικά νέα για τον Ισραηλινό τεχνικό των «σφυριών» δεν είναι και τόσο καλά, αφού ο Μάθιου Άπσον θα απουσιάσει για τις επόμενες εβδομάδες με νέο πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, ενώ ο Τζέιμς Τόμκινς τίθεται νοκ – άουτ με τραυματισμό στη γάμπα, όπως επίσης και ο Ρόμπι Κιν. Ελάχιστες, αλλά υπαρκτές μεν, οι πιθανότητες να πραγματοποιήσει, έστω και αργά, το ντεμπούτο του με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας, ο Τόμας Χιτσλσπέργκερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Γουέστ Μπρομ (4-5-1): Κάρσον – Τζάρα, Τάμας, Σάρνερ, Τσεχ – Μπραντ, Μόρισον, Μουλούμπου, Ντόρανς, Τόμας – Οντεμβίγκι

Γουέστ Χαμ (4-4-2): Γκριν – Γιάκομπσεν, Ντα Κόστα, Άπσον, Μπριτζ – Ο’Νιλ, Πάρκερ, Νομπλ, Ομπίνα – Κόουλ, Μπα

Λίβερπουλ – Γουίγκαν

Ονειρικές εβδομάδες διανύει η Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» μετρούν τέσσερις σερί νίκες, με την τελευταία επί της Τσέλσι να είναι αυτή που συνεισφέρει τα μέγιστα, κυρίως στον ψυχολογικό τομέα. Ο Κένι Νταλγκλίς έχει «κερδίσει» όλους τους ποδοσφαιριστές του ρόστερ, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τον καθένα από αυτούς και μέχρι στιγμής, δείχνει να αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους τα αφεντικά του συλλόγου του έκαναν την πρόταση να επιστρέψει στην ομάδα, έπειτα από περίπου μια εικοσαετία. Στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ πήρε τη νίκη (1-0) με το γκολ του Μεϊρέλες και άφησε τον Φερνάντο Τόρες να… αναπολεί τις παλιές καλές στιγμής στο «Άνφιλντ». Σήμερα, οι «κόκκινοι» θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή το «ok» του Στίβεν Τζέραρντ που δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της Αγγλίας με τη Δανία, εξαιτίας προβλήματος στους προσαγωγούς, την ώρα που ο Μάρτιν Κέλι αναμένεται να είναι έτοιμος, ξεπερνώντας τον τραυματισμό στον αστράγαλο. Εκτός αποστολής οι Σκρτέλ και Σέλβεϊ.

Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε η Γουίγκαν στο ματς με τη Μπλάκμπερν πριν από μια εβδομάδα, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς της νίκης με σκορ 4-3. Οι «λάτικς» αν και ανησύχησαν και επέδειξαν για ακόμη ένα παιχνίδια τα αμυντικά τους προβλήματα, κατάφεραν να σημειώσουν ένα γκολ περισσότερο και να πάρουν μια από τις πολλές «ανάσες» που ζητούν. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ είχε γνώση της κρισιμότητας της αναμέτρησης και στο τέλος έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη νίκη, ωστόσο, ακολουθεί πρόγραμμα… Γολγοθάς. Η Γουίγκαν αντιμετωπίζει κατά σειρά τις Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι και κάθε βαθμός, θα αποτελέσει επιτυχία. Στα αγωνιστικά, ο Γκάρι Κάλντουελ είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα έπειτα από το χτύπημα στα ζυγωματικά, ενώ ο Τζέιμς ΜακΚάρθι που δεν πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα της Ιρλανδίας, θα δώσει κανονικά το «παρών».

Πιθανές ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (4-4-2): Ρέινα – Κέλι, Κάραγκερ, Άγκερ, Τζόνσον – Κάουτ, Τζέραρντ, Λούκας, Μάξι – Μεϊρέλες, Σουάρες

Γουίγκαν (4-2-3-1): Αλ Χαμπσί – Γκόχουρι, Κάλντουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα – Ντιαμέ, Γουότσον – ΜακΚάρθι – Ν’Ζόγκμπια, Ρονταλέγκα, Μόσες

Μπέρμιγχαμ – Στόουκ

Παιχνίδι «ζωής ή θανάτου» για τη Μπέρμιγχαμ που μόνο ασφαλής δεν θα πρέπει να αισθάνεται στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «μπλε» επικράτησαν με σκορ 1-0 και κεφαλιά του Νίκολα Ζίγκιτς στην έδρα της Γουέστ Χαμ την προηγούμενη αγωνιστική, ωστόσο, η συγκομιδή κρίσιμων βαθμών μόλις… ξεκίνησε για την ομάδα του Άλεξ ΜακΛις που δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες. Θετικό το γεγονός πως στα τελευταία εφτά παιχνίδι, η Μπέρμιγχαμ έχει ηττηθεί μόνο από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ. Στη διάθεση του προπονητή του επιστρέφει ο Μπεν Φόστερ, έπειτα από το πρόβλημα στο χέρι που τον ανάγκασε να αποκλειστεί από την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας για το φιλικό με τη Δανία, ενώ πιθανότατα να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, ο Ομπαφέμι Μάρτινς.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Στόουκ κόντρα στη Σάντερλαντ, αλλά το τελικό 3-2, ακόμη κι αν αυτό διαμορφώθηκε στα τελευταία 10 λεπτά από την ομάδα του Τόνι Πιούλις, μόνο ικανοποίηση δεν μπορεί να σκορπίσει, λόγω των δύο τερμάτων που δεν θα έπρεπε να μετρήσουν ποτέ και να ακυρωθούν ως οφσάιντ. Οι «πότερς» με αυτό το «τρίποντο» άφησαν πίσω τις δύο σερί ήττες και έβαλαν… πλώρη για επιτυχή αποτελέσματα. Κανένα νέο αγωνιστικό πρόβλημα για τη Στόουκ, με την επιστροφή του Σιντιμπέ να καθυστερεί, αλλά τον Ρικάρντο Φούλερ να είναι και πάλι στις επάλξεις.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Φόστερ – Καρ, Τζόνσον, Γίρανεκ, Ρίτζουελ – Μπέντλεϊ, Φέργκιουσον, Μπόιερ, Γκάρντνερ – Ζίγκιτς, Μάρτινς

Στόουκ (4-4-2):Μπέγκοβιτς – Γουίλκινσον, Χουτ, Σόουκρος, Χιγκιμπόδαμ – Πέναντ, Ντέλαπ, Γουάιτχεντ, Εθέρινγκτον – Κάριου, Τζόους

Μπλάκμπερν – Νιούκαστλ

Αν και η Μπλάκμπερν ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι με τη Γουίγκαν και μάλιστα, προηγήθηκε στο σκορ και είχε ευκαιρίες να «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη, φάνηκε πως όσο περνούσαν τα λεπτά, ερχόταν το μπλακ – άουτ και οι «λάτικς» κατάφεραν να πάρουν τους τρεις βαθμούς με το υπέρ τους 4-3. Οι «ρόβερς» υποχρεώθηκαν σε ήττα, αλλά στην έδρα τους, μπορούν να ελπίζουν σε κάτι πολύ καλύτερο, όπως δείχνει και το στατιστικό στοιχείο των δύο  μόνο αρνητικών αποτελεσμάτων στα οκτώ τελευταία ματς στο «Ίγουντ Παρκ». Ο Στιβ Κιν είδε με χαρά τον Ρόκε Σάντα Κρουζ να επιστρέφει στα αγωνιστικά του πλάνα, έπειτα από την απουσία του στα δύο πρόσφατα παιχνίδια, ενώ ευχάριστα είναι τα νέα και από το «μέτωπο» του Φιλ Τζόουνς, όπου υπολογίζεται να επιστρέψει στη δράση τον Απρίλιο, με την αποθεραπεία του στο γόνατο να παρουσιάζει κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές ενδείξεις.

Βαθμό, κυριολεκτικά από το πουθενά πήρε η Νιούκαστλ στην αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο «Σεντ Τζέιμς Πακ». Οι ποδοσφαιριστές του Άλαν Πάρντιου στο πρώτο ημίχρονο απλά έβλεπαν το καλοστημένο «πάρτι» των παικτών του Αρσέν Βενγκέρ, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους 4-0. Ωστόσο, όσο κι αν ακούγεται τρελό, αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού οι «καρακάξες» με αρκετή δόση τύχης και… διαιτησίας, έφτασαν στο τελικό 4-4! Πάντως, κόντρα στη Μπλάκμπερν στα εφτά τελευταία παιχνίδια, η Νιούκαστλ μετράει μόνο ήττες και στην έδρα των «ρόβερς» θα έχει να αντιμετωπίσει και την αρνητική παράδοση. Στα… βαθιά αμέσως μόλις αποκτήθηκε, ρίχνεται ο Κούκι, έτοιμοι δηλώνουν οι Μπεστ και Ρέιντζερ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκμπερν (4-4-2): Ρόμπινσον – Σαλγκάδο, Σαμπά, Νίλσεν, Όλσον – Εμέρτον, Τζόουνς, Πέντερσεν, Χόιλετ – Σάντα Κρουζ, Ρόμπερτς

Νιούκαστλ (4-4-2): Χάρπερ – Σίμπσον, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Χοσέ Ενρίκε – Μπάρτον, Τιοτέ, Νόλαν, Γκουτιέρεζ – Μπεστ, Λόβενκρατς

Μπλάκπουλ – Άστον Βίλα

Οι περιπέτειες για την ομάδα του Ίαν Χόλογουεϊ όλο και πλησιάζουν μετά και την ήττα (5-3) από την Έβερτον σε παιχνίδι που μάλιστα, είχε δύο ανατροπές. Οι «seasiders» δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους, αφού επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τη δυναμική τους στην επίθεση και την τεράστια αδυναμία τους στην άμυνα, με αποτέλεσμα να σκοράρουν τρεις φορές και να δεχτούν πέντε τέρματα. Αυτά, δημιούργησαν το παθητικό των 15 σε πέντε συνεχόμενες ήττες και εφτά στα οχτώ πρόσφατα ματς. Η μοναδική αλλαγή στην 11αδα που ετοιμάζει ο Χόλογουεϊ, θα είναι κάτω από τα δοκάρια, καθώς ο Ρατσούμπκα τραυματίστηκε και πιθανότατα τη θέση του να πάρει ο Κίνγκσον.

Στην αντίπερα όχθη, η Άστον Βίλα προέρχεται από την ισοπαλία (2-2) με τη Φούλαμ, σε ένα ματς πάντως που θα μπορούσε να είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση των τριών βαθμών, αν δεν έχανε και τις δύο φορές το προβάδισμα που είχε αποκτήσει. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ δείχνει πως βρίσκεται υπό συνεχή βελτίωση και αγωνιστική άνοδο, με τον Ντάρεν Μπεντ να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στη γραμμή κρούσης από τον περασμένο μήνα. Ο ψυχολογικός τομέας των «χωριατών» είναι αυτός που έχει ανυψωθεί μαζί με τις πολύ καλές εμφανίσεις των τελευταίων αγωνιστικών και αυτό σκορπά αισιοδοξία στον σύλλογο. Οι Μπεντ και Γιάνγκ, που μάλιστα ήταν οι σκόρερ της εθνικής ομάδας της Αγγλίας στο φιλικό με τη Δανία παίρνουν κανονικά φανέλα βασικού, ο Μάικλ Μπράντλεϊ συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στην αποστολή, ενώ έτοιμος είναι και ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μπλάκπουλ (4-3-3): Κίνγσον – Έρντλεϊ, Μπαπτίστ, Έβατ, Κάρνι – Βον, Άνταμ, Ριντ – Πάντσεον, Κάμπελ, Βάρνι

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ – Γουόλκερ, Νταν, Κόλινς, Κλαρκ – Άσλεϊ Γιάνγκ, Μακούν, Πετρόφ, Ντάουνινγκ – Μπεντ, Αγκμπονλαχόρ

Σάντερλαντ – Τότεναμ

Με το αίσθημα της αδικίας έφυγε η Σάντερλαντ από την έδρα της Στόουκ πριν από μια εβδομάδα, αφού το τελικό 3-2 που έδωσε το «τρίποντο» στην ομάδα του Τόνι Πιούλις, ήρθε με δύο γκολ οφσάιντ από τους «πότερς». Οι «μαύρες γάτες» φρόντισαν να… χτυπήσουν στην αρχή του εκάστοτε ημιχρόνου και ο Στιβ Μπρους έβλεπε όλα όσα ήθελε, εκτός από το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όπου η ομάδα του δέχτηκε την ολική ανατροπή. Η Σάντερλαντ επιστρέφει στο «Στάδιο του Φωτός» , το οποίο… τιμά και εκμεταλλεύεται δεόντως και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σήμερα. Έτοιμος να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του είναι ο Κρεγκ Γκόρντον, πιθανότατα προλαβαίνει και ο Τζόρνταν Χέντερσον.

Στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα επανήλθε η Τότεναμ μετά την επικράτησή της επί της Μπόλτον με σκορ 2-1! Τα «σπιρούνια» δυσκολεύτηκαν αρκετά κόντρα στην ομάδα του Όουεν Κόιλ, αλλά η εκπληκτική ενέργεια του Κράνιτσαρ στις καθυστερήσεις και η πανέμορφη προσπάθεια που κατέληξε στα δίχτυα για να δώσει τη νίκη στους λονδρέζους, ήταν το έναυσμα για πανηγυρισμούς και πολύ περισσότερο για ελπίδα, μετά την ήττα της Τσέλσι από τη Λίβερπουλ, που προκάλεσε… «μάζωξη» στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ ταξιδεύει στην έδρα της Σάντερλαντ χωρίς τους Γκάρεθ Μπέιλ και Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ που είναι τραυματίες, ενώ υπό αμφιβολία τίθεται η συμμετοχή του Πίτερ Κράουτς.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σάντερλαντ (4-4-2): Γκόρντον – Ονουόχα, Μενσά, Μπραμπλ, Μπάρντσλεϊ – Ελμοχαμαντί, Χέντερσον, Μουντάρι, Ρίτσαρντσον – Σεσενιό, Γκιάν

Τότεναμ (4-4-2): Γκόμες – Τσόρλουκα, Γκαλάς, Ντόουσον, Άσου Εκοτό – Λένον, Σάντρο, Τζίνας, Πίεναρ – Ντεφό, Κράουτς