Η νοσταλγία των 70’s

Η δεκαετία του 70 ήταν μακράν η πιο ανταγωνιστική για το αγγλικό πρωτάθλημα. Αν θυμηθούμε πόσες σπουδαίες ομάδες έχουμε δει όσοι είχαμε αυτή τη σπάνια τύχη, το σημερινό ποδόσφαιρο μοιάζει ανιαρό και προβλέψιμο σε ότι αφορά την κορυφή.



Η νοσταλγία των 70’s

Γράφει ο αναγνώστης Μύρων Κλίνης

Παρά το ότι είμαι οπαδός της μεγάλης Liverpool θέλω πολύ να ανέβουν οι Leeds Utd, QPR, Nottigham Forest, Derby, Ipswich που θυμίζουν αυτά τα αξέχαστα χρόνια. Νομίζω ότι ένα μέτρο που θα βελτίωνε τον ανταγωνισμό θα ήταν η επιστροφή στο σύστημα βαθμολογίας 2-1-0.

Το υπάρχον σύστημα εξυπηρετεί μόνο τα μεγαθήρια και η απόδειξη γι
αυτό βρίσκεται στην σύγκριση των βαθμολογιών ακόμη κ στην Ελλάδα όπου το 1980 παραλίγο να πάρει πρωτάθλημα ο Άρης (το πήρε ο Ολυμπιακός με 7 ήττες!!!), ενώ συνήθως όλα παιζόταν μέχρι τέλους.

Η αλλαγή βαθμολόγησης μαζί με την εφαρμογή μέτρων οικονομικού fair play θα μπορούσε να αυξήσει κατακόρυφα τον ανταγωνισμό σε μερικά χρόνια. Ας είμαστε σοβαροί δεν γίνεται να δίνονται τέτοια ποσά για μεταγραφές και οι μεγάλοι να έχουν παντού πλεονέκτημα.

Θα πρέπει να υπάρχουν, όσο είναι δυνατόν, περιορισμοί στις ορέξεις των μεγάλων ομάδων και αςυποστηρίζω 2 απ αυτές (Ολυμπιακό κ Liverpool). Η ισοπαλία στο 3-1-0 είναι σαν ήττα για τους μεγάλους, ακόμη κ εκτός έδρας με μεσαίες ομάδες - με το 2-1-0 δεν ήταν το ίδιο…


(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)