Απρόσιτο από Βρετανία το Βιθέντε Καλντερόν

Η Λίβερπουλ δε κατάφερε να αλλάξει την τύχη των αγγλικών ομάδων στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης και ηττήθηκε 1-0 στον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ, από το γκολ του Φορλάν μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης.



Απρόσιτο από Βρετανία το Βιθέντε Καλντερόν

Η Λίβερπουλ παρατάχθηκε χωρίς τον Φερνάντο Τόρες στην επίθεση με τον Ενγκόγκ να καλείται να τον αντικαταστήσει, ενώ η Ατλέτικο ελλείψει του Αγκουέρο είχε μόνο του στην επίθεση τον Ντιέγκο Φορλάν που δεν άργησε να αναλάβει δράση. Ήταν μόλις το 9ο λεπτό του αγώνα όταν ο Χουράδο μετά από ατομική προσπάθεια έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Φορλάν αφού πρώτα έπιασε μια ασθενή κεφαλιά με αποτέλεσμα να του στρωθεί μπροστά του η μπάλα, εκτέλεσε από πολύ κοντά με αριστερό πλασέ τον ανήμπορο να αντιδράσει Ρέινα.

Στο υπόλοιπο του αγώνα οι «ροχιμπλάνκος» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και οι φάσεις εκατέρωθεν ήταν λιγοστές. Ο Ράφα Μπενίτεθ έριξε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο τον Μπάμπελ στη θέση του Ενγκόγκ, αλλά και πάλι οι «κόκκινοι» δε κατάφεραν ποτέ να ισοφαρίσουν. Τώρα όλα θα κριθούν στη δεύτερη αναμέτρηση στο Άνφιλντ, με την Ατλέτικο να έχει πια τον πρώτο λόγο για πρόκριση στον τελικό.

Οι συνθέσεις:

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Κίκε Φλόρες):Ντε Γκέα, Λόπεθ, Περέα, Ντομίνγκες, Ουιφαλούσι, Ασουνσάο, Γκαρσία, Σιμάο (78' Βαλέρα), Ρέγες (90' Καμάτσο), Χουράδο, Φορλάν (85' Σάλβιο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Ράφα Μπενίτεθ):Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ, Κυργιάκος, Κάραγκερ, Μασεράνο, Λούκας, Κάουτ, Μπεναγιούν (83' Ελ Ζαρ), Τζέραρντ, Ενγκόγκ (64' Μπάμπελ)