Ανοιχτά δυο (και μισό) μέτωπα...

Η μάχη της δεύτερης θέσης που οδηγεί στην απευθείας άνοδο καλά κρατεί στην Λιγκ1, με τέσσερις ομάδες να την διεκδικούν. Στον υποβιβασμό οι υπολογισμοί δίνουν και παίρνουν ενώ υπάρχει και η 7η θέση για τα πλέϋ-οφ που μάλλον καταλήγει στην Χάντερσφιλντ...



Ανοιχτά δυο (και μισό) μέτωπα...

Θα πέσουν κορμιά για την δεύτερη θέση

Η Νόριτς με την νίκη που σημείωσε με 1-0 εκτός επί της Τσάρλτον το προηγούμενο Σάββατο, της εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στην Τσάμπιονσιπ. Παράλληλα με μια ισοπαλία είναι και μαθηματικά πρωταθλήτρια υποδεχόμενη μάλιστα την Τζίλιγχαμ.

 

Από εκεί και μετά γίνεται το… έλα να δεις. Την προηγούμενη αγωνιστική δεν κέρδισε καμιά εκ των ομάδων που διεκδικούν την δεύτερη θέση με αποτέλεσμα να μην έχουμε αλλαγές στην βαθμολογική κατάταξη. Τον πρώτο λόγο έχει και πάλι η Λιντς που βρίσκεται στην δεύτερη θέση ενώ με δυο παιχνίδια εντός (κόντρα σε Ντονς και Μπρίστολ Ρόβερς) είναι και το φαβορί για την απευθείας άνοδο. Από κοντά και η Μίλγουολ που πάντως δείχνει στα τελευταία παιχνίδια αρκετά αγχωμένη με αποτέλεσμα να μην έχει εκμεταλλευτεί τις γκέλες της Λιντς. Το πρόγραμμα της είναι με ομάδες που θέλουν βαθμούς, οπότε έχει δύσκολο έργο. Παράλληλα κυνηγάει και την διαφορά τερμάτων, καθώς από την Λιντς υπολείπεται δυο.

 

Ίδια περίπτωση και η Τσάρλτον που αντιμετωπίζει Έξετερ και Όλνταμ εκτός (παλεύουν για την παραμονή τους) ενώ υποδέχεται την Λιντς, με τους «Άντικς» να έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στα πλέϋ-οφ κάτι που ισχύει και για την Σουίντον που δείχνει πάντως να μην μπορεί να αντέξει το βάρος του φαβορί στα τελευταία της παιχνίδια (όπως η ισοπαλία εντός με την Γουόλσολ).

 

Τέλος, η Χάντερσφιλντ είναι πλέον μια ανάσα από την εξασφάλιση συμμετοχής στα πλέϋ-οφ μετά την νίκη με 1-0 επί της Μίλγουολ (αντιμετωπίζοντας αυτήν την αγωνιστική την ήδη υποβιβασμένη Στόκπορτ) και τις γκέλες των Κόλτσεστερ και Σαουθάμπτον (ειδικά η τελευταία, παραχώρησε μεσοβδόμαδα λευκή ισοπαλία εντός με την Όλνταμ και ουσιαστικά απώλεσε και τις λιγοστές ελπίδες της). Η Κόλτσεστερ έχει δύσκολο πρόγραμμα (αντιμετωπίζει και την Χάντερσφιλντ εκτός) ενώ η Σαουθάμπτον θέλει μόνο νίκες και τουλάχιστον δυο ισοπαλίες της Χάντερσφιλντ για να την περάσει στην διαφορά τερμάτων.

 

Μύλος για τον υποβιβασμό...

Η κατάσταση για τον υποβιβασμό στην Λιγκ1 είναι αρκετά περίπλοκη. Θεωρητικά και η Μπράϊτον θέλει ένα βαθμό για να οριστικοποιήσει και μαθηματικά την παραμονή της (είναι καλύτερη στην διαφορά τερμάτων) που σίγουρα θα τον βρει στα παιχνίδια που έχει. Χάρτλπουλ και Όλνταμ στους 51, δύσκολα θα κινδυνέψουν (με μια νίκη εξασφαλίζονται και μαθηματικά) ενώ από εκεί και κάτι γίνεται χαμός.

 

Γέοβιλ, Λέϊτον έχουν ένα προβάδισμα αναφορικά με την παραμονή τους και πιθανόν να βρουν βαθμούς στα παιχνίδια που απομένουν καθώς η Γέοβιλ αντιμετωπίζει εκτός Μπρέντφορντ (αδιάφορη) και Μπράϊτον (τελευταία αγωνιστική που είναι εξασφαλισμένη) ενώ η Λέϊτον Όριεντ έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα με δυο παιχνίδια εκτός, αλλά ίσως της αρκεί η νίκη εναντίον της Γουίκομ εντός, την προτελευταία αγωνιστική.

 

Η Τζίλιγχαμ μπορεί να είναι τρεις βαθμούς μπροστά από την επικίνδυνη ζώνη αλλά η αδυναμία της εκτός (παραμένει χωρίς νίκη) και το γεγονός ότι έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα (Νόριτς, Γουίκομ εκτός και Σαουθάμπτον εντός) την καθιστούν στις βασικές υποψήφιες.

 

Και η Έξετερ πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα της για να ελπίζει κόντρα πάντως σε Τσάρλτον και Χάντερσφιλντ ενώ για τις ομάδες που είναι κάτω από την ζώνη, η Στόκπορτ έχει και μαθηματικά υποβιβαστεί ενώ η Σαουθέντ δύσκολα πλέον θα την γλιτώσει, όχι μόνο λόγω προγράμματος αλλά και κακής αγωνιστικής κατάστασης, εμφανώς επηρεασμένης και από τα οικονομικά προβλήματα. Ουσιαστικά θέλει μόνο νίκες και ένα συνδυασμό πολλών αποτελεσμάτων.

 

Η Γουίκομ με τις τρεις σερί νίκες διατήρησε τις ελπίδες της και έχοντας δυο παιχνίδια εντός (με Σουίντον και Τζίλιγχαμ) παίζει το τελευταίο της χαρτί ενώ η Τρανμίρ μετά και την ήττα μεσοβδόμαδα από την αδιάφορη Μπρέντφορντ με 2-1 εκτός, μπήκε σε… περιπέτειες καθώς το πρόγραμμα της είναι δύσκολο, με μοναδική εξαίρεση την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Στόκπορτ εκτός.

 

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 44ης αγωνιστικής:

Γουίκομ-Σουίντον

Γουόλσολ-Χάρτλπουλ

Έξετερ-Τσάρλτον

Κόλτσεστερ-Τρανμίρ

Λιντς-Ντονς

Μίλγουολ-Λέϊτον Όριεντ

Μπράϊτον-Μπρίστολ Ρόβερς

Μπρέντφορντ-Γέοβιλ

Νόριτς-Τζίλιγχαμ

Όλνταμ-Σαουθέντ

Σαουθάμπτον-Καρλάϊλ

Στόκπορτ-Χάντερσφιλντ