Στην Μπέρμιγχαμ το Λιγκ Καπ Αγγλίας!

Ένα γκολ του Ομπαφέμι Μάρτινς στο 89ο λεπτό του μεγάλο τελικού του Λιγκ Καπ Αγγλίας που διεξήχθη στο «Γουέμπλεϊ», έδωσε στη Μπέρμιγχαμ τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Άρσεναλ και μαζί το δεύτερο τρόπαιο στην ιστορία της στο συγκεκριμένο θεσμό, μετά από εκείνο του 1963.



Στην Μπέρμιγχαμ το Λιγκ Καπ Αγγλίας!

Το… παιδικό λάθος του Κοσιελνί και του Στσέζνι, έδωσε την ευκαιρία στην χρυσή αλλαγή των «μπλε» να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ζίγκις είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Μακ Λις ενώ ο Φαν Πέρσι είχε ισοφαρίσει για τους «κανονιέρηδες». Έτσι, η Μπέρμιγχαμ, έφτασε στις δύο κατακτήσεις Λιγκ Καπ, έχοντας παίξει σε τρεις συνολικά τελικούς, ενώ παράλληλα πήρε απευθείας εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Από την άλλη μεριά, οι «κανονιέρηδες» έχασαν την ευκαιρία να επιστρέψουν σε ένα τίτλο, έπειτα από το Κύπελλο που κατέκτησαν το 2005, καθώς δεν μπόρεσαν να πιούν… νερό παρά το γεγονός ότι έφτασαν στην συγκεκριμένη πηγή για έβδομη φορά στην ιστορία τους.

Το ματς:

Η Μπέρμιγχαμ ήταν η ομάδα που μπήκε πολύ πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ». Μόλις στο 2ο λεπτό, ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Μπόιερ ο οποίος στην εξέλιξη ανατράπηκε καθαρά από τον Στσέζνι, αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη.

Την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα την είχε η Άρσεναλ στο 8ο λεπτό αλλά ο Φόστερ είπε «όχι» στο σουτ του Αρσάβιν. Οι «κανονιέρηδες» έδειχναν να έχουν ισορροπήσει το ματς, μετά τα πρώτα λεπτά που ήταν εμφανώς αγχωμένοι.

Στο 28ο λεπτό όμως, η Μπέρμιγχαμ άνοιξε το σκορ. Μετά από ολιγωρία στο κέντρο άμυνας της Άρσεναλ και λάθος τοποθέτηση του Στσέζνι ευνοημένος βγήκε ο Νίκολα Ζίγκιτς ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0. Η απάντηση των «κανονιέρηδων» ήταν άμεση. Στο επόμενο λεπτό, ο Σανιά έκανε την σέντρα, ο Φαν Πέρσι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά από το δοκάρι.

Το πλασέ του Ζίγκιτς στο 34ο λεπτό που πέρασε άουτ αλλά και η γενικότερη απόδοση της Μπέρμιγχαμ στα τελευταία λεπτά, είχε αναγκάσει την Άρσεναλ να κρατά παθητική στάση και να αμύνεται συνεχώς.

Στο 39ο λεπτό όμως και κόντρα στην ροή του αγώνα ήρθε η ισοφάριση. Το σουτ του Γουίλσιρ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Αρσάβιν πήρε την μπάλα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με εκπληκτικό γυριστό σουτ έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, η Άρσεναλ μπήκε με διάθεση να σκοράρει και να πάρει προβάδισμα και είχε την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Ροζίτσκι στο 48΄. Στο 57ο λεπτό η Μπέρμιγχαμ όμως ήταν αυτή που… άγγιξε το 2-1, αλλά το σουτ του Φαχί σταμάτησε στο δοκάρι του Στσέζνι.

Στο 75΄και στο 76΄ τα σουτ των Νασρί και Αρσάβιν σταμάτησε ο Φόστερ, ενώ στο 79΄ ο γκολκίπερ της Μπέρμιγχαμ είπε «όχι» στο τακουνάκι του Ροζίτσκι. Αυτό που όμως η Άρσεναλ δεν κατάφερε να κάνει, το πέτυχε η Μπέρμιγχαμ με τον Μάρτινς που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 89ο λεπτό, Στσέζνι και Κοσιελνί, έχασαν τα… αυγά και τα πασχάλια χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας, δείγμα της απειρίας τους και έδωσαν την ευκαιρία στον επιθετικό των «μπλε» να σκοράρει και να κάνει το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Στσέζνι, Σανιά, Τζουρού, Κοσιελνί, Κλισί, Ροσίτσκι, Σονγκ, Νασρί, Γουίλσιρ, Αρσάβιν (77’ Σαμάκ), Φαν Πέρσι (69’ Μπέντνερ)

Στον πάγκο: Αλμούνια, Ντενίλσον, Σκιλασί, Έμπουε, Γκιμπς, Σαμάκ, Μπέντνερ

Μπέρμιγχαμ: Φόστερ, Καρ, Τζόνσον, Γίρανεκ, Ρίτζουελ, Φαχί (83’ Μάρτινς), Γκάρντνερ (50’ Μποσεζούρ), Φέργκιουσον, Μπόιερ, Λάρσον, Ζίγκιτς (90’+2’ Τζερόμ)

Στον πάγκο: Τέιλορ, Μέρφι, Φίλιπς, Τζερόμ, Μάρτινς, Πάρναμπι, Μποσεζούρ