Οδηγίες για… εξωγήινους!

Γέλια, ανησυχίες και ερωτηματικά σκόρπισαν τα έγγραφα της δεκαετίας του 70’ που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη στην Αγγλία. Μετά από πολυάριθμες καταγγελίες πολιτών για θεάσεις αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενων αντικειμένων, το 1979 το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας σκέφτηκε κάτι το πρωτοποριακό.



Οδηγίες για… εξωγήινους!

Το Υπουργείο είδε μπροστά… και ψηλά! Έκρινε έτσι σωστό να δώσει γραπτές οδηγίες προς την αστυνομία, την πυροσβεστική και προς άλλους αρμόδιους για το πώς θα έπρεπε να ενεργήσουν σε περίπτωση πρόσκρουσης ραδιενεργού (!) διαστημόπλοιου στη γη.

«Είναι πιθανός ο ραδιενεργός κίνδυνος. … Τα συντρίμμια του διαστημοπλοίου μπορεί να διασκορπιστούν σε πολύ μεγάλη απόσταση, πιθανότατα στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης», είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα. Συνεχίζει τονίζοντας ότι έπειτα τα κομμάτια θα μαζευτούν και θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο.

35 φάκελοι, 8.500 σελίδες καταγγελιών, χιλιάδες φωνές. Η δεκαετία του 70΄ έμεινε στην ιστορία. Το ίδιο και οι οδηγίες χρήσεως του Υπουργείου. ΕΚΕΙΝΟΙ δεν ήρθαν. Αν έρχονταν, οι Βρετανοί τουλάχιστον θα ήξεραν τι να κάνουν.

TAGS: