Championship: 35η αγωνιστική (preview)

Την αντίσταση της Λέστερ θέλει να κάμψει η ΚΠΡ εντός έδρας για να κρατήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών που τη χωρίζει από τον δεύτερο στην κορυφή της Championship. Εύκολο έργο θεωρητικά για τη δεύτερη Σουόνσι που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την αδύναμη φέτος Σκάνθορπ.



Championship: 35η  αγωνιστική (preview)

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Γουότφορντ: Χωρίς νίκη για όγδοο παιχνίδι παρέμεινε η Γουότφορντ, μετά την αδυναμία της να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε απέναντι στην Ντονκάστερ. Οι «σφήκες» προσπάθησαν, αλλά δεν άντεξαν στην πίεση που δέχθηκαν από το σημείο που έμειναν με παίκτη λιγότερο και πια η συμμετοχή τους στα πλέι οφ μοιάζει με μικρό θαύμα. Ωστόσο, η διοίκηση εκτιμά το έργο του τεχνικού Μάλκι Μακάι και του ανανέωσε το συμβόλαιο για ακόμα 3,5 χρόνια. Για σήμερα οι γηπεδούχοι θα έχουν δύο σημαντικές απουσίες στη μεσαία γραμμή, με τον αρχηγό Εστάς και τον ΜακΤζιν να βρίσκονται εκτός, λόγω τιμωρίας και τραυματισμού αντίστοιχα. Ακόμα χειρότερα για τον Μακάι, τραυματίστηκε και ο δανεικός χαφ Ντρινκγουότερ και επέστρεψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεραπεία, με αποτέλεσμα να δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος. Ο πλάγιος αμυντικός Ντόιλι παραμένει μακροχρόνια τραυματίας.

Μίλγουολ: Βαθμό έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες πήρε η Μίλγουολ. Τα «λιοντάρια» κράτησαν στην ισοπαλία τη Νότιγχαμ Φόρεστ και το ότι έπειτα από πολλές αγωνιστικές διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους ήταν αρκετό για να χαροποιήσει τον Κένι Τζάκετ. Αντιμετωπίζοντας με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα, μάλλον ρίχνει τους τόνους και δεν δείχνει να «καίγεται» για τα πλέι οφ. Ντεμπούτο ενδέχεται να κάνει σήμερα ο δανεικός μέσος Ρόουλαντς, που ήρθε από την ΚΠΡ. Κοντά στην επιστροφή του μετά από ένα μήνα βρίσκεται ο νεοαποκτηθέντας επιθετικός ΜακΚουόιντ. Εκτός τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Απριλίου θα μείνει ο μέσος Αμπντου, ενώ ο αμυντικός Σμιθ και ο επιθετικός εξακολουθούν να μην υπολογίζονται.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Κόβεντρι: Αλώβητη από την πολύ δύσκολη έδρα της Λέστερ πέρασε την περασμένη αγωνιστική η Κόβεντρι. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» δεν έκαναν και πολλά πράγματα επιθετικά, περιορίστηκαν να παίζουν άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως το 1-1 άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Εϊντι Μπουθρόιντ, μια και θα βοηθήσει πολύ ψυχολογικά. Ο τελευταίος είναι υποχρεωμένος να κάνει τουλάχιστον μία αλλαγή για το σημερινό παιχνίδι, με τον Κρέινι, που εκτάκτως παίζει στα χαφ, να εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής. Πιθανή η επιστροφή του επιθετικού Πλατ και του αμυντικού Κλαρκ. Πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αγωνιστούν και πάλι οι Κάρσλεϊ (αμυντικός) και Τέρνερ (στόπερ).

Μπρίστολ Σίτι: Έλειψε για καιρό. Η απουσία του στοίχισε πολύ στην Μπρίστολ Σίτι. Ομως ο Νίκι Μέιναρντ επέστρεψε και με δύο γκολ σε ισάριθμα ματς μετά την επάνοδό του οδήγησε τους «ρόμπινς» σε νίκες κόντρα σε Γουότφορντ και Σκάνθορπ και την ομάδα του Κιθ Μίλεν εκ του ασφαλούς στην παραμονή. Ο Στίβεν Κάουλκερ, αμυντικός που αγωνίζεται δανεικός από την Τότεναμ, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και οι πιθανότητες να αγωνιστεί είναι μοιρασμένες. Με τον πλάγιο αμυντικό ΜακΑλιστερ να παραμένει εκτός, το νέο μεταγραφικό απόκτημα Τζόρνταν Σπενς, θα βρεθεί σίγουρα στην αποστολή. Ο πιτσιρικάς αποκτήθηκε δανεικός από την Γουέστ Χαμ μετά τον τραυματισμού του αρχηγού Κάρσλεϊ (δεξί μπακ).

ΚΠΡ – ΛΕΣΤΕΡ

ΚΠΡ: Να προλάβει καταστάσεις, επιθυμώντας να μην υπάρξει εφησυχασμός, προσπαθεί ο Νιλ Γουόρνοκ. Με το δίκιο του, όμως. Μετά την επιβλητική εμφάνιση της ΚΠΡ και τη νίκη κόντρα στη Μίντλεσμπρο οι «ρέιντζερς» επιβεβαίωσαν ποιος είναι το «αφεντικό» στην κατηγορία. Οι Λονδρέζοι έχουν μεγάλο προβάδισμα για την άνοδο και με νίκη απέναντι σε μία ομάδα που παλεύει για τα πλέι οφ θα είναι περισσότερο σίγουροι. Ο Γουόρνοκ πολύ δύσκολα θα ρισκάρει τη συμμετοχή του έμπειρου επιθετικού Σμιθ, που προέρχεται από τραυματισμό στον αγώνα με τη Νότιγχαμ Φόρεστ (13 Φεβρουαρίου). Κάποιο άλλο νέο σημαντικό πρόβλημα δεν υπάρχει για τους γηπεδούχους, αφού αναμένεται και οι εξαιρετικοί μέσοι Ράουτλετζ και Τααράμπ να τεθούν κανονικά στη διάθεση του προπονητής του.

Λέστερ: Απογοητευμένος από την αμυντική λειτουργία των παικτών του στην ισοπαλία με την Κόβεντρι ήταν ο Ερικσον. Ο τεχνικός της Λέστερ είδε την ομάδα του να πετάει μπροστά στο κοινό της δύο βαθμούς, που ενδεχομένως να αποδειχθούν πολύτιμοι στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει μία θέση στην εξάδα. Ο δανεικός από την Τσέλσι, Φαν Αανχολτ, τραυματίστηκε στο 1-1 με την Κόβεντρι και θα μείνει περίπου ένα μήνα εκτός δράσης. Πρόβλημα υπάρχει και με τον βασικό γκολκίπερ Σμιθ, που θα περάσει από τεστ ετοιμότητας.

ΛΙΝΤΣ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Λιντς: Προβληματισμός επικρατεί στη Λιντς μετά και την ήττα (3-0) από τη Σουόνσι. Τα «παγόνια» έχασαν πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση της ανόδου και το πιο ανησυχητικό είναι ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια μάζεψαν οκτώ φορές την μπάλα από τα δίχτυα τους. Ο Σάιμον Γκρέισον ελπίζει ότι οι παίκτες του θα διατηρήσουν τη φετινή παράδοση που τους θέλει να αντιδρούν καλά ύστερα από ήττες. Εκτός δράσης για τους γηπεδούχους παραμένει ο δεξιός μπακ Κόνολι, με πρόβλημα τραυματισμού, με τον επιτελικό μέσο Σαμ να ταλαιπωρείται από ίωση. Επιστρέφει από τιμωρία από τιμωρία ο επιθετικός Τζόνσον, όμως η θέση του στην ενδεκάδα δεν είναι δεδομένη.

Ντονκάστερ: Επειτα από ένα παρατεταμένο διάλειμμα έξι αγωνιστικών η Ντονκάστερ επέστρεψε στις επιτυχίες. Οι «ρόβερς» εκμεταλλεύτηκαν τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα με την Ντέρμπι και επικράτησαν 3-1 στο «Πράιντ Παρκ». Η επιστροφή του Μπίλι Σαρπ στο σκοράρισμα αποδείχθηκε καταλυτική, με τον πολύ καλό φορ να σκοράρει δύο φορές. Το κακό για τους φιλοξενούμενους είναι ότι η παρουσία του Σαρπ στο «Ελαντ Ρόουντ» δεν είναι εξασφαλισμένη, μια και αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο. Είναι πιθανό επίσης ο Ο’Ντρίσκολ να μην έχει στη διάθεσή του και τον δανεικό φορ Γιούελ. Υπάρχουν ελπίδες για κάποιες σημαντικές επιστροφές, όμως εκτός παραμένουν οι αμυντικοί Τσέιμπερς, Ο’Κόνορ και Ντουμπουγιά.

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Μπέρνλι: Καρπούς άρχισε να αποδίδει η δουλειά του Εντι Χάουι στην Μπέρνλι και οι «κλάρετς» μπήκαν πάλι δυναμικά στο κόλπο των πλέι οφ. Η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών από τα εκτός έδρας παιχνίδια με Κάρντιφ και Πρέστον ήταν ικανοποιητική και σήμερα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δοθεί συνέχεια. Προβληματάκια στην επίθεση αντιμετωπίζει η Μπέρνλι, με τους Πάτερσον, Τόμπσον και Φλέτσερ να μην βρίσκονται στα πλάνα για το σημερινό παιχνίδι.

Κρίσταλ Πάλας: Λιγότερο αποτελεσματική από τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της ήταν το περασμένο Σάββατο η Κρίσταλ Πάλας και παραχώρησε ισοπαλία στη Ρέντινγκ. Η ομάδα του Ντάγκι Φρίντμαν χαράμισε πλεονέκτημα δύο τερμάτων, εντούτοις ο νεαρός τεχνικός δεν έδειξε απογοητευμένος, τονίζοντας πως στην προσπάθεια για σωτηρία ακόμα και ο ένας βαθμός είναι ικανοποιητικός. Λίγο πριν τη σέντρα θα αποφασιστεί η συμμετοχή του βασικού γκολκίπερ Σπερόνι, μετά τον ελαφρύ τραυματισμό του την προηγούμενη αγωνιστική. Μοναδικός μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο πλάγιος μπακ, Λι Χιλς.

ΝΟΡΙΤΣ – ΠΡΕΣΤΟΝ

Νόριτς: Ρέφαρε για την εντός έδρας ισοπαλία με την Ντονκάστερ η Νόριτς, νικώντας μακριά από το «σπίτι» της την Μπάρνσλεϊ. Τα «καναρίνια» επέστρεψαν στις καλές εμφανίσεις, διατήρησαν έπειτα από καιρό ανέπαφη την εστία τους και με τον μέσο Κροφτς να σημειώνει και τα δύο τέρματα, παρέμειναν στο κόλπο για την απευθείας άνοδο. Λογικά την ίδια ενδεκάδα θα παρατάξει ο Πολ Λάμπερτ, αφού δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα. Πάντως, εξακολουθούν να μην υπολογίζονται ο επιθετικός Μάρτιν, ο αμυντικός Μπάρνετ και ο μέσος Λάπιν.

Πρέστον: Στη νοοτροπία… loser που έχουν οι παίκτες του διακρίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Πρέστον ο Φιλ Μπράουν και τους ζήτησε να την αποβάλουν αν θέλουν να μείνουν στην κατηγορία. Ο τεχνικός των «λιλιγουάιτς» ήταν απογοητευμένος μετά την ήττα από την Μπέρνλι, ειδικά από τη συμπεριφορά της αμυντικής του γραμμής, και στα 13 ματς που απομένουν πρέπει να αλλάξει πολλά. Το αν μπορεί είναι άλλο θέμα... Στη διάθεσή του και πάλι ενδέχεται να έχει ο Μπράουν τους επιθετικούς Χιουμ και Κρις Μπράουν, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στα τελευταία παιχνίδια. Τα προβλήματα λιγοστεύουν ακόμε περισσότερο με την επιστροφή του αμυντικού Λίον Κορτ.

ΝΟΤΙΓΧΑΜ – ΧΑΛ

Νότιγχαμ: Με ένα βαθμό από το πουθενά έφυγε από το «Ριβερσάιντ» η Νότιγχαμ Φόρεστ. Κατόπιν ομολογίας του τεχνικού Μπίλι Ντέιβις, οι «κόκκινοι» δεν δικαιούνταν να πάρουν τίποτα από το ματς με την Μπόρο, όμως το γκολ του Αντεμπόλα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων τη βοήθησε να παραμείνει αήττητη για τέταρτο ματς. Για το σημερινό ματς πιθανότητες επιστροφής έχει ο διεθνής αριστερός μπακ, Πολ Κοντσέσκι, που έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Ο Ντέιβις ελπίζει να τον έχει στη διάθεσή του, αφού και ο άλλος αριστερός μπακ, Τζόελ Λιντς, είναι τραυματίας.

Χαλ: Την πρώτη νίκη της από την Πρωτοχρονιά γνώρισε το Σάββατο η Χαλ. Οπως η προηγούμενη, έτσι και αυτή ήρθε εντός έδρας, με την Κάρντιφ να φεύγει με 2-0 από το «KC Stadium». Το αποτέλεσμα αυτό, το πρώτο αρνητικό έπειτα από εννέα παιχνίδια, ασφαλώς και δεν βοηθά τη Χαλ προς την επίτευξη των στόχων της, όμως τίποτα δεν έχει χαθεί και οι παίκτες του Νάιτζελ Πίρσον δικαιούνταν να πάρουν ένα… ρεπό. Εκτός απροόπτου το ντεμπούτο του θα κάνει σήμερα ο νεαρός εξτρέμ Αμου, που ήρθε δανεικός από την Λίβερπουλ. Ωστόσο, εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του κεντρικού αμυντικού, Αντονι Τζέραρντ. Αντίθετα, πιθανότητες επιστροφής (μετά από δύο μήνες) έχει ο μεσοεπιθετικός Γκαρσία. Ο εξτρέμ Στιούαρτ (δανεικός από τη Μάντσεστερ Γ.) θα μείνει αρκετό καιρό, μετά από επέμβαση στο γόνατο.

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Ντέρμπι: Μάλλον... ευχάριστο διάλειμμα ήταν για την Ντέρμπι η νίκη του περασμένου Σαββάτου επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Μεσοβδόμαδα τα «κριάρια» επέστρεψαν στις κάκιστες εμφανίσεις και έχασαν δίκαια από την Ντονκάστερ. Ο Νάιτζελ Κλαφ έριξε το μπαλάκι στους παίκτες, τονίζοντας ότι ο κόσμος της Ντέρμπι έπρεπε να τους είχε... κράξει περισσότερο. Ο αριστερός μπακ Γκάρεθ Ρόμπερτς έλειψε από τα δύο τελευταία παιχνίδια, όμως ο Κλαφ ευελπιστεί να τον έχει στη διάθεσή του. Ωστόσο, εξακολουθούν να μην υπολογίζονται οι τερματοφύλακας Μπαϊγουότερ και Ντίνι, με τον δανεικό Φίλντινγκ να συνεχίζει κάτω από τα δοκάρια. Οι αμυντικοί Μπέιλι, Λίκοκ και ο επιθετικός Αντερσον παραμένουν εκτός.

Μπάρνσλεϊ: Καμία διάθεση να δυσκολέψει τα πράγματα για τη Νόριτς δεν έδειξε την περασμένη αγωνιστική η Μπάρνσλεϊ. Εχασε δίκαια από τα «καναρίνια» και έμεινε για πέμπτη αγωνιστική χωρίς νίκη. Πέρα από το δεδομένο ντεφορμάρισμα των «τάικς», το άσχημο για τον Μαρκ Ρόμπινς είναι ότι μεγαλώνει και η λίστα με τους τραυματίες. Πάντως, σημαντική προσθήκη αποτελεί αυτή του έμπειρου επιθετικού Μάρλον Χέργουντ, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από την Μπλάκπουλ. Δύσκολα θα παίζει ο στόπερ Σάκελ, ενώ και ο πολυδιάστατος αμυντικός Μπόμπι Χάσελ θα βρίσκεται εκτός αποστολής. Δεν υπολογίζονται ούτε οι μέσοι Μέλις και Ντόιλ, αλλά ελπίδες να γυρίσει από μακροχρόνια απουσία ο αμυντικός ΜακΕβιλι.

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Πόρτσμουθ: Συνεχίζει την εκπληκτική πορεία που διέγραψε μέσα στον Φεβρουάριο η Πόρτσμουθ. Η ομάδα του Στιβ Κότεριλ ξεκίνησε τον Μάρτιο με «τρίποντο», έφτασε τις πέντε σερί νίκες χάρη στο 2-0 απέναντι στη Σκάνθορπ και διατήρησε ξανά ανέπαφη την εστία της. Ισως είναι αργά για να προλάβει τα πλέι οφ, ωστόσο μία θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας είναι απόλυτα εφικτή. Εκτός για ακόμα ένα παιχνίδι βρίσκεται ο σημαντικός εξτρέμ Λόρενς. Ο μέσος Μάλινς αποχώρησε τραυματίας από το προηγούμενο παιχνίδι και λογικά δεν προλαβαίνει, όπως και ο Γουόρντ. Μακροχρόνια τραυματίας είναι ο νεαρός φορ Γουέμπερ.

Σέφιλντ Γιουν.: Τα στημένα αποδεικνύεται ότι είναι το αδύναμο σημείο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και από μία τέτοια φάση προήλθε και το γκολ που την υποχρέωσε σε ήττα από την Ιπσουιτς. Οι «λεπίδες» παραμένουν πλέον χωρίς νίκη εδώ και δώδεκα αγωνιστικές και απέχοντας έξι βαθμούς από τη σωτηρία, ο υποβιβασμός στη Λιγκ 1 μοιάζει πιο πιθανός από ποτέ. Ποινή μίας επιπλέον αγωνιστικής επιβλήθηκε στον αμυντικό Σέιν Λόρι, που δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Πόρτσμουθ. Πάντως, ενδέχεται ο Ανταμς να έχει στη διάθεσή τους παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ τελευταία, όπως ο Μοντγκόμερι (μέσος), ο Μάτοκ (αμυντικός) και ο Βόουκς (επιθετικός). Οι αμυντικοί Μόργκαν, Τέιλορ και Φρανς, ο γκολκίπερ Ράιτ και ο επιθετικός Χέντερσον παραμένουν μακροχρόνια τραυματίες.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Ρέντινγκ: Θεωρητικά, ελπίδες να προλάβει τα πλέι οφ υπάρχουν αρκετές για τη Ρέντινγκ, ωστόσο μην είστε σίγουροι ότι οι «βασιλικοί» είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα. Η μεγάλη νίκη που πέτυχαν την Τρίτη στην έδρα της Εβερτον (1-0), εκτός από το ότι φανέρωσε τις μεγάλες δυνατότητές τους, τους έστειλε και στου «8» του Κυπέλλου για δεύτερη διαδοχική σεζόν.

Μίντλεσμπρο: Αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην ΚΠΡ εμφανίστηκε μεσοβδόμαδα η Μίντλεσμπρο, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Φόρεστ. Η ομάδα του Τόνι Μοουμπρέι, σε ένα ματς που ήταν σαφώς ανώτερη και με ξεκάθαρες ευκαιρίες να το «καθαρίσει» νωρίς, δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

ΣΚΑΝΘΟΡΠ – ΣΟΥΟΝΣΙ

Σκάνθορπ: Παραμένει σε δύσκολη θέση η Σκάνθορπ και την προσπάθειά της για παραμονή δεν βοήθησε καθόλου η ήττα στο εξ αναβολής παιχνίδι με την Πόρτσμουθ. Η προσπάθεια των «άιρονς» στο «Φράτον Παρκ» δεν ήταν, πάντως, κακή και δικαιούνται να διαμαρτύρονται για πεντακάθαρο γκολ που τους ακυρώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με το παιχνίδι στο 0-0.

Σουόνσι: Κεφάλι στην κούρσα της διεκδίκησης της απευθείας ανόδου πήρε η Σουόνσι και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο. Οι Ουαλοί ισοπέδωσαν με 3-0 στο ντέρμπι της αγωνιστικής τη Λιντς και δείχνουν να έχουν ξαναβρεί τη φόρμα τους την κατάλληλη στιγμή, μια και μετρούν τέσσερις διαδοχικές νίκες, σκοράροντας σε αυτό το διάστημα 11 γκολ.

ΚΑΡΝΤΙΦ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Κάρντιφ: Εξαιρετική είναι η αντίδραση της Κάρντιφ μετά την ήττα από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Μετά τη φορμαρισμένη Λέστερ οι «μπλούμπερντς» έριξαν στο καναβάτσο και την επίσης ανεβασμένη Χαλ, παραμένοντας για τα καλά στο κόλπο της απευθείας ανόδου. Το ότι έπειτα από καιρό δεν είχαν παιχνίδι μεσοβδόμαδα έδωσε στους Ουαλούς τη δυνατότητα να ανασυνταχθούν.

Ιπσουιτς: Βάσει της εμφάνισης που πραγματοποίησε η Ιπσουιτς δικαιούνταν κάτι περισσότερο από το ματς με την Πόρτσμουθ. Κατά διαστήματα η ομάδα του Πολ Τζιούελ έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, είχε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, όμως όταν η μπάλα δεν μπαίνει στο πλεκτό...