Premier League: 29η αγωνιστική (preview)

Κάντε υπομονή. Το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει οριστεί για την Κυριακή. Μικρό το κακό, αφού σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την 29η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και να παρουσιαστούμε έτοιμοι για τη σπουδαία αναμέτρηση.



Premier League: 29η αγωνιστική (preview)

Το μενού του Σαββάτου περιλαμβάνει ενδιαφέροντα ματς, τόσο για τις πρώτες θέσεις όπου η Άρσεναλ υποδέχεται τη Σάντερλαντ και θα επιδιώξει να μείνει σε τροχιά κορυφής, όσο και στην ουρά.


Άρσεναλ - Σάντερλαντ (17:00)

Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παραμείνει σε τροχιά πρώτης θέσης, είτε μένοντας στο -4 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είτε μειώνοντας την απόσταση- σε περίπτωση απώλειας βαθμών των «διαβόλων»- έχει η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» υποδέχονται τη Σάντερλαντ, με μοναδικό στόχο τη νίκη που διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες τους για κατάκτηση του τίτλου. Περιθώρια για απώλεια βαθμών δεν υπάρχει και η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ υποχρεούται να αφήσει πίσω της την ήττα στον τελικό του Λιγκ Καπ από την Μπέρμιγχαμ. Ο Αλσατός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους Φαμπιάνσκι, Φάμπρεγας, Φρίμπονγκ, Σονγκ, Φαν Πέρσι, Βερμάελεν και Γουόλκοτ.

Από τη μεριά της, η Σάντερλαντ προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες και δύσκολα θα μπορεί, από εδώ και στο εξής, να λογίζεται ως μια από τις διεκδικήτριες της έκτης θέσης. Η ομάδα του Μπρους έχει δεχτεί 10 γκολ στο τελευταίο διάστημα, ενδεικτικό των ελλείψεων στο ρόστερ της. Εκτός μάχης έμειναν οι Κάμπελ, Γκόρντον, Μέιλερ, Τέρνερ, Κάτερμολ, Γουέλμπεκ και Ζέντεν.

Πιθανή ενδεκάδα:

Άρσεναλ (4-5-1): Στσέζνι, Κλισί, Σανιά, Τζουρού, Κοσιελνί, Ντιαμπί, Νασρί, Γουΐλσιρ, Μπέντνερ, Αρσάβιν, Σαμάκ

Σάντερλαντ (4-5-1): Μινολέ, Μενσά, Μπραμπλ, Φέρντιναντ, Μπάρντσλεϊ, Ρίτσαρντσον, Μουντάρι, Χέντερσον, Σεσενιόν, Γουέλμπεκ, Γκίαν


Νιουκάστλ- Έβερτον (17:00)

Με όπλο της την εξαιρετική επιθετική της επίδοση στους τελευταίους αγώνες θα υποδεχτεί την Έβερτον η ομάδα της Νιουκάστλ. Μπορεί η μία μόλις νίκη στα επτά τελευταία ματς να μην. κολακεύει τις «καρακάξες», όμως άπαντες πιστεύουν στην αγωνιστική τους ανάκαμψη. Άλλωστε, τα έντεκα γκολ στους 12 τελευταίους εντός έδρας αγώνες τους, αποδεικνύουν ότι η ομάδα έχει τον τρόπο να σκοράρει και να παίρνει αποτελέσματα μπροστά στο κοινό της! Δεν υπολογίζεται και σε αυτό το παιχνίδι ο Αμεόμπι, όπως και οι Γκουτρί, Σμιθ. Τιμωρημένος είναι ο Τέιλορ, ενώ αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή οι Άϊρλαντ και Μπεν Αρφά.

Στον αντίποδα, το κλίμα στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, μετά την ήττα - αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Ρέντινγκ δεν είναι το καλύτερο δυνατό και άπαντες στοχεύουν στη βελτίωση της αγωνιστικής τους εικόνας. Για την αναμέτρηση του «Σεντ Τζέιμς Παρκ», τα «ζαχαρωτά» θα παραταχθούν δίχως τους τραυματίες Κέιχιλ και Φελαϊνί.

Πιθανή ενδεκάδα

Νιουκάστλ (4-4-2): Χάρπερ, Σίμσον, Κολοτσίνι, Γουίλαμσον, Ενρίκε, Μπάρτον, Νόλαν, Τιοτέ, Γκουτιέρες, Μπεστ, Λόβενκραντς

Έβερτον (4-4-2): Χάουαρντ, Τζιαγκέλκα, Νέβιλ, Ντιστέιν, Μπέινς, Χάιτινγκα, Αρτέτα, Κόουλμαν, Όσμαν, Ρόντγουελ, Σαχά.


Γουέστ Χαμ- Στόουκ (17:00)

Ή τώρα ή ποτέ. Με οδηγό τη σπουδαία νίκη επί της Λίβερπουλ, οι ποδοσφαιριστές της Γουέστ Χαμ ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με την Στόουκ. Περιθώρια για πανηγυρισμούς δεν υπάρχουν και άπαντες, με σκυμμένο το κεφάλι, υποχρεούνται να συνεχίσουν στο δρόμο των επιτυχιών, με απώτερο σκοπό να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία. Ο Άβρααμ Γκραντ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κόλισον, Ντάιερ και Κιν.

Από τη μεριά της, η Στόουκ θα επιχειρήσει να δώσει τέλος στο αρνητικό της σερί. Στις πέντε τελευταίες εξορμήσεις της έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες, ενώ στις τέσσερις πιο πρόσφατες δεν έχει καταφέρει ούτε καν να σκοράρει! Νοκ- άουτ για την αναμέτρηση έχουν τεθεί οι Φαγιέ και Εθέρινγκτον , ενώ εξαιρετικά αμφίβολος είναι ο Πέναντ.

Πιθανή ενδεκάδα

Γουέστ Χαμ (4-5-1): Γκριν, Γιάκομπσεν, Τόμκιν, Άπσον, Μπριτζ, Χιτσλσπέργκερ, Πάρκερ, Νομπλ, Πικιόν, Ο' Νιλ, Μπα.

Στόουκ (4-4-2): Μπέγκοβιτς, Παφ, Χουτ, Σόουκρος, Γουΐλσον, Γουΐλαν, Ντέλαπ, Γουάιτχεντ, Πέναντ, Γουόλτερς, Κάριου.


Μπόλτον- Άστον Βίλα (17:00)

Συνέχεια στην εξαιρετική έως σήμερα πορεία της στην Πρέμιερ Λιγκ θα επιδιώξει να δώσει η Μπόλτον. Οι «γουόντερερς» παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι μιας εκ των θέσεων που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου και θέλουν νίκη στην αναμέτρηση με τη Βίλα για να φτάσουν ακόμη πιο κοντά στον στόχο. Μάλιστα, εντός έδρας παρουσιάζονται εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, αφού έχουν ηττηθεί μοναχά από τις Τσέλσι και Λίβερπουλ! Για την αναμέτρηση δεν υπολογίζεται ο Ρίκετς, ενώ αντίθετα κανονικά στη διάθεση του προπονητή του τέθηκε ο Στέινσον.

Για τους «χωριάτες», στόχος αν μη τι άλλο είναι να ξεπεράσουν τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μάντσεστερ Σίτι και να παραμείνουν ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Ο Νταν δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, όπως και ο Κούεγιαρ. Την τελευταία ποινή της τιμωρίας των τριών αγωνιστικών εκτίει ο Μακούν.

Πιθανή ενδεκάδα

Μπόλτον (4-4-2): Μπόγκνταν, Στέινσον, Γουίτερ, Κέιχιλ, Ρόμπινσον, Λι, Μουάμπα, Χόλντεν, Πετρόφ, Κλάσνιτς, Ντέιβις.

Άστον Βίλα (4-4-2): Φρίντελ, Μπέικερ, Κλαρκ, Γιάνγκ Λ., Γουόλκερ, Αλμπράιτον, Πετρόφ, Ρίο Κόκερ, Ντάουνινγκ, Α. Γιανγκ, Μπεντ.


Μπέρμιγχαμ- Γουέστ Μπρομ (14:45)

Το Μπέρμιγχαμ ακόμα ζει σε ρυθμούς Λιγκ Καπ και οι οπαδοί της τοπικής ομάδας προσπαθούν ακόμα. να συνέλθουν μετά την κατάκτηση του τροπαίου. Στο πρωτάθλημα, ωστόσο, στόχος παραμένει η παραμονή στην κατηγορία και για το λόγο αυτό ο ΜακΛις ανέβαλε να «προσγειώσει» τους ποδοσφαιριστές του. Ενόψει Γουέστ Μπρομ, ο έμπειρος κόουτς δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον Ρότζερ Τζόνσον, ενώ εξαιρετικά αμφίβολοι παραμένουν οι Φέργκιουσον, Γκάρντνερ.

Παιχνίδι ζωτικής σημασίας θα είναι και για την Γουέστ Μπρομ, η οποία επίσης μάχεται για την παραμονή της στην Πρέμιερ Λιγκ. Με τον Χότζον στο τιμόνι της παραμένει αήττητη στα τελευταία τρία παιχνίδια και σκοπός της είναι να συνεχίσει τουλάχιστον αυτό το σερί. Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή των Ντόρανς και Οντεμβίγκι.

Πιθανή ενδεκάδα

Μπέρμιγχαμ (4-4-2): Φόστερ, Καρ, Γίρανεκ, Τζόνσον, Ρίτζγουελ, Λάρσον, Μπέντλεϊ, Μπόιγερ, Φαχί, Μάρτινς, Ζίγκιτς.

Γουέστ Μπρομ (4-5-1): Κάρσον, Ριντ, Μέιτε, Όλσον, Σόρεϊ, Σάρνερ, Μόρισον, Μουλούμπου, Μπραντ, Τόμας, Φόρτσουν.


Φούλαμ- Μπλάκμπερν (17:00)

Συνέχεια στην αγωνιστική ανάκαμψη που παρουσιάζει τις τελευταίες αγωνιστικές θέλει να δώσει η Φούλαμ, στην αναμέτρηση με την Μπλάκμπερν. Οι «κότατζερς» κατάφεραν να βγάλουν το δύσκολο πρόγραμμα χωρίς ήττα, ενώ έχουν να υπερηφανεύονται για τις καλές τους εμφανίσεις εντός έδρας, καθώς στα τέσσερα τελευταία ματς έχουν μαζέψει 10 πόντους. Ευχάριστα νέα για τον Μαρκ Χιούζ, αφού ενημερώθηκε ότι θα έχει στη διάθεσή του τον Μπόμπι Ζαμόρα, εν αντιθέσει με τον Φιλίπ Σεντέρος που παραμένει τραυματίας.

Στον αντίποδα, τα «ρόδα» συνεχίζουν να προβληματίζουν με τις τελευταίες εμφανίσεις τους και χάνουν συνεχώς έδαφος στη βαθμολογία. Μάλιστα, εκτός έδρας δεν παρουσιάζονται. σχεδόν καθόλου ανταγωνιστικά, καθώς δέχονται 2.5 γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι. Ο Νίλσεν «κόπηκε» από την αποστολή, ενώ αμφίβολοι είναι οι Σάντα Κρουζ και Χόιλετ.

Πιθανή ενδεκάδα

Φούλαμ (4-4-2): Σβάρτσερ, Σαλσίδο, Χιουζ, Χάνγκελαντ, Μπερντ, Ντέιβις, Ετούχου, Μέρφι, Νταφ, Ζαμόρα, Ντέμπσεϊ.

Μπλάκμπερν (4-5-1): Ρόμπινσον, Σαλγκάδο, Σάμπα, Χάνλεϊ, Όλσον, Πέντερσεν, Άντριους, Γκρέλα, Τζόουνς, Έμερτον, Σάντα Κρουζ.


Μάντσεστερ Σίτι- Γουΐγκαν (19:30)

Στην έδρα της η Μάντσεστερ Σίτι δείχνει ικανή να διαλύσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μετρά οκτώ νίκες στις τελευταίες εννιά αναμετρήσεις μπροστά στο κοινό της, με 28 γκολ συνολικά. Επομένως, μοναδικός στόχος στον αγώνα με τη Γουΐγκαν δεν είναι μόνο η νίκη που θα τη διατηρήσει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, αλλά και το θέαμα. Εκτός πλάνων έχει τεθεί επ' αόριστον ο Κόλο Τουρέ, που πρόσφατα βρέθηκε θετικός σε δείγμα ντόπινγκ, και όπως όλα δείχνουν θα τον αντικαταστήσει ο Κομπανί. Εκτός και οι Τζόνσον, Γκίβεν.

Από τη μεριά τους, οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν το δύσκολο πρόγραμμα και με την εικόνα που παρουσιάζουν, δύσκολα θα ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας. Μία νίκη έχει πάρει στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνες, ενώ μετρά μία ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια. Νοκ- άουτ ο Μπόις.

Πιθανή ενδεκάδα

Μάντσεστερ Σίτι (4-3-3): Χαρτ, Μπόατενγκ, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Σίλβα, Μπάρι, Τουρέ, Τέβες, Μπαλοτέλι, Τζέκο.

Γουΐγκαν (4-5-1): Αλ Χαμπσί, Γκόχουρι, Κάλντγουελ, Αλκαράζ, Φιγκερόα, Μόσες, Ντιαμέ, ΜακΚάρθι, Γουάτσον, Ν' Ζόγκμπια, Ρονταλέγκα.