Φανέλες – computer για την Τότεναμ

Η τεχνολογία στις υπηρεσίες της Τότεναμ, καθώς η ομάδα του Λονδίνου, σε συνεργασία με τη νέα εταιρία που θα την «ντύνει» από το 2012, ανακοίνωσε έναν πρωτότυπο και καινοτόμο μηχανισμό που θα «κοσμεί» τις φανέλες της.



Φανέλες – computer για την Τότεναμ

Οι αθλητικές εμφανίσεις των Λονδρέζων θα περιέχουν ένα μηχανισμό, ένα μικροσκοπικό τσιπ, ο οποίος θα στέλνει δεδομένα στους υπολογιστές που θα κρατούν τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της Τότεναμ. Τα δεδομένα θα περιέχουν πληροφορίες για τους καρδιακούς χτύπους και τη θερμοκρασία των ποδοσφαιριστών και με κατάλληλη επεξεργασία θα …βγαίνει το πόρισμα αν ο παίκτης είναι κουρασμένος και αν απαιτείται αλλαγή του.

Η αμερικάνικη εταιρία Under Armour, η οποία θα είναι η προμηθεύτρια αθλητικού υλικού για τους «πετεινούς» από τη σεζόν 2012-2013, παρουσίασε τη νέα τεχνολογία και τα σχόλια είναι, ήδη, κολακευτικά τόσο σε Λονδίνο, όσο και στη Βαλτιμόρη, πόλη όπου εδρεύει η Under Armour.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ονομάζεται «Ε39» και εκτός των άλλων θα μετρά και τις αναπνοές των ποδοσφαιριστών ανά δευτερόλεπτο. Στα άμεσα σχέδιά της εταιρίας είναι και η δημοσιοποίηση των στοιχείων τόσο στους φιλάθλους, μέσω των μόνιτορ του γηπέδου, όσο και στον Τύπο.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ντόουλι (αντιπρόεδρος της Under Armour) στάθηκε σε ένα σημείο του αγώνα που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: «Μπορούμε σε γενικές γραμμές να δείξουμε στον κόσμο τι συμβαίνει όταν ένας παίκτης πρόκειται να εκτελέσει πέναλτι μπροστά σε 60.000 θεατές. Για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε μέσα από τον αθλητή, καθώς μαθαίνουμε τι «λέει» η καρδιά του».


Αντιδράσεις από τους αντιπάλους

Όλα τα παραπάνω, ενδέχεται να μείνουν σχέδιο επί χάρτου, τουλάχιστον όσον αφορά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων στον Τύπο. Και αυτό γιατί η Πρέμιερ Λιγκ έχει εκφράσει τις αντιρρήσεις σε τέτοιο ενδεχόμενο, εκτός και αν η τεχνολογία γίνει διαθέσιμη και για τις 20 ομάδες του πρωταθλήματος, κάτι που είναι στο χέρι της εταιρίας αθλητικών ειδών, η οποία θέλει να έρθει σε συμφωνία και με άλλους συλλόγους στο Νησί.

Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στον αμερικανικό στρατό, αλλά και σε ομάδες του NFL.